Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


309 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5

Trusted

Topic # 24226 18-Jul-2008 14:09
Send private message

Hi,

I've got a problem with my VFX for the last few days... Both my numbers terminate to a trixbox and it's been working fine for a while, I did an update a couple of weeks ago, but wasnt aware of this issue till about 5 days ago, so not sure if it ties into the trxbox update or not, however I've since done yet another update.... I can't find anything in their forums or online that discusesses anything similar.

I'm able to receive calls via my 2 VFX accounts with no issue, however on outbound calls, once answered I get voice for only about 3 seconds before it hangs up with a "NoOp("SIP/1020-095f6d98", "Dial failed due to trunk reporting NOANSWER - giving up")".

I've tried via my 3 iTalk lines and other trunks and I have no issues with any other operators. From what I can tell, I'm missing the following 2 lines returned to me when a call proceeds from VFX:
    -- SIP/ITALK-AKLD-096f7090 is making progress passing it to SIP/1020-096c1c90
    -- SIP/ITALK-AKLD-096f7090 answered SIP/1020-096c1c90

Any help would be appreciated.

thanks
Barry Murphy




Barry Murphy
ISPMap - New Zealand ISP map
Vibe Communications LTD - Business ISP and Wholesale Carrier



Any comments made by myself don't reflect the views of my employer, they are mine and mine alone

Create new topic
3594 posts

Uber Geek
+1 received by user: 79

Trusted
WorldxChange

  Reply # 149211 18-Jul-2008 17:07
Send private message

Yep I see whats wrong, you were not responding to the OK message being sent to you for the 10 calls up untill 14:18, then you must have changed something because after that you now respond correctly and all is working.

What did you change ?




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications



309 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5

Trusted

  Reply # 149218 18-Jul-2008 17:23
Send private message

Hey there,

Yeh verry strange... I had to disable security on the SIP ALG on the new juniper firewall. Are you perhaps sending the responses from another IP address? I'll need to look into it with more details but yeh the juniper firewall didn't like it.

thanks
barry




Barry Murphy
ISPMap - New Zealand ISP map
Vibe Communications LTD - Business ISP and Wholesale Carrier



Any comments made by myself don't reflect the views of my employer, they are mine and mine alone

3594 posts

Uber Geek
+1 received by user: 79

Trusted
WorldxChange

  Reply # 149221 18-Jul-2008 17:26
Send private message

We generally don't like to change IP address in our network elements Wink, nothing changed here & hasn't done for quite some time.




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.