Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




352 posts

Ultimate Geek


# 38628 2-Aug-2009 20:45
Send private message

Hi all.

I've been on Windows 7 (RC) Media Center for about 3 weeks.
It has been really stable, except for two things:
1. lip synching problems. Occurs with recorded tv, after unpausing live tv, or with playing avi movies. I've read that this may be fixed in RTM. I'm not stressed about this issue at all.

2. it fails to record shows scheduled for 8:30pm on a Sunday evening.
I have two Hauppauge satellite tuners, and two shows scheduled to record at 8:30pm.
Each time, at around 8:25 a message pops up for each show with the following:
"xxx was not recorded. There was no TV signal when the show was scheduled to record."
where xxx is NCIS, or Grey's Anatomy (was the final last week), or tonight it was In the pursuit of happiness.

It's failed 3 times, each time on a Sunday evening. It's never failed for any other recording (and we record a lot). It utilises 2 tuners properly on other occasions.

Any clues?

Create new topic
Cloud Guru
4060 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake
Subscriber

  # 241566 2-Aug-2009 21:01
Send private message

i've read that the 'no signal' thing is a bug in the RC that has been fixed. i often get that on my setup, although the recordings seem to actually work anyway....






352 posts

Ultimate Geek


  # 241577 2-Aug-2009 21:11
Send private message

That makes me feel easier.

Can you remember where you read that? My google searches were unsuccessful.

 
 
 
 


Cloud Guru
4060 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake
Subscriber

  # 241741 3-Aug-2009 12:13
Send private message

rvangelder: That makes me feel easier.

Can you remember where you read that? My google searches were unsuccessful.


cant remember exactly which thread i saw it on but google returns the following links:

http://thegreenbutton.com/forums/t/73788.aspx?PageIndex=1
http://thegreenbutton.com/forums/t/61699.aspx?PageIndex=1
http://thegreenbutton.com/forums/p/71182/357046.aspx#357046


have a read through these and see if you can spot anything






352 posts

Ultimate Geek


  # 241770 3-Aug-2009 12:57
Send private message

The first post looks most similar, though doesn't offer any suggestions for fix.
One thing that stood out was the suggestion a driver issue - MCE expecting a ready state before the tuner card had finished.

I'm going to play with my test environment tonight, and see if I can reproduce and isolate the problem. I may get lucky.

Cheers

362 posts

Ultimate Geek


  # 241792 3-Aug-2009 13:57
Send private message

2. it fails to record shows scheduled for 8:30pm on a Sunday evening.
I have two Hauppauge satellite tuners, and two shows scheduled to record at 8:30pm.
Each time, at around 8:25 a message pops up for each show with the following:
"xxx was not recorded. There was no TV signal when the show was scheduled to record."
where xxx is NCIS, or Grey's Anatomy (was the final last week), or tonight it was In the pursuit of happiness

i found ours did this too - I think I have it fixed now (been good for past 2 weeks) - Check the settings for optimizing/updatine MC over the internet. It was scheduled for 8pm on Sundays by default on ours, and while that is updating it causes this problem.




Lounge:
WIN7 HOME x64 HTPC -  E6420 2.13Ghz -  4Gb 800MHZ PATRIOT RAM - ASUS HD5670 1GB
ASUS P5B-VM MOBO - LG BLU-RAY DRIVE - BG3595 TUNER - 1.5TB STORAGE
PANASONIC 42" FULL HD PLASMA - PIONEER VSX1019AHK RECEIVER - WHARFDALE DIAMOND 10 SPEAKERS

Man Cave:
XBOX 360 MODERN WARFARE 2 EDITION - PANASONIC 37" PLASMA - SONY MONSTA 5.1 SURROUND SYSTEM



352 posts

Ultimate Geek


  # 241821 3-Aug-2009 15:18
Send private message

The item "perform optimization" is unticked. Had it been ticked, the schedule was for 4am.

You've got me thinking though! There may be other scheduled tasks around that time - I'll do some digging.

362 posts

Ultimate Geek


  # 241837 3-Aug-2009 15:53
Send private message

Mine also gave an error of being unable to start the tuners sometimes. I also installed latest drivers from Hauppauge for the tuners and rebooted several times.

Good luck




Lounge:
WIN7 HOME x64 HTPC -  E6420 2.13Ghz -  4Gb 800MHZ PATRIOT RAM - ASUS HD5670 1GB
ASUS P5B-VM MOBO - LG BLU-RAY DRIVE - BG3595 TUNER - 1.5TB STORAGE
PANASONIC 42" FULL HD PLASMA - PIONEER VSX1019AHK RECEIVER - WHARFDALE DIAMOND 10 SPEAKERS

Man Cave:
XBOX 360 MODERN WARFARE 2 EDITION - PANASONIC 37" PLASMA - SONY MONSTA 5.1 SURROUND SYSTEM

 
 
 
 


Cloud Guru
4060 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake
Subscriber

  # 244256 8-Aug-2009 17:33
Send private message

Regs: i've read that the 'no signal' thing is a bug in the RC that has been fixed. i often get that on my setup, although the recordings seem to actually work anyway....


well i'm running the RTM now and still getting the same error messages.  have to start looking seriously for a solution i guess. the popups are kind of annoying






352 posts

Ultimate Geek


  # 244261 8-Aug-2009 18:09
Send private message

regs: i read in a separate thread that your set up is very similar to mine (two dvb-s tuners), though my problems are limited to sunday 8:30pm. i'm still running rc at this stage, and will be under general availability.

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chorus to launch Hyperfibre service
Posted 18-Nov-2019 15:00


Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48


CarbonClick launches into Digital Marketplaces
Posted 6-Nov-2019 11:42


Kordia offers Microsoft Azure Peering Service
Posted 6-Nov-2019 11:41


Spark 5G live on Auckland Harbour for Emirates Team New Zealand
Posted 4-Nov-2019 17:30


BNZ and Vodafone partner to boost NZ Tech for SME
Posted 31-Oct-2019 17:14


Nokia 7.2 available in New Zealand
Posted 31-Oct-2019 16:24


2talk launches Microsoft Teams Direct Routing product
Posted 29-Oct-2019 10:35


New Breast Cancer Foundation app puts power in Kiwi women's hands
Posted 25-Oct-2019 16:13


OPPO Reno2 Series lands, alongside hybrid noise-cancelling Wireless Headphones
Posted 24-Oct-2019 15:32


Waikato Data Scientists awarded $13 million from the Government
Posted 24-Oct-2019 15:27


D-Link launches Wave 2 Unified Access Points
Posted 24-Oct-2019 15:07



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.