Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


227 posts

Master Geek
+1 received by user: 26


Topic # 148857 3-Jul-2014 00:05
Send private message

Hi,
My inbound calls have stopped working (OpenVFX).
It's been happening for about a month now, but I've been very lazy and have just gotten around to looking at the issue. embarassed

One thing I've noticed is that I frequently get the message "[2014-07-02 23:52:04] NOTICE[2999]: chan_sip.c:15135 sip_reg_timeout:    -- Registration for 'xxxxxxxx@pan.wxnz.net' timed out, trying again (Attempt #51)"

Out bound calls are perfectly fine BTW.

There haven't been any changes to the environment (other than a SonicWall firmware update I did a while ago).

I can ping pan.wxnz.net (182.154.16.150) fine.

Other information:
CLI> sip show channels
Peer User/ANR Call ID Format Hold Last Message Expiry Peer
182.154.16.150 xxxxxxxx 483333333333335 (nothing) No <guest>

CLI> sip show peers
Name/username Host Dyn Forcerport Comedia ACL Port Status Description
VFX/abcdefghijklmnopqr 182.154.16.150 Yes Yes 5060 OK (21 ms)

I'm on an Orcon connection (for what it's worth).

Any ideas anyone?


Cheers

Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
334 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3

Trusted
WorldxChange

  Reply # 1079085 3-Jul-2014 08:34
Send private message

Could potentially be a firewall issue, can you make an inbound call straight after an outbound?  

I'll see if we can have a look at your registrations attempts and see if I can spot anything odd.

PM me your details - account number or phone number would be suitable. 







26933 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6377

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 1079089 3-Jul-2014 08:45
Send private message

Do you have firewall rules restricting your SIP traffic and if so did you update these when WxC changed their IP addresses?





227 posts

Master Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 1079132 3-Jul-2014 09:17
Send private message

Slaps open palmed hand against own face!!!

I have a rule on the internal SonicWall that got updated.  But I forgot to update the rule on the Juniper SRX I've got on the outside!
I feel like such a doofuss!

Thanks guys!

Meow
7786 posts

Uber Geek
+1 received by user: 3846

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 1079148 3-Jul-2014 09:41
Send private message

BigGuy: Slaps open palmed hand against own face!!!

I have a rule on the internal SonicWall that got updated.  But I forgot to update the rule on the Juniper SRX I've got on the outside!
I feel like such a doofuss!

Thanks guys!


Double-Natting ;) that is naughty!






227 posts

Master Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 1079175 3-Jul-2014 10:03
Send private message

Assuming I'm double NATing, that's naughty!!!  :)



227 posts

Master Geek
+1 received by user: 26


  Reply # 1079259 3-Jul-2014 11:23
Send private message

So it turned out to be a couple of things.
1/ external rule had not been updated.
2/ external NAT entry had not been updated.

Thanks for the pointers guys.  I started looking at it late last night and couldn't see the forest for the trees!

Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.