Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




92 posts

Master Geek


Topic # 84812 8-Jun-2011 18:06
Send private message

Hi Guys

In the weekend I purchased an entry level receiver a Yamaha RX-V467.  I hooked it up to my 32" series 6 samsung tv. I also hooked up mysky hdi and a ps3. 

Everything was working perfectly but then the picture went and i get 'check signal cable on the screen' the sond still works fine.  Sky and the PS3 have the picture cut out. The setup is.

TV -> HDMI -> AMP
AMP -> HDMI ->sky
AMP -> HDMI ->PS3

I have tryed another cable between the tv and amp but still happened.  Sometimes when you leave it off then turn it on it will work for 20min then cut out.

Any ideas?
 

Create new topic
3095 posts

Uber Geek
+1 received by user: 447

Subscriber

  Reply # 479060 8-Jun-2011 18:19
Send private message

When you say the sound works fine I assume you mean from the speakers attached to the Receiver, or do you mean the TV speakers?
What happens if you connect the PS3 or MySky directly to the TV using the same cable?
Where is the Receiver located? Is there a chance it's getting hot?
Have you tried switching off any scaling the Receiver may do and select hdmi to 'through'.
Edit:
Since it is fresh out of the box you may have just got a dud.  If you take it back straight away the may change it for a new one.  If you leave it too long they will only send it away for repair.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.



92 posts

Master Geek


  Reply # 479077 8-Jun-2011 19:20
Send private message

Yea sound from the receiver. 

The receiver isn't hot and shouldn't get so where it is

I dont think the 467 does upscaling. i have checked the settings and couldn't find those settings.

I have swapped some cables around and everything is going atm. At this stage its looking like the HDMI cable between the tv and amp wasn't doing the job. the same cable is now between the sky decoder and amp and is working fine. 

Maybe it was the way i was holding my tongue. 

been going for 15min or so now so fingers crossed.
 
Thanks
Dingbatt

 

 
 
 
 


3095 posts

Uber Geek
+1 received by user: 447

Subscriber

  Reply # 479082 8-Jun-2011 19:40
Send private message

amford: Yea sound from the receiver. 

The receiver isn't hot and shouldn't get so where it is

I dont think the 467 does upscaling. i have checked the settings and couldn't find those settings.

I have swapped some cables around and everything is going atm. At this stage its looking like the HDMI cable between the tv and amp wasn't doing the job. the same cable is now between the sky decoder and amp and is working fine. 

Maybe it was the way i was holding my tongue. 

been going for 15min or so now so fingers crossed.
 
Thanks
Dingbatt

 


You're welcome.
I'm having hdmi problems of my own.
http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=34&topicid=83578

Having just tried an installer grade cable between my Receiver and TV that actually made things worse I believe my Onkyo 608 may be in for a trip to the receiver hospital, luckily still under warranty.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Spark doubles down on wireless broadband
Posted 24-Jan-2018 15:44


New Zealand's IT industry in 2018 and beyond
Posted 22-Jan-2018 12:50


Introducing your new workplace headache: Gen Z
Posted 22-Jan-2018 12:45


Jucy set to introduce electric campervan fleet
Posted 22-Jan-2018 12:41


Hawaiki cable system will be ready for service in June 2018
Posted 22-Jan-2018 12:32


New Zealand hits peak broadband data
Posted 18-Jan-2018 12:21


Amazon Echo devices coming to New Zealand early February 2018
Posted 18-Jan-2018 10:53


$3.74 million for new electric vehicles in New Zealand
Posted 17-Jan-2018 11:27


Nova 2i: Value, not excitement from Huawei
Posted 17-Jan-2018 09:02


Less news in Facebook News Feed revamp
Posted 15-Jan-2018 13:15


Australian Government contract awarded to Datacom Connect
Posted 11-Jan-2018 08:37


Why New Zealand needs a chief technology officer
Posted 6-Jan-2018 13:59


Amazon release Silk Browser and Firefox for Fire TV
Posted 21-Dec-2017 13:42


New Chief Technology Officer role created
Posted 19-Dec-2017 22:18


All I want for Christmas is a new EV
Posted 19-Dec-2017 19:54



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.