Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




5 posts

Wannabe Geek


Topic # 15166 7-Aug-2007 21:11
Send private message

Setup my shiny new Nova-S card on the weekend and selected Optus D1. After some searching time, up popped a nice long list of channels - great! Sadly, TV1 and 2 are coming thru fine (Maori too) but TV3 and C4 aren't to be found. Well, there's a listing at 12483 for TV3 but it's black, no picture - presume that's the Sky retransmission? I've tried to get it to search at 12456 where I believe TV3 is supposed to be, but no joy :(

Any thoughts? At this stage, I'm just using the WinTV2000 software that comes with the card for channel surfing. It sounds like plenty of you have this working, love to know what the trick is!

Create new topic
66 posts

Master Geek


  Reply # 81506 7-Aug-2007 21:33
Send private message

not sure about wintv200 never used it but the details of the 2 freeview transponders are as follows::)

TV3/C4
Frequency: 12456Mhz
Polarity: Horizontal
Symbol Rate: 22500


TV1/OneSportExtra/TV2/Maori/
Frequency: 12483Mhz
Polarity: Horizontal
Symbol Rate: 22500


Get MediaPortal+TVServer:

http://www.team-mediaportal.com/
http://mcraenz.googlepages.com/
http://mcraenz.googlepages.com/mppvr


1677 posts

Uber Geek
+1 received by user: 7

Trusted

  Reply # 81540 8-Aug-2007 09:53
Send private message

the transponder for TV3 sometimes needs to be manually added.  I had the same issues too.

 
 
 
 




5 posts

Wannabe Geek


  Reply # 81621 8-Aug-2007 20:21
Send private message

Thanks guys. I had tried getting it to scan the TV3 frequency with little luck - is there a way to add a specific channel that I'm missing, allstarnz? I'm going to give it another crack shortly anyway with this info in hand, fingers crossed.

1677 posts

Uber Geek
+1 received by user: 7

Trusted

  Reply # 81719 9-Aug-2007 13:15
Send private message

what software are you using?



5 posts

Wannabe Geek


Reply # 81746 9-Aug-2007 15:12
Send private message

The WinTV2000 software that comes with the card

Tried to scan just 12456 last night - it finds a bunch of channels, mostly Sky ones but also Maori channel, but still no sign of TV3 (or C4)

362 posts

Ultimate Geek


  Reply # 81923 10-Aug-2007 16:24
Send private message

My Nova-s plus dropped TV1 and TVNZ sport a while ago. I fixed it by uninstalling the card, removing all drivers then reinstalling with all the latest drivers from Hauppauge. I run my Nova thru XPMCE, so I also undid, then re-applied the registry hacks. I tried rescanning, manual scan, driver rollbacks and everything else i could think of, but the only way i got it back was by uninstalling and then reinstalling the card.




Lounge:
WIN7 HOME x64 HTPC -  E6420 2.13Ghz -  4Gb 800MHZ PATRIOT RAM - ASUS HD5670 1GB
ASUS P5B-VM MOBO - LG BLU-RAY DRIVE - BG3595 TUNER - 1.5TB STORAGE
PANASONIC 42" FULL HD PLASMA - PIONEER VSX1019AHK RECEIVER - WHARFDALE DIAMOND 10 SPEAKERS

Man Cave:
XBOX 360 MODERN WARFARE 2 EDITION - PANASONIC 37" PLASMA - SONY MONSTA 5.1 SURROUND SYSTEM

Infrastructure Geek
4057 posts

Uber Geek
+1 received by user: 195

Trusted
Microsoft NZ
Subscriber

  Reply # 81939 10-Aug-2007 18:01
Send private message

Rollux: My Nova-s plus dropped TV1 and TVNZ sport a while ago. I fixed it by uninstalling the card, removing all drivers then reinstalling with all the latest drivers from Hauppauge.


I think that was because they messed around with the channel ids though.  I just did a rescan of channels when that happened and they came back again.

Perhaps gfkBill could try installing gbpvr or mediaportal instead of using wintv?




Technical Evangelist
Microsoft NZ
about.me/nzregs
Twitter: @nzregs




5 posts

Wannabe Geek


  Reply # 82051 11-Aug-2007 22:40
Send private message

I'm trying GB-PVR as it happens - that works out worse, it won't find any channels. Man this is getting irritating - I'm a pretty techie guy so i hate it when I can't figure this sort of thing out!

Rollux, I've been down that road - did you shift the card to another slot, or just a software uninstall/reinstall?

1677 posts

Uber Geek
+1 received by user: 7

Trusted

  Reply # 82161 13-Aug-2007 10:28
Send private message

i'm using GB-PVR and it works fine.

As long as you select the right option, you should be more than fine. Optus 1D is on there. Also you can edit the .ini file to change stuff too.  I'm not at home at the moment, so can't check exactly what to choose.

Try posting on the GB-PVR forums, there's some pretty clued up people on there.

362 posts

Ultimate Geek


Reply # 82191 13-Aug-2007 14:31
Send private message

gfkBill: I'm trying GB-PVR as it happens - that works out worse, it won't find any channels. Man this is getting irritating - I'm a pretty techie guy so i hate it when I can't figure this sort of thing out!

Rollux, I've been down that road - did you shift the card to another slot, or just a software uninstall/reinstall?


Mine lost the channels so i tried rescanning, etc to no avail so i uninstalled it, shifted it down a slot and then it wouldn't work at all! Shifted it back and reinstalled card and never had a problem since. Still no idea why it stopped, first of all dropped TVNZ sport, then 2 weeks later dropped TV1. No probs now, even got TVNZ6 coming up now.

Regards
Dan

BTW I don't use WINTV, only MCE for TV




Lounge:
WIN7 HOME x64 HTPC -  E6420 2.13Ghz -  4Gb 800MHZ PATRIOT RAM - ASUS HD5670 1GB
ASUS P5B-VM MOBO - LG BLU-RAY DRIVE - BG3595 TUNER - 1.5TB STORAGE
PANASONIC 42" FULL HD PLASMA - PIONEER VSX1019AHK RECEIVER - WHARFDALE DIAMOND 10 SPEAKERS

Man Cave:
XBOX 360 MODERN WARFARE 2 EDITION - PANASONIC 37" PLASMA - SONY MONSTA 5.1 SURROUND SYSTEM

4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 82557 15-Aug-2007 21:29
Send private message

I had this issue just a few weeks ago...even got a tv guy to check my aerial was pointing correctly and test my cable

All it was in the end was the software not scanning Horizontal - had to force it to use horizontal even though it scans and says it picks up all those channels you have they will be in vertical polarity





5 posts

Wannabe Geek


  Reply # 82577 16-Aug-2007 08:43
Send private message

Thanks guys, I finally sorted it. Had to go into the setup options on my sky box, find the Lo Freq for the LNB, and punched that into WinTV2000 (can't remember which fields, but freq was 10750KHz) then rescanned - et viola, not only TV3, but all the extra TVNZ channels I wasn't seeing too. Dunno why it would find some channels but not other on previous scans, but there you go.

Bring on the Rugby World Cup!

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.