Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




5 posts

Wannabe Geek


#150199 14-Jul-2014 23:30
Send private message

Hi guys.

I just purchased the ASUS DSL-N66U ADSL/VDSL Modem Router Duelband Wireless N900, to go with Bigpipe VDSL, but am unable to get anything to work. I've tried looking online for settings and such but no luck.
I'd much appreciate any help, especially if someone has the same set up!



[Mod Edit |BH| Moved to the BigPipe forum. You might have better luck here]

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
6615 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1088961 14-Jul-2014 23:50
Send private message

Make sure you use any random username and password. (PPPOE)
Vlan 10
VPI:0, VCI: 100 (usually dont need anyway)
PTM uplink if it asks for that.



5 posts

Wannabe Geek


  #1088964 15-Jul-2014 00:01
Send private message

I've been unable to find VPI or VCI on the VDSL settings.
All the lights are on on the modem, Aswell as the router page saying I'm connected etc, yet I am unable to connect to any webpage or anything.

 
 
 
 


6615 posts

Uber Geek
Inactive user


  #1088974 15-Jul-2014 00:15
Send private message

chefshadez: I've been unable to find VPI or VCI on the VDSL settings.
All the lights are on on the modem, Aswell as the router page saying I'm connected etc, yet I am unable to connect to any webpage or anything.


Dont worry about that then.
If your settings match next thing to do is ask for a public IP. sometimes CG NAT can confuse modems



5 posts

Wannabe Geek


  #1088975 15-Jul-2014 00:20
Send private message

How do I go about that?
Sorry to be a hassle, bit of a rookie.

1170 posts

Uber Geek

Trusted
BigPipe

  #1089269 15-Jul-2014 13:58
Send private message

chefshadez: How do I go about that?
Sorry to be a hassle, bit of a rookie.


just send a message through to our support team 

https://www.bigpipe.co.nz/#/support

I doubt a public IP will help TBH, but it's possible.

I'm afraid that modem is not something I am familiar with, but one of our team might be, so if you send a message through that form in the link above we may be able to help you out.  It's also possible the issue isn't your modem. it may be a chorus fault, which our team can look into.




bigpipe.co.nz
https://www.facebook.com/BigPipeNZ
https://twitter.com/BigPipeNZ


2565 posts

Uber Geek


  #1089358 15-Jul-2014 16:06
Send private message

Have you set the VLAN ID to 10?

1 post

Wannabe Geek


  #1455177 22-Dec-2015 11:30
Send private message

Hi guys, did you manage to get a concrete fix for it?

I'm having the same issue at the moment trying to set up my DSL-N66U for BigPipe's VDSL.

Please let me know. 

 
 
 
 


/dev/null
9302 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  #1455201 22-Dec-2015 11:44
Send private message

SirPrize: Hi guys, did you manage to get a concrete fix for it?

I'm having the same issue at the moment trying to set up my DSL-N66U for BigPipe's VDSL.

Please let me know. 


I believe for starters you need to update the firmware on it, then it is a simple matter of configuring:

PPPoE
Username: anything (not blank)
Password: anything (not blank)
Service: Leave this blank.
VPI: 0, VCI: 110
VLAN: 10




6 posts

Wannabe Geek


  #1455222 22-Dec-2015 12:31
Send private message

I have just bought a Asus RT-AC68U and have updated to the latest asuswrt-merlin (community firmware). I see no option for VLAN, VPI or VCI. I do have internet though, just nowhere near the stated 200/200 - maybe 90/40 at best.

835 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #1455251 22-Dec-2015 13:00
Send private message

@wiifm69 Try with your computer set to PPPoE connected directly to the ONT. It's not uncommon for routers to be unable to handle high speeds.

Re: PPP username/password. Set them both to "Bigpipe". Special characters can cause issues.

28951 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  #1455273 22-Dec-2015 13:15
Send private message

Many modems don't require (or have options for) VPI/VCI when used for VDSL

6 posts

Wannabe Geek


  #1455277 22-Dec-2015 13:18
Send private message

Hey @Lorenceo,

Yeah I think that is what I have done currently, and the router is fairly new, dual core ARM, so I would easily expect it to handle 200/200 UFB. Here are the system stats for a recent speedtest:

cpu

Current config:

wan-settings

1625 posts

Uber Geek


  #1455300 22-Dec-2015 13:56
Send private message

Can you humor us and try the direct connection to ONT, just to test?

835 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #1455358 22-Dec-2015 14:51
Send private message

Fancy router or not, it should be ruled out as a potential cause. In addition to underpowered/misbehaving routers, other common causes of "low" speeds on UFB include: Testing over wireless, 100Mb port somewhere along the line on a >100Mb plan, underpowered computers struggling with Flash on speedtest.net.

90/40Mbps to me seems an odd number. Doesn't align close enough to other speed profiles LFCs offer.

At risk of taking this thread off topic, you should probably get in touch with Bigpipe's support team if you're having trouble with your connection.

9608 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  #1455382 22-Dec-2015 15:09
Send private message

the VLAN stuff if in the LAN -> IPTV settings on some of these ASUS devices

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Sony introduces the digital camera ZV-1 for content creators
Posted 27-May-2020 12:47


Samsung Announces 2020 QLED TV Range
Posted 20-May-2020 16:29


D-Link A/NZ launches AI-Powered body temperature measuring system
Posted 20-May-2020 16:22


NortonLifeLock Online Banking Protection now available for New Zealand banks
Posted 20-May-2020 16:14


SD Express delivers new gigabyte speeds for SD memory cards
Posted 20-May-2020 15:00


D-Link A/NZ launches Nuclias cloud managed network solution hosted in Australia
Posted 11-May-2020 17:53


Logitech introduces new video streaming solution for home studios
Posted 11-May-2020 17:48


Next generation Volvo cars to be powered by Luminar LiDAR technology
Posted 7-May-2020 13:56


D-Link A/NZ launches Wi-Fi Certified EasyMesh system
Posted 7-May-2020 13:51


Spark teams up with Microsoft to bring Xbox All Access to New Zealand
Posted 7-May-2020 13:01


Microsoft plans to establish its first datacenter region in New Zealand
Posted 6-May-2020 11:35


Genesis School-gen has joined forces with Mind Lab Kids
Posted 1-May-2020 12:53


Malwarebytes expands into privacy with fast, frictionless VPN
Posted 30-Apr-2020 16:06


Kordia to donate TV airtime on Channel 200 to community groups
Posted 30-Apr-2020 16:00


OPPO A91 is a high specs mid-range smartphone
Posted 23-Apr-2020 16:44



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.