Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


Lurch

1054 posts

Uber Geek


#42729 9-Oct-2009 12:52
Send private message

Okay so I recently changed to Telecom and straight away I noticed no exernal mail. So a quick search around on the Telecom website and found the block port 25, and I can opt out.

I'm subscribed and shows that I opted out successfully so restarted the router and have obtained a different IP address, woot I thought I'm in. But no still port 25 was getting blocked.

I emailed the port 25 guys and they suggested changing my login for my account on the router, I changed this and restarted.

But still getting time out error when I look at the postfix error log. So ran an external scan and port 25 is still blocked.

The port is open on the router and if I use nmap on the linux box to do a local scan it shows it's open, external scan shows only two ports open, 80 and my telnet port (for my telnet BBS)....

So have emailed them again but no response yet, is anyone from Telecom hiding out there on Geekzone that can take a look and get port 25 open for me?

PS - No I'm not on Big Time :-)

Create new topic
Affiliate link
 
 
 

Affiliate link: LastPass securely stores your passwords and other personal data.
NMcPherson
43 posts

Geek

Trusted

  #262730 9-Oct-2009 13:03
Send private message

Hi Lurch,

Could I please have your phone number and I will have someone have a look into it

Regards
Nic

Lurch

1054 posts

Uber Geek


  #262732 9-Oct-2009 13:07
Send private message

Sent you a PM :-)

ResponseMediaNZ
510 posts

Ultimate Geek

ID Verified
Trusted
Subscriber

  #262771 9-Oct-2009 14:51
Send private message

What email address did you email?

Do you have an Incident Number from the team that emailed you?



NMcPherson
43 posts

Geek

Trusted

  #262774 9-Oct-2009 15:01
Send private message

Underwater:

It appears to have been actioned by CTS and I have the incident number, if you are internal give me a call

Lurch

1054 posts

Uber Geek


  #263486 12-Oct-2009 13:24
Send private message

Have given up on this, Telecom say it's open but it isnt. Internally all shows up fine and the port is showing open with nmap... externally it's still showing as closed even though it's open on my router and pointing to my linux box.

The only change is going from my old ISP to Telecom. Port 80 is forwarding fine as the website is coming up so not sure why port 25 would have an issue.


Lurch

1054 posts

Uber Geek


  #263487 12-Oct-2009 13:40
Send private message

Also stuck the linux box in the DMZ so no NAT to worry about but the port is still showing closed. Rebuilt the server box just for fun and that also gave me the same result.


ResponseMediaNZ
510 posts

Ultimate Geek

ID Verified
Trusted
Subscriber

  #263492 12-Oct-2009 14:04
Send private message

Best Advice I can offer is to call our Complex Technical Support (CTS) on 0800-268-070

This is the team that can look into as they have the tools to look from their end of the system.

Have you also tried http://www.mxtoolbox.com/ and looked at your MX records for Mail.



Lurch

1054 posts

Uber Geek


  #263493 12-Oct-2009 14:19
Send private message

http://www.mxtoolbox.com just tells me the same thing,

1) mail.taf.org.nz (MX) is pointing to my Telecom IP address
2) SMTP test - times out so this points to port 25 still being blocked

Only change is internet provider. There is already an incident raised but they have just advised me to change my login name on the router which has been done and the the port is open.

Stated I was still having issues with no reply.

nitrotech
1285 posts

Uber Geek


  #263566 12-Oct-2009 20:51
Send private message

Generally the issue is that the username and or password is incorrect, remember that you can have a different password for email and a different one for broadband, remember that it doesn't matter what username or password you have as long as it has @xtra.co.nz it will connect - however you need the correct username and password to use static ip's and port 25 etc.

So in the router should be USERNAME.xadsl@xtra.co.nz and your password.

If it's still not working then try changing the password

http://selfservice.xtra.co.nz/live/selfservice/ChgPwd/

Don't forget to use .xadsl at the end or you'll only change your email password

Lurch

1054 posts

Uber Geek


  #263653 13-Oct-2009 12:15
Send private message

I'm shocked, why could CTS not see that the password was invalid? If I was female I'd be giving you a big smooch right now Nitrotech :-)

THANK YOU THANK YOU! :-)

Kiss

Create new topic





News and reviews »

D-Link G415 4G Smart Router Review
Posted 27-Jun-2022 17:24


New Zealand Video Game Sales Reaches $540 Million
Posted 26-Jun-2022 14:49


Github Copilot Generally Available to All Developers
Posted 26-Jun-2022 14:37


Logitech G Introduces the New Astro A10 Headset
Posted 26-Jun-2022 14:20


Fitbit introduces Sleep Profiles
Posted 26-Jun-2022 14:11


Synology Introduces FlashStation FS3410
Posted 26-Jun-2022 14:04


Intel Arc A380 Graphics First Available in China
Posted 15-Jun-2022 17:08


JBL Introduces PartyBox Encore Essential Speaker
Posted 15-Jun-2022 17:05


New TVNZ+ streaming brand launches
Posted 13-Jun-2022 08:35


Chromecast With Google TV Review
Posted 10-Jun-2022 17:10


Xbox Gaming on Your Samsung Smart TV No Console Required
Posted 10-Jun-2022 00:01


Xbox Cloud Gaming Now Available in New Zealand
Posted 10-Jun-2022 00:01


HP Envy Inspire 7900e Review
Posted 9-Jun-2022 20:31


Philips Hue Starter Kit Review
Posted 4-Jun-2022 11:10


Sony Expands Its Wireless Speaker X-series Range
Posted 4-Jun-2022 10:25









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.