Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


#19613 23-Feb-2008 21:25
Send private message


New Fusion installation.

Phones and internet not available from 2pm Friday.
Internet back on 8.30am Saturday.
Logged email to helpdesk at 1.30pm Saturday.

SPA2102 profile rule set up and power cycled many times.

Power light on SPA2102 was flashing earlier today for 3 hours but had a power failure.

Cheers

Gordy





Gordy

 

My first ever network connection was a 1MHz AM crystal(OA91) radio receiver.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
Affiliate link
 
 
 

Affiliate link: LastPass securely stores your passwords and other personal data.
Detruire
1382 posts

Uber Geek


  #112556 23-Feb-2008 21:29
Send private message

How're you posting on here if your internet isn't working?

The help desk will be closed now anyway.




rm *


cokemaster
Exited
4493 posts

Uber Geek

Retired Mod
Trusted
Lifetime subscriber

#112557 23-Feb-2008 21:32
Send private message

Perhaps he is using a friends connection?




webhosting

Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!


Detruire
1382 posts

Uber Geek


  #112558 23-Feb-2008 21:39
Send private message

Why not use the friend's phone then?




rm *




cokemaster
Exited
4493 posts

Uber Geek

Retired Mod
Trusted
Lifetime subscriber

  #112559 23-Feb-2008 21:44
Send private message

Perhaps he wasn't in or something.

Nevertheless - we shouldn't be questioning why he is able to get access at a friends (or alternative place) but rather try and assist him :)




webhosting

Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!


marmel
1731 posts

Uber Geek

ID Verified
Trusted
Subscriber

  #112591 24-Feb-2008 03:50
Send private message

He mentioned that his internet is working, just the phones aren't. Must have an issue with his vfx service.

  #112597 24-Feb-2008 07:50
Send private message


Hey you people.... put your glasses on.


Phones and internet not available from 2pm Friday.
Internet back on 8.30am Saturday.
Logged email to helpdesk at 1.30pm Saturday.


Gordy





Gordy

 

My first ever network connection was a 1MHz AM crystal(OA91) radio receiver.


Niel
3267 posts

Uber Geek

Trusted

  #112598 24-Feb-2008 07:52
Send private message

Light flashing, does that mean FLASH upgrade?  First time you connect to VFX the FLASH is upgraded to the latest version.  If the upgrade failed, then it has to be done manually.




You can never have enough Volvos!




  #112601 24-Feb-2008 08:10
Send private message



Should the power light have been flashing for 3 hours?
Pulled the wrong power adapter and interrupted the process.

I have a copy of SPA2102   5.1.12 firmware but it warns me to check with the service provider for prior approval before installing.

What happens if I do the firmware upgrade myself?

Thanks

Cheers

Gordy





Gordy

 

My first ever network connection was a 1MHz AM crystal(OA91) radio receiver.


maverick
3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  #112631 24-Feb-2008 11:16
Send private message

No the power led should not be flashing it will only flash during upgrade generally about 30 secs to 1 minute only,

The current version is 5.1.12, so if it is alreday on this it won't upgrade

A few things to check , how is the spa setup, check the connections i,e make sure it is connected to the network,

If you have set it up as a Static IP make sure you have DNS entries as well

If the power led flashes right from power up it may be that the unit is faulty




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

  #112655 24-Feb-2008 12:46
Send private message

Hi Maverick,

Power LED is not flashing at present.
Surfing is okay.
ADSL speed 7616/896 Kbps

SPA2102 F/W 3.3.6

Physical set up in the following order.

Internet

Adsl router Dynalink RTA1320
Static IP 192.168.1.9
DNS1 58.28.4.2
DNS2 58.28.6.2

Next
SPA2102-AU router in bridge mode
F/W 3.3.6
Bridge Mode
Wan Static IP 192.168.1.8
WAN Management enabled
Provisioning profile
Profile Rule: /spa$PSN.cfg
Profile Rule B: http://58.28.20.69/configs/default/default$MA.cfg
DHCP disabled
LAN IP 0.0.0.0
DNS1 58.28.4.2
DNS2 58.28.6.2
Provisioning logs show successful connection and path at some earlier time so I guess the MAC address that WxC has is correct.

Next
Switch

Next
Computers and other networks stuff on 192.168.1.x

VFX phone number when called is unable to take call, but mail box is present.

My Telecom numbers (2) are reported as not currently allocated to a phone.
So it sounds like my old Telecom numbers have not been setup for temporary forwarding yet or for port forwarding.

Thanks

Cheers

Gordy






Gordy

 

My first ever network connection was a 1MHz AM crystal(OA91) radio receiver.


