Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


3960 posts

Uber Geek
+1 received by user: 836


Topic # 150777 2-Aug-2014 19:22
Send private message

Intermittently today on my Xtra VDSL connection I've had pages that (in Firefox and IE) are giving page not found error. It's not a 404 - the server simply can't be found. Earlier it was stuff.co.nz (since restored), then trademe.co.nz (also since restored) and right now I can't get to google.co.nz.

Anyone else getting this, or is this an isolated thing?

Create new topic
8027 posts

Uber Geek
+1 received by user: 387

Trusted
Subscriber

  Reply # 1102662 5-Aug-2014 15:12
Send private message

DNS records are typically cached at multiple levels ie: Your computer (Mac/Windows) has a dns cache, your modem/router probably has a dns cache/proxy. your ISP's dns servers... so could be a stale record anywhere in that chain.

However I would put money on the modem/router being the issue especially if it's a Thomson/Technicolor.

All the domains you mention have very low TTL's (like a lot of big sites with load balancing/redundancy behind the scenes).

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.