Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




403 posts

Ultimate Geek


#26578 26-Sep-2008 14:12
Send private message

Hi all!

I decided to raise the questions here, to see if others encounter the same behaviour:

[1] at startup: MP comes with a splash screen, where you see the progress while it loads alll the plug-ins / modules. That splash screen is surrounded by the standard window frame, saying "MediaPortal Splash Screen - Not Responding". But all works fine, it loads OK, and it does NOT take longer than usual. I would say that 1 in 20, it does NOT show the error. It always goes past this, it does not crashes on start-up. I would disable the splash screen if it is possible...

[2] when changing channels: sometimes, it temporarily switches to a completely white screen (with no sound) with the standard blue window border, with the title "Media Portal - Not Responding" and the spinning Vista cursor in the center of the screen. It never crashed, it changes the channel after all, but it takes up to 4-5 sec. I would say it happens mostly when switching TO tv3 or FROM tv3, but it did it on other channels as well. It happens maybe 1-2 times every day but it appears to be completely random, as it did not do it for the last two days... When this happens and it switches to the next channel (after those 4-5 sec), the image is frozen for another 2 sec, but the sound starts straight away, and then the image starts ok, in perfect sync with the sound. It is like the image would "wait" for the sound. I always use CH+/- on the remote, I do not change channels pressing the correspondent number (it works, if I want, but it is not very convenient).

[3] watching recorded shows: go to "recorded TV", select a show from the list, press OK and nothing happens. You can navigate through the list or leave that menu, or play ok other files, but the selected show does not play. If I go to watch tv and back to "Recorded TV", the same show would play flawlessly straight away. This happens occasionally, maybe 2-3 times a week. I record a lot and watch the shows next day. This enables me to watch two series in 90 minutes, not in 2 hours. (30% of the watching time is advertising !!!). I do a defrag of the hdd used for storage every two weeks (it is like 40% full, only).

Any ideas if I can do anything to improve any of the issues, especially no. [2] ?




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic
2889 posts

Uber Geek


  #167371 26-Sep-2008 14:46
Send private message

[1] = YES but only occasionally get the "Not responding" message, maybe between 1:5 and 1:20

[2] = NEVER (But i am using XP not vista)

[3] = UNSURE




HTPC / Home automation (home assistant) enthusiast.


69 posts

Master Geek


  #167378 26-Sep-2008 15:01
Send private message

  1. I get this almost everytime.
  2. I get this more often than not.
  3. Havent encoutered this before.

 
 
 
 


722 posts

Ultimate Geek


  #167566 28-Sep-2008 13:19
Send private message

Never to all three.

How long has this been happening? Have you done anything to change MP's behaviour? eg. install MP SVN.




Silverstone LC14 HTPC Case/Intel E4600 CPU/GA-EP35-DS3 MOBO/Asus EN9500GT graphics/2GB RAM/total 2TB HDD space/HVR-2200 & 2X 150MCE tuner cards/LG GGC-H20L BD Drive/MCE2005/Mediaportal/TVServer 1.1.0Final/LG 55"3D LED-TV/Denon AVR-1803 receiver/X1 projector

4025 posts

Uber Geek

Trusted

  #167580 28-Sep-2008 15:43
Send private message

1gkar: Never to all three.

98 posts

Master Geek


  #167587 28-Sep-2008 16:36
Send private message

never to all three.



403 posts

Ultimate Geek


  #167655 29-Sep-2008 07:42
Send private message

It did this with both RC1 and RC2. I never used the SVNs. I remember it says somewhere that the SVNs are not tested, or maybe tested by the developer only and something might still be wrong with them, you have to back-up...etc.... And I also believe that I would have to re-install all the plugins and tv logos after every svn update. Is that right, or it is easier?




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


2889 posts

Uber Geek


  #167669 29-Sep-2008 08:52
Send private message

it's very easy to install the SVNs altho i reckon MP RC3 is not far away.  the SVNs come with an auto installer that automatically backs up your old copy of MP.  It is recommended that you apply the SVN on a fresh install of MP prior to configuring it, however it is possible to install SVN on an already config'd MP and not have to do any further setup.




HTPC / Home automation (home assistant) enthusiast.


Create new topic




News »

Freeview On Demand app launches on Sony Android TVs
Posted 6-Aug-2020 13:35


UFB hits more than one million connections
Posted 6-Aug-2020 09:42


D-Link A/NZ extends COVR Wi-Fi EasyMesh System series with new three-pack
Posted 4-Aug-2020 15:01


New Zealand software Rfider tracks coffee from Colombia all the way to New Zealand businesses
Posted 3-Aug-2020 10:35


Logitech G launches Pro X Wireless gaming headset
Posted 3-Aug-2020 10:21


Sony Alpha 7S III provides supreme imaging performance
Posted 3-Aug-2020 10:11


Sony introduces first CFexpress Type A memory card
Posted 3-Aug-2020 10:05


Marsello acquires Goody consolidating online and in-store marketing position
Posted 30-Jul-2020 16:26


Fonterra first major customer for Microsoft's New Zealand datacentre
Posted 30-Jul-2020 08:07


Everything we learnt at the IBM Cloud Forum 2020
Posted 29-Jul-2020 14:45


Dropbox launches native HelloSign workflow and data residency in Australia
Posted 29-Jul-2020 12:48


Spark launches 5G in Palmerston North
Posted 29-Jul-2020 09:50


Lenovo brings speed and smarter features to new 5G mobile gaming phone
Posted 28-Jul-2020 22:00


Withings raises $60 million to enable bridge between patients and healthcare
Posted 28-Jul-2020 21:51


QNAP integrates Catalyst Cloud Object Storage into Hybrid Backup solution
Posted 28-Jul-2020 21:40



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.