Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


239 posts

Master Geek
+1 received by user: 51


Topic # 239974 13-Aug-2018 16:12
Send private message quote this post

Having to rebuild my TVHeadend Server, no of course I didn't have a backup embarassed

 

Trying to work out the exact channel names to populate tv_grab_nz-py.conf due to the configure script not working with certain characters in some channel names. I can't seem to find these by trawling through the TVH GUI.

 

If someone could help with finding the channel names, or able to supply a current tv_grab_nz-py.conf for Auckland (Waiatarua?) that would be awesome.


Create new topic
38 posts

Geek


  Reply # 2073306 14-Aug-2018 14:49
Send private message quote this post

Im no expert, but I used Matt Huisman's website and tutorial on how to set up my tvheadend server on rasp pi. Maybe the info you need could be found there?




239 posts

Master Geek
+1 received by user: 51


  Reply # 2073319 14-Aug-2018 15:12
Send private message quote this post

Thanks, haven't come across that site before, will check it out.

 

 


444 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 239


  Reply # 2073379 14-Aug-2018 15:56
Send private message quote this post

The Auckland transmitters have full 7 day guide data transmitted OTA - why are you needing to use a python script?




239 posts

Master Geek
+1 received by user: 51


  Reply # 2073400 14-Aug-2018 16:22
Send private message quote this post

It's unreliable/incomplete, and appears to be a known issue with TVHeadend and NZ Freeview OTA data.

 

 


444 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 239


  Reply # 2074315 16-Aug-2018 09:24
Send private message quote this post

xontech:

 

It's unreliable/incomplete, and appears to be a known issue with TVHeadend and NZ Freeview OTA data.

 

 

News to me! I've been using it for years with no issue. What exactly is wrong with it?




239 posts

Master Geek
+1 received by user: 51


  Reply # 2074338 16-Aug-2018 09:53
Send private message quote this post

I came across this which seems to explain what I am seeing: https://tvheadend.org/issues/4198

 

Got to there from this post: https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=126&topicid=205124

 

When I look at the EPG on the TVHeadend server with OTA EPG enabled I see around 25% population of titles and when doing a EPG refresh I see entries appear and disappear.

 

I haven't had much time to fiddle with it, at some stage I will try again or focus on other options.


444 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 239


  Reply # 2074873 17-Aug-2018 14:09
One person supports this post
Send private message quote this post

xontech:

 

I came across this which seems to explain what I am seeing: https://tvheadend.org/issues/4198

 

Got to there from this post: https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=126&topicid=205124

 

When I look at the EPG on the TVHeadend server with OTA EPG enabled I see around 25% population of titles and when doing a EPG refresh I see entries appear and disappear.

 

I haven't had much time to fiddle with it, at some stage I will try again or focus on other options.

 

 

I actually briefly dealt with this exact problem a couple of months ago. It started when I upgraded from an old version to the bleeding edge unstable (a dumb idea at the best of times - I actually did it accidentally). No combination of OTA scrapers would produce anything other than what you saw (and is described in that link). I removed tvheadend, did a fresh install of stable, and set up from scratch. It has been perfect ever since. 100% complete guide data for every channel for all 7 days.

 

Happy to share my working config if you'd like, but I use Sky Tower so the muxes would need to be changed.




239 posts

Master Geek
+1 received by user: 51


  Reply # 2074876 17-Aug-2018 14:17
Send private message quote this post

Hmm, I thought I had selected stable. I can always try uninstalling and reinstalling again.

 

If you are happy to share config I'd appreciate it, I'll be able to grab my current mux config and replicate it.


444 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 239


  Reply # 2075038 17-Aug-2018 21:12
One person supports this post
Send private message quote this post

PMed!


Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.