Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




29 posts

Geek


#270045 20-Apr-2020 22:00
Send private message quote this post

The UltraHub (with the latest firmware at the time of posting) has an issue with the "Settings -> LAN" page when in advanced mode in that it does not populate any of the values. That is, all text fields are empty. The reason for this is that Chrome is giving this error when you click on "LAN" in the left hand menu:

 

[Deprecation] Synchronous XMLHttpRequest on the main thread is deprecated because of its detrimental effects to the end user's experience. For more help, check https://xhr.spec.whatwg.org/.
send @ jquery-min.js:4

 

This then causes a cascade of other errors (The specified value "undefined" cannot be parsed, or is out of range.).

 

This bug makes the LAN page (and probably many others) impossible to use. This can only be fixed with new firmware that updates the version of jquery being used in the Utlrahub webpages built into the router.

 

Does anyone here experience the same issue and does anyone have a suggested workaround?


Create new topic
447 posts

Ultimate Geek


  #2466669 20-Apr-2020 22:13
Send private message quote this post

is this Utlrahub or Utlrahub plus ?? and what version chrome are you using ??

 

Im using a Utlrahub plus  latest firmware

 

and have no problem with google chrome Version 81.0.4044.113


2273 posts

Uber Geek


  #2466716 20-Apr-2020 23:52
Send private message quote this post

Works fine for me on both chrome and Safari on macOS.

 

Standard Ultra Hub (not plus) on firmware 17.1.7988-2461029-CRF897-RC2-4-9


 
 
 
 


'That VDSL Cat'
12343 posts

Uber Geek

Trusted
Spark
Subscriber

  #2466719 20-Apr-2020 23:53
Send private message quote this post

That's a Deprecation warning, not an error...





#include <std_disclaimer>

 

Any comments made are personal opinion and do not reflect directly on the position my current or past employers may have.

 




29 posts

Geek


  #2466757 21-Apr-2020 07:23
Send private message quote this post

It's an Ultra Hub, the firmware version is  17.1.7988-2461029-CRF897-RC2-4-9

 

I get the issue in every browser I try. Firefox 68.7.0, Chrome 81.0.4044.113, Opera, Chrome on Android, Safari on iOS. When I go to the "Settings -> LAN" page the only value that's populated is "Local DNS Server" and that value isn't even correct (I have it set to the OpenDNS servers, not 192.168.0.1). Here's an image of what I see. Note the "und" in the DHCP settings.

 

Click to see full size

 

The javascript on this page is getting an error, as seen here:

 

Click to see full size

 

 

 

 


2273 posts

Uber Geek


  #2466967 21-Apr-2020 11:18
Send private message quote this post

Click to see full size

 

This is how mine looks, perhaps try restarting your Ultra Hub?

 

Issues like this don't surprise me though, The other thing is that a few here on Geekzone have discovered is if you go to the WAN page and try to change anything in the Fibre WAN like the VLAN ID, or from IPoE to PPPoE, the changes won't save.

 

The Ultra Hub performs great basic wifi , routing and VoIP functionality under the Vodafone environment but as soon as you try to change things it seems that a few bits don't work / haven't been tested


Create new topic





Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chorus completes the build and commissioning of two new core Ethernet switches
Posted 8-Jul-2020 09:48


National Institute for Health Innovation develops treatment app for gambling
Posted 6-Jul-2020 16:25


Nokia 2.3 to be available in New Zealand
Posted 6-Jul-2020 12:30


Menulog change colours as parent company merges with Dutch food delivery service
Posted 2-Jul-2020 07:53


Techweek2020 goes digital to make it easier for Kiwis to connect and learn
Posted 2-Jul-2020 07:48


Catalyst Cloud launches new Solutions Hub to support their kiwi Partners and Customers
Posted 2-Jul-2020 07:44


Microsoft to help New Zealand job seekers acquire new digital skills needed for the COVID-19 economy
Posted 2-Jul-2020 07:41


Hewlett Packard Enterprise introduces new HPE GreenLake cloud services
Posted 24-Jun-2020 08:07


New cloud data protection services from Hewlett Packard Enterprise
Posted 24-Jun-2020 07:58


Hewlett Packard Enterprise unveils HPE Ezmeral, new software portfolio and brand
Posted 24-Jun-2020 07:10


Apple reveals new developer technologies to foster the next generation of apps
Posted 23-Jun-2020 15:30


Poly introduces solutions for Microsoft Teams Rooms
Posted 23-Jun-2020 15:14


Lenovo launches new ThinkPad P Series mobile workstations
Posted 23-Jun-2020 09:17


Lenovo brings Linux certification to ThinkPad and ThinkStation Workstation portfolio
Posted 23-Jun-2020 08:56


Apple introduces new features for iPhone iOS14 and iPadOS 14
Posted 23-Jun-2020 08:28



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.