Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




56 posts

Master Geek


# 20991 12-Apr-2008 07:47
Send private message

I have had a WAG54GP2V2 for around 5 months now on XNET/VFX. The problems that I am having are 2 fold;

1.   I have 2 Uniden 1.9Ghz cordless phones connected to one of the phone ports, every now and then they seem to lose dialtone/connection and beep a couple of times when connection is restored.

2.    My wireless (2.4Ghz) connection with my laptop seems to drop out at least once an hour for up to 30secs at a time, kind of like the modem is syncing up again.

Is there any way of viewing a connection log for both wifi and Voip for the WAG box? can VFX staff view a log to see if my unit is indeed regularly disconnecting / reconnecting?

Its pretty frustrating and the beeping during the night is quite painful!! 

Any help would be appreciated.

thank
s

Create new topic
3267 posts

Uber Geek

Trusted

  # 122999 12-Apr-2008 08:47
Send private message

Check that the modem is not configured to auto disconnect.  If it disconnects, it takes 30 seconds to reconnect.  When it disconnects, the VoIP also goes down and your phone detects this as a fault and starts beeping.

There can also be a fault on your line, and XNet can check that for you far better than any modem logs can.

I don't think the WAG keeps a log, as far as I know it only supports logging to a PC that is configured to receive the logs.  You can check the modem status lights on the WAG to see if it is busy reconnecting to the server.




You can never have enough Volvos!




56 posts

Master Geek


  # 123242 13-Apr-2008 18:38
Send private message

thanks for  your thoughts as to what could be wrong Niel, do you know where I should check on the 'auto disconnect' setting - I would have thought that it would auto disconnect when idle, however my problem occurs at random while actually using the wifi. I usually have 54.0Mbps Very Good signal reading, then it will disconnect and take about 30 secs to come back and for the wifi to link up again... v frustrating.  I think that the Uniden phone beeping thing may be a function of the phone losing contact with the base as it doesnt happen when I have both phones sitting next to the base station.  hmmm more research required. perhaps a call toWxC

cheers
Dh

 
 
 
 


4 posts

Wannabe Geek


  # 123274 13-Apr-2008 20:36
Send private message

IMHO
Most likely the WAG54 has given up.......I had a very similar issue, first wireless connection was not working  then dsl would not connect on occasion. Was realy flaky until one no dsl at all.

Turns out after a bit of research the WAG54 v1 & v2 seems to have some issues with heat killing components. Luckly the unit has 2 year warranty, so mine has gone back.
There is a discussion on an Aussie  forum on how to fix alot of these problems,but you have to be a soldering whiz. (too much for me).

The main problems i read were,
1) lan ports dying, 
2) dsl disconnecting/reconnecting.

hope you can sort it out. I really like the WAG54 just hope the next one I get lasts.

:-)

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51


Facebook Portal to land in New Zealand
Posted 19-Sep-2019 18:35


Amazon Studios announces New Zealand as location for its upcoming series based on The Lord of the Rings
Posted 18-Sep-2019 17:24


The Warehouse chooses Elasticsearch service
Posted 18-Sep-2019 13:55


Voyager upgrades core network to 100Gbit
Posted 18-Sep-2019 13:52


Streaming service Acorn TV launches in New Zealand with selection with British shows
Posted 18-Sep-2019 08:55



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.