Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

Topic # 243516 15-Dec-2018 14:56
One person supports this post
Send private message quote this post

I wish this would quit happening to me but it does. Now I have an issue with quotation marks. If I type a quote (' or ") followed by a space, I get a blank. If I type it followed by a letter, it displays correctly. This creates a problem when enclosing something in quotes, because the close quote when followed by a space doesn't display so I get something like "this instead of "this". The only way I can get the close quote to appear is to type it twice and then backspace. 

 

This is new. I didn't have this issue before. I do have my keyboard set to international so I can type accented characters, but it has always been that way and nothing has changed at my end as far as I can tell. I just checked on a different browser and the same thing happens. I also checked in Word and the quotes work correctly. Because of my previous brain fade I am hesitant to pin this on Geekzone but I can't think what else would be causing it. Can someone check to see if this really is a problem?

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
13698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6433

Trusted
Subscriber

  Reply # 2145826 15-Dec-2018 15:18
Send private message quote this post

It would be usefull if you could say what browsers (include build versions) you have tried this with and is it occurrig on all browsers ie. Chromium based, Firefox, Edge etc?   Have you tried a different keyboard again to see if the issue persists? 

 

It maybe usefull for the Forum staff if you could post a screen grab of the issue.

 

 





Mike
Retired IT Manager. 
The views stated in my posts are my personal views and not that of any other organisation.

 

 Mac user, Windows curser, Chrome OS desired.

 

A Tiger in Africa, probably escaped from the Zoo.

 

 


1874 posts

Uber Geek
+1 received by user: 481

Lifetime subscriber

  Reply # 2145830 15-Dec-2018 15:27
Send private message quote this post

I'm having no problems so it is likely to be the international keyboard setting:

 

https://answers.microsoft.com/en-us/office/forum/office_2010-word/quotation-marks-do-not-appear-correctly-when-typed/8d6f7126-aa9b-4fdb-a1a5-f222a80d9249?auth=1 

 

With this layout, the " key becomes a "setup key" or "dead key" for typing vowels with an umlaut or diaeresis.

 

 


 
 
 
 




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

  Reply # 2145841 15-Dec-2018 16:09
Send private message quote this post

What I don't get is why this is only happening with Geekzone, and why it didn't happen before. I haven't changed anything at my end. The problem doesn't occur with other sites or other software (like Word). It didn't used to happen with Geekzone. Why should this be.

 

@MikeB4: I tried this on Dragon, Chrome, Opera, Vivaldi. It's not the keyboard because then it would happen all the time, but it only happens with GZ. How am I supposed to do a screen grab? It is just any line of text with a blank instead of a quotation mark, as per the examples I typed. 

 

@Hammerer: The dead key function is working as it should, expect when I type a space. The space works but no quotation mark. If I type a character instead of a space, then it works as it should. This is specific to the space character, but not to my keyboard. As an example, I am typing this sentence on a different keyboard. "Quote  no end quote. The keyboard makes no difference.

 

At first people didn't see an issue with my previous complaint about the page refresh, then they did and @Freitasm found something in a script. I am wondering if this could be something similar. 

 

 

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


BDFL - Memuneh
62050 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12662

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

13698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6433

Trusted
Subscriber

  Reply # 2145845 15-Dec-2018 16:22
Send private message quote this post

Rikkitic:

 

What I don't get is why this is only happening with Geekzone, and why it didn't happen before. I haven't changed anything at my end. The problem doesn't occur with other sites or other software (like Word). It didn't used to happen with Geekzone. Why should this be.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

It's a darstadly plot thought out by MF tongue-out





Mike
Retired IT Manager. 
The views stated in my posts are my personal views and not that of any other organisation.

 

 Mac user, Windows curser, Chrome OS desired.

 

A Tiger in Africa, probably escaped from the Zoo.

 

 


13698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6433

Trusted
Subscriber

  Reply # 2145846 15-Dec-2018 16:24
Send private message quote this post

Rikkitic:

 

What I don't get is why this is only happening with Geekzone, and why it didn't happen before. I haven't changed anything at my end. The problem doesn't occur with other sites or other software (like Word). It didn't used to happen with Geekzone. Why should this be.

 

@MikeB4: I tried this on Dragon, Chrome, Opera, Vivaldi. It's not the keyboard because then it would happen all the time, but it only happens with GZ. How am I supposed to do a screen grab? It is just any line of text with a blank instead of a quotation mark, as per the examples I typed. 

 

@Hammerer: The dead key function is working as it should, expect when I type a space. The space works but no quotation mark. If I type a character instead of a space, then it works as it should. This is specific to the space character, but not to my keyboard. As an example, I am typing this sentence on a different keyboard. "Quote  no end quote. The keyboard makes no difference.

 

At first people didn't see an issue with my previous complaint about the page refresh, then they did and @Freitasm found something in a script. I am wondering if this could be something similar. 

