Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




4 posts

Wannabe Geek


Topic # 183881 2-Nov-2015 14:10
Send private message

Hi there,

Will firstly explain my setup, have a Denon AVR-X2000, have both MYSKY and my bluray player running HDMI into it, then an HDMI output to my TV.
I recently had to do a factory rest on this receiver, and afterwards I notice I no longer have sound coming from my 2 surround speakers and can't figure out why.
I have looked through the manual and gone over many settings with the remote.
Doing a test tone I get sound through all speakers, and pressing info on the remote shows the speakers are 'active', but the input signal only displays the front 2 speakers and says the signal is in 2.0. The input select in the setup is set as AUTO.
The MYSKY decoder is on MPEG/PCM, and switching to Dolby makes no difference except the sound is quieter. .
Annoying thing is that I know I had a similar problem when I first set this up about a year ago, but using google or anything can't seem to figure it out.
Thanks for any help, and will try to reply quickly if more information is needed. Cheers.

Create new topic
1433 posts

Uber Geek
+1 received by user: 473

Subscriber

  Reply # 1418898 2-Nov-2015 15:27
Send private message

I've got x3000.

If the info button input just list stereo then need to use other options to generate virtual surround ie IIc. Press movie button to change modes.

If I want Dolby out of the myskybox I have to change the audio output to hdmi. Change this then when playing Dolby source, should see Dolby on screen and multiple inputs when pressed info button.

I found it was easy to accidentally enter different speaker modes.

A.




4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1418905 2-Nov-2015 15:39
Send private message

Thanks for the reply,
Regarding the Dolby, I tried that, and did not notice any change to the input signal.
I usually have the sound on Multi Channel using the movie button on the remote. I have tried other options, but again it's still stuck in 2.0 with no sound coming from back speakers.
Appreciate the help.

 
 
 
 


1433 posts

Uber Geek
+1 received by user: 473

Subscriber

  Reply # 1418923 2-Nov-2015 15:51
Send private message

?Play blu ray with Dolby HD or similar so can exclude Mysky as source

If front panel says Dolby HD and info button shows multitrac audio then sky box not outputting audio correctly.

When I want surrounds from sky box I just leave mysky in Dolby HDMI output mode. Does mean can't use sky remote for volume though.

A.

?turned up volume loud enough so rears go.






4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1418961 2-Nov-2015 16:22
Send private message

Hi again,
So I made the mistake of not testing MYSKY on channel 1,2,3 which have Dolby, I did that now and the input is shown as Dolby Digital with the surround speakers listed using the info button.
Also the same with a bluray disc, but even turning up the volume no sound from those surround speakers, only the front 2 and the sub.
I'm 99% certain that before the reset MYSKY had MPEG/PCM selected and sound through all speakers.

1433 posts

Uber Geek
+1 received by user: 473

Subscriber

  Reply # 1419009 2-Nov-2015 17:09
Send private message

So information input shows 5.1 and output does too but no sound rear ?

Ie amp knows there is rear source coming in and thinks it outputting too ? Ie 5 lit up speaker boxes for input and output.

Tricky.
You've done the speaker calibration so sound going to rears ? So speakers ok.
?? Haven't changed speaker wires ie left and right rear vrs surround rears.
?? Something damaged - why did you need to factory reset in the first place...
I confused my machine using network app and it crashed and didn't fix with reset but spontaneously fixed itself after couple of days
??? Not in " pure" speaker mode which is stereo only.
???? Go through all movie speaker options.

Try AV forum.com

A.




4 posts

Wannabe Geek


  Reply # 1419026 2-Nov-2015 17:29
Send private message

The input signal only shows 2 speakers, although there are 4 shown on the right hand of the screen under active speakers.
if I go to setup, general, information, the format is listed as 2/0/.0

Yep, test tone still has sound through rear speakers. No change in speakers wires or connections.
I was originally having an issue with the front right speaker sometimes cutting out. and in trying to figure that out I did a system restore. I think I have solved that problem by removing more of the back of the display cabinet for the air to escape.
Not in pure mode, and have tried all other options in the movie list.

Once again thanks for help, will try my luck with av forums. Cheers.



Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UFB killer app: Speed
Posted 17-Nov-2017 17:01


The case for RSS — MacSparky
Posted 13-Nov-2017 14:35


WordPress and Indieweb: Take control of your online presence — 6:30 GridAKL Nov 30
Posted 11-Nov-2017 13:43


Chorus reveals technology upgrade for schools, students
Posted 10-Nov-2017 10:28


Vodafone says Internet of Things (IoT) crucial for digital transformation
Posted 10-Nov-2017 10:06


Police and Facebook launch AMBER Alerts system in NZ
Posted 9-Nov-2017 10:49


Amazon debuts Fire TV Stick Basic Edition in over 100 new countries
Posted 8-Nov-2017 05:34


Vodafone VoIP transition to start this month
Posted 7-Nov-2017 12:33


Spark enhances IoT network capability
Posted 7-Nov-2017 11:33


Vocus NZ sale and broadband competition
Posted 6-Nov-2017 14:36


Hawaiki reaches key milestone in landmark deep-sea fibre project
Posted 4-Nov-2017 13:53


Countdown launches new proximity online shopping app
Posted 4-Nov-2017 13:50


Nokia 3310 to be available through Spark New Zealand
Posted 4-Nov-2017 13:31


Nest launches in New Zealand
Posted 4-Nov-2017 12:31


Active wholesale as Chorus tackles wireless challenge
Posted 3-Nov-2017 10:55



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.