  #112656 24-Feb-2008 12:53
Send private message


Just confirming that the SPA2102 is between the ADSL router and the network.
The SPA2102 WAN port is connectedto the ADSL router and the SPA2102 LAN port is connected to the LAN switch

Cheers

Gordy





Gordy

 

My first ever network connection was a 1MHz AM crystal(OA91) radio receiver.


maverick
3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  #112671 24-Feb-2008 13:57
Send private message

Here lies the problem my friend the profile rule is not setup correctly

Profile Rule: /spa$PSN.cfg
Profile Rule B: http://58.28.20.69/configs/default/default$MA.cfg

Remove Rule B and put this in the profile Rule

Profile Rule: http://58.28.20.69/configs/default/default$MA.cfg
Profile Rule B:

Put this in and power cycle the device and give it a few minutes , see how you go then




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

coffeebaron
5924 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #112674 24-Feb-2008 14:09
Send private message

Gordy,

I suggest factory reset the SPA2102 then connect as follows:
RTA1320 --> WAN SPA2102 LAN --> PC

Then confirm you have Internet connectivity on the PC.
Reenter profile link & save (DO NOT alter any other config)
Power cycle SPA2102.
Wait 5 min

If successful you may be up and running. If not, you can try manual firmware upgrade & repeat
If successful, great, else you can try factory resetting the RTA1320 etc too, and try again.

Beyond that, ??

Once all is up and running, then you can play with other settings such as SPA2102 in bridge mode etc.

NB: to factory reset SPA2102, plug a phone in, lift handset, dial **** followed by RESET# (73738#), then 1 to confirm.




Rural IT and Broadband support.

 

Broadband troubleshooting and master filter installs.
Starlink installer
Wi-Fi and networking
Cel-Fi supply and installer - boost your mobile phone coverage legally
Rural Broadband RBI installer for Ultimate Broadband and Full Flavour

 

Need help in Auckland, Waikato or BoP? Click my email button, or email me direct: [my user name] at geekzonemail dot com


coffeebaron
5924 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #112675 24-Feb-2008 14:10
Send private message

maverick: Here lies the problem my friend the profile rule is not setup correctly

Profile Rule: /spa$PSN.cfg
Profile Rule B: http://58.28.20.69/configs/default/default$MA.cfg

Remove Rule B and put this in the profile Rule

Profile Rule: http://58.28.20.69/configs/default/default$MA.cfg
Profile Rule B:

Put this in and power cycle the device and give it a few minutes , see how you go then

Ah, missed that one!




Rural IT and Broadband support.

 

Broadband troubleshooting and master filter installs.
Starlink installer
Wi-Fi and networking
Cel-Fi supply and installer - boost your mobile phone coverage legally
Rural Broadband RBI installer for Ultimate Broadband and Full Flavour

 

Need help in Auckland, Waikato or BoP? Click my email button, or email me direct: [my user name] at geekzonemail dot com


maverick
3594 posts

Uber Geek

Trusted
WorldxChange

  #112683 24-Feb-2008 14:30
Send private message

Now looks good, you have now picked up the configs and are registered so you should now all be good Gordon Wink




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News and reviews »

D-Link G415 4G Smart Router Review
Posted 27-Jun-2022 17:24


New Zealand Video Game Sales Reaches $540 Million
Posted 26-Jun-2022 14:49


Github Copilot Generally Available to All Developers
Posted 26-Jun-2022 14:37


Logitech G Introduces the New Astro A10 Headset
Posted 26-Jun-2022 14:20


Fitbit introduces Sleep Profiles
Posted 26-Jun-2022 14:11


Synology Introduces FlashStation FS3410
Posted 26-Jun-2022 14:04


Intel Arc A380 Graphics First Available in China
Posted 15-Jun-2022 17:08


JBL Introduces PartyBox Encore Essential Speaker
Posted 15-Jun-2022 17:05


New TVNZ+ streaming brand launches
Posted 13-Jun-2022 08:35


Chromecast With Google TV Review
Posted 10-Jun-2022 17:10


Xbox Gaming on Your Samsung Smart TV No Console Required
Posted 10-Jun-2022 00:01


Xbox Cloud Gaming Now Available in New Zealand
Posted 10-Jun-2022 00:01


HP Envy Inspire 7900e Review
Posted 9-Jun-2022 20:31


Philips Hue Starter Kit Review
Posted 4-Jun-2022 11:10


Sony Expands Its Wireless Speaker X-series Range
Posted 4-Jun-2022 10:25









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.