 

 

 

 

 

 

Those browsers are all based on Chromium. Try Firefox or Edge and see if it persists. Also try your  keyboard in default settings and see what happens





Mike
Retired IT Manager. 
The views stated in my posts are my personal views and not that of any other organisation.

 

 Mac user, Windows curser, Chrome OS desired.

 

A Tiger in Africa, probably escaped from the Zoo.

 

 




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

  Reply # 2145847 15-Dec-2018 16:24
Send private message quote this post

This is on a different computer. "Quote  unquote. International keyboard not working on Geekzone. Dead key works as it should with every character except space. What should happen is this: Type quote mark, type space, quote mark appears. This is how the dead key function is supposed to work. But when I type the space following a quote I just get a blank. This only happens on Geekzone. I just tried on another site and it worked as it is supposed to. I don't know what else to say. I know I made a dumb mistake with the giveaway but I have checked and rechecked this and I keep coming back to Geekzone. It is not a biggie and if I am the only one in the world getting this so be it.

 

 

 

 

 

 

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


6406 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1138

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 2145849 15-Dec-2018 16:34
Send private message quote this post

What OS are you running, and which keyboard layout? I may be able to test it at my end.




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

  Reply # 2145850 15-Dec-2018 16:38
Send private message quote this post

This is on Firefox. "Quote  unquote. Same problem, only happens with Geekzone. It may not be a biggie, but I'm not making it up. I was right about the delay and I am right about this, at least in that something has changed that is causing this behaviour. 

 

I use an international keyboard for foreign language compatibility. I am used to the way it works. I haven't had this problem before and I don't have it with any other site or software. Whatever it is, it has to be somehow related to Geekzone. Maybe it is at my end, but I don't know what it could be. However, this is my final comment on the subject. I will just live with it.

 

 

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

  Reply # 2145851 15-Dec-2018 16:49
Send private message quote this post

Behodar:

 

What OS are you running, and which keyboard layout? I may be able to test it at my end.

 

 

Thanks. I appreciate your willingness to help. I just tested this on two different computers, one running Windows 7, the other running Windows 10. Both behave exactly the same. The keyboard layout is US International. This has the dead key setup that lets you type accented characters. The way it works is if you type an accent like a quote mark and then follow it with a letter character that can be accented, you get the accented character. Otherwise you get the quote mark. So if you type: 'e you get é. If you type a character that cannot be accented, you get the quote mark followed by the character, for example: 'k. If you just want to close a quote, you type the quote mark followed by a space. Example: 'quote'. Since words are almost always separated by spaces this works well. Except that is not working on Geekzone for some reason. If you could check this I would be very grateful. I don't want people thinking I am making stuff up but if this is another dumb mistake I want to know it. If I am just going senile I guess I will have to take appropriate measures.

 

 

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


13698 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6433

Trusted
Subscriber

  Reply # 2145853 15-Dec-2018 16:56
Send private message quote this post

I may have missed ( Pain relief making my eyes fuzzy) it but did you try with the KB setting as standard US?

 

I don't think you are going senile or making things up. This small issue would drive to distraction though but I am a little OCD and I would have to get to teh end of it.

 

 





Mike
Retired IT Manager. 
The views stated in my posts are my personal views and not that of any other organisation.

 

 Mac user, Windows curser, Chrome OS desired.

 

A Tiger in Africa, probably escaped from the Zoo.

 

 


BDFL - Memuneh
62050 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12662

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 2145855 15-Dec-2018 17:00
Send private message quote this post

Perhaps something changed on TinyMCE but wouldn't be anything I'd have done.

What you describe is how it works to get some special characters when Windows keyboard is set to a specific language. American English does not do this.




6406 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1138

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 2145859 15-Dec-2018 17:03
One person supports this post
Send private message quote this post

I can confirm that the same issue occurs for me with Edge on Win 10, when using the US International keyboard. The demo editor on TinyMCE's site is also affected, so it's not a Geekzone issue.

 

Edit: The older TinyMCE on my personal site (3.5.10) is not affected.




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

  Reply # 2145860 15-Dec-2018 17:07
Send private message quote this post

If I created confusion by not being clear enough I apologise. Yes, the standard English keyboard layout does work correctly, but the international (dead key) one does not, though it did until recently. I prefer to use the international keyboard because I am used to it and can use it with different languages. Otherwise I have to keep switching the keyboard, which is a pain when I just want to type a single French or German word. If something has changed on TinyMCE then I will just have to live with it. I suppose not many people here use international keyboards.

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 




Glurp
8980 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4160

Subscriber

  Reply # 2145861 15-Dec-2018 17:09
Send private message quote this post

Behodar:

 

I can confirm that the same issue occurs for me with Edge on Win 10, when using the US International keyboard. The demo editor on TinyMCE's site is also affected, so it's not a Geekzone issue.

 

 

Thank you for that. At least it explains what is going on and I'm not quite ready for the old folks home yet. That is a relief. 

 

I don't suppose there is any way to fix this?

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


 1 | 2
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.