Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


48 posts

Geek
+1 received by user: 6


Topic # 160583 12-Jan-2015 14:12
Send private message

Hi,

I am having issues with some of my customers accessing some (secure) parts of websites, 

for example, bringing up Trademe is fine, but signing into trade me times out, going to Westpac home page is fine, but logging into accounts timesout.

Page has become unresponsive is the message you get or not available.

This issues has been happening over 4 days now, I have more than 3 customers having similar issues, some Spark and Vodafone clients.

I have done all the basics, like swapping out modems, check date and times on devices for SSL requirements. ....

Also connecting my phones 4G connection via Hotspot to the effected clients, everything runs well.

Phoned Spark, got thru to 2nd level support, they are dumb founded. Apparently they forced a IP address reset on clients connection but to no success.

Any one else out there having issues similar?

ps, I have even tried changing DNS settings in modem to OpenDNS/Google's. 



Create new topic
21531 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4384

Trusted
Subscriber

  Reply # 1212571 12-Jan-2015 14:30
Send private message

What MTU are you running?




Richard rich.ms

3614 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1338

Subscriber

  Reply # 1212572 12-Jan-2015 14:30
Send private message

Traceroute's to see where it times out?



48 posts

Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1212612 12-Jan-2015 15:35
Send private message

I guess I just want to know if this is turning into  a big issue or not, as the ISP's is not going to do anything about it.

1948 posts

Uber Geek
+1 received by user: 469
Inactive user


  Reply # 1212642 12-Jan-2015 16:26
Send private message

If this is happening on both Spark & Vodafone then it's unlikely to be an issue on our network.

But if you email me "pl at spark.co.nz" with the line numbers of the customers and the sites you are trying to unsuccessfully login to over https.



48 posts

Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1212907 13-Jan-2015 07:54
Send private message

Thanks for that, I have sent them thru.



1 post

Wannabe Geek


  Reply # 1219432 21-Jan-2015 20:09
Send private message

Hi,

 

I'm just wondering if this was resolved.



48 posts

Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 1219485 21-Jan-2015 21:29
Send private message

Must of been a glitch with ISP. As it sorted it out after complaints.

27123 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6565

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 1219488 21-Jan-2015 21:32
Send private message

Such an issue is normally MTU related, and normally caused by end users setting an incorrect MTU setting in their router. Seems this may be a slightly different cause though.


Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.