Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




73 posts

Master Geek


# 14125 16-Jun-2007 19:35
Send private message

Hi,

So if you saw my previous thread I'd picked up a Gigabyte HA91 HTPC and have now got a MS MCE Remote to go with it (working nicely). Anyway, so I've been mucking around with it and am quite happy with the whole Picture/Music/DVD thing and have now installed it under my TV, and so of course thought I'd tune in some TV Channels.

Funny thing is tho, that although with my aerial plugged directly into my TV I get a good picture for 1,2,3,C4 and prime, when plugged into the HA91, and after doing an automatic scan, it only finds 1,2,3,C4 - no prime.

I believe the tuner in the HA91 is a AVermedia M755. I'm about to do a google to see if I can come up with anything but thought I would post here also to see if anyone knew what was up with this or if anyone else with a HA91 had seen this problem.

Anyway, any advice appreciated.

Cheers,

Create new topic
Hawkes Bay
8477 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 74917 16-Jun-2007 22:54
Send private message

I only have my sky decoder hooked up. My HA91 changes the channels on the Sky decoder automatically, so I just get all my channels that way....









73 posts

Master Geek


  # 74941 17-Jun-2007 13:01
Send private message

Ahh yes, bummer for me - no sky.

Anyway, after a little fiddling and googling I think the problem has been "worked around" - looks to be a generic Media Center issue, rather than anything specific to the HA91. Initially I thought the auto scan was not doing its thing, and luckily (or so I thought) my TV reported the Frequency of each channel it had tuned into and I had the chart that showed be the channel to frequency relationship - so I went to manually add the channel for sky but media center told me "Invalid Channel".

Anyway, long story short, looks like the "NZ" region in Media Center doesnt think we use UHF and so it doesnt search for anything in that band (stink). There may be an update or something I can get to fix this, but I'm pretty sure I'm running the latest media center rollups, and I couldnt find anything on the MS site about it (could be there somewhere I guess).

The work around was to change the media center region to "The Netherlands" and now I can get all channels :) Found this out from another post somewhere on another forum via google (what would we do without it!).

Anyway, hopefully this wont affect anything when I go to set up the EPG...


 
 
 
 




73 posts

Master Geek


  # 74946 17-Jun-2007 15:49
Send private message

<urgh!> Something about talking too soon comes to mind...

Now I cant get TV one - although the channel/frequency combo looks right, I get a blank screen - when I have my region set to NZ, this same channel/frequency combo gets TV One fine - ARGH!!! Other than that I now get Maori, Prime, CTW, a bunch of encrypted sky channels all coming through in MCE (along with 2,3,C4) - but no TV One!!

So, I can get TV One and Prime, but just not without reconfiguring the MCE TV Region each time I want to switch between them...

Is it just me, or is this way too hard...

I was pretty happy with this whole MCE thing until now...




73 posts

Master Geek


  # 74961 17-Jun-2007 20:25
Send private message

OMG, I think its finally over...

So after a bit of mucking around and a temptation to play with the "MCETuningOverides.xml" (which I didnt in the end), I can finally get 1,2,3,Prime,CV, Maori etc

In the end all I had to do was tell MCE that I was in fact in NZ, and my incoming feed was cable (like an idiot I had been telling it that my antenna was an antenna) without a set top box. It then starting scanning in the UHF range .

Now that its working, I'm well impressed with the live TV thing (although I am easily impressed) - being able to pause and rewind live TV is cool.

As soon as I get my LAN connection cabled to where my TV is, I'll have a go at the EPG - I bet that will be easy :)

later,



ob

2 posts

Wannabe Geek


  # 76192 28-Jun-2007 15:30
Send private message

hi there,

Having a few problems with the media center tv aswell. Nz comes up with an unsupported region, and when i scan netherlands, like u said, still nothing. Ive got a wall antenna connected to my dvb-t tuner card,
on hp pavilion9000 laptop from the uk.
any help most welcome, as im not really a whizz at this kind of thing.
thanks guys
morgan.

Cloud Guru
4060 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake
Subscriber

  # 76195 28-Jun-2007 15:59
Send private message

ob: hi there,
Having a few problems with the media center tv aswell. Nz comes up with an unsupported region, and when i scan netherlands, like u said, still nothing. Ive got a wall antenna connected to my dvb-t tuner card,

on hp pavilion9000 laptop from the uk.

any help most welcome, as im not really a whizz at this kind of thing.

thanks guys

morgan.


I'm afraid that your DVB-T tuner card is of no use to you here as we only have Analog TV (or DVBS Satellite freeview).  You will need to buy an Analog tuner card such as the "Hauppauge PVR150"

Regs




ob

2 posts

Wannabe Geek


  # 76197 28-Jun-2007 16:18
Send private message

ok, got ya.
thanks alot mate

 
 
 
 


Hawkes Bay
8477 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 76229 28-Jun-2007 19:47
Send private message

ob: hi there,



Having a few problems with the media center tv aswell. Nz comes up with an unsupported region, and when i scan netherlands, like u said, still nothing. Ive got a wall antenna connected to my dvb-t tuner card,

on hp pavilion9000 laptop from the uk.

any help most welcome, as im not really a whizz at this kind of thing.

thanks guys

morgan.

Please do not hijack threads. This thread is only concerned with tuning TV specifically on a Gigabyte HA91. Other models, or other issues should be in their own thread (which helps you more than anyone else...)







Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Arlo unveils its first video doorbell
Posted 21-Oct-2019 08:27


New Zealand students shortlisted for James Dyson Award
Posted 21-Oct-2019 08:18


Norton LifeLock Launches Norton 360
Posted 21-Oct-2019 08:11


Microsoft New Zealand Partner Awards results
Posted 18-Oct-2019 10:18


Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.