Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


705 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 10


Topic # 29762 18-Jan-2009 14:46
Send private message

Had an outage at 2:40 ... and now we have dial tone again, but can't dial out.www.xnet.co.nz was also not accessible.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
3267 posts

Uber Geek
+1 received by user: 77

Trusted

  Reply # 190376 18-Jan-2009 14:53
Send private message

Everything on XNet went down for a few minutes.




You can never have enough Volvos!


3204 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1727

Lifetime subscriber

  Reply # 190379 18-Jan-2009 14:57
Send private message

Appears to me nationwide, affecting myself in Hamilton and a friend in Christchurch also on Xnet.

Symptoms experienced by us are :

Loss of DNS resolution, loss of access to Xnet websites, but still some degree of external connectivity.
It also seems to have been affecting Xnet's internal phones, as calls to the 0800 tech support line were getting an error message (I forget but something along the lines of "this call is unable to processed, please try again later", it then seemd to come back (got into the queue), then it died again, lost connection and redialing just gave beeps.
Similar symptoms happened to me about 1:30 the other morning too (I forget which day, earlier this week).

Almost like large parts of their core network just simple vanished off the face of the earth.




Information wants to be free. The Net interprets censorship as damage and routes around it.

 

Thinking about signing up to BigPipe? Get $20 credit with my referral link.


302 posts

Ultimate Geek


  Reply # 190380 18-Jan-2009 15:03
Send private message

Here's to rubust systems and management! Chin chin!




– J



705 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 10


  Reply # 190389 18-Jan-2009 16:05
Send private message

Oh well, it seems to be all working again .. at least for me.

634 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 74

Trusted

  Reply # 190404 18-Jan-2009 17:25
Send private message

Yeah, complete Xnet FAIL again this afternoon for a while there - I went and did something else for an hour and it was working when I got home.

Frustrating to say the least - this after reassurances from their helpdesk recently that things were well and truly set to improve... No explanation on their website either (but at least theyre aware their usage meter is nearly a week behind..)




3267 posts

Uber Geek
+1 received by user: 77

Trusted

  Reply # 190406 18-Jan-2009 17:30
Send private message

BlakJak: I went and did something else for an hour and it was working when I got home.

It was down for 10 minutes if not less.




You can never have enough Volvos!


634 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 74

Trusted

  Reply # 190407 18-Jan-2009 17:32
Send private message

Good to know. Glad I wasnt publishing stuff at the time - as I was about an hour earlier.




146 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 190426 18-Jan-2009 20:34
Send private message

Not sure if anyone else noticed, but went off on Friday morning too
Lots of calls from customers - ouch!

294 posts

Ultimate Geek


  Reply # 190479 19-Jan-2009 10:12
Send private message

And another outage for VFX, around 11pm last night...  Internet was fine (the usual slow manner) though....



98 posts

Master Geek
+1 received by user: 3

Subscriber

  Reply # 194530 6-Feb-2009 20:18
Send private message

anyone else unable to connect to Xnet at the moment?



705 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 10


  Reply # 194533 6-Feb-2009 20:22
Send private message

Working fine for me in Wgton ... yes, not what you asked.

26618 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6111

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 194535 6-Feb-2009 20:25
Send private message

No issues here either

634 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 74

Trusted

  Reply # 194536 6-Feb-2009 20:28
Send private message

More DNS glitches in the last little while but I am at least remaining online....




98 posts

Master Geek
+1 received by user: 3

Subscriber

Reply # 194689 7-Feb-2009 22:48
Send private message

I couldnt connect Thursday midday'ish for a few hours - then started having funny issues with my router, then my Mac came up with some wierd message about Netbios, then it all seemed to go horribly wrong.

As I'd been meaning to replace the loaner SMC router I had, i took this as a sign and brought a new Linksys WAG160N router (VERY smart looking) came home and......couldnt get that to connect either. Pretty damn sure I had all the right settings in.(will post screenshots later)

Anyways, resorted to the old SMC and its working again.

However now I'm having issues with my MacbookPro laptop - wifi aint working, it wont even show up as an option, I'm hard wired into the network but cant see the other Macbook & HTPC machines, dammit. There are also now 2 machines with different Mac addresses but the same name connected under different IP's on the network - and i know that only one of my machines has that name. So for now I am filtering by Mac address and not allowing the foreign MAC address.

I'm also trying to setup a Trixbox box, and this all happened around the time WXC changed my line over from VFX to Asterisk. A coincidence I'm sure, but very wierd timing.

So I'm having trouble getting the Trixbox to work, even after following Tony's instructions on here - it looks like the box has registered but cant dial in/out - I'll post a new thread with screenshots tomorrow afternoon.

I'll also post screenshots under a new thread to try & get the Linksys box to work tomorrow afternoon as well.

For now, i best be off to bed as i've got a 5.5hr bike ride early in the AM.

nite all, cheers.

26618 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6111

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 194692 7-Feb-2009 23:18
Send private message

Assuming you simply moved your account from a regular VFX account to an Asterisk one rather than creating a new login for your Asterisk configuration then your existing ATA won't work because it's no longer configured for the network. Once your account has moved to Asterisk only this will work.

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft Dynamics 365 Business Central launches
Posted 10-Jul-2018 10:40


Spark completes first milestone in voice platform upgrade
Posted 10-Jul-2018 09:36


Microsoft ices heated developers
Posted 6-Jul-2018 20:16


PB Technologies charged for its extended warranties and warned for bait advertising
Posted 3-Jul-2018 15:45


Almost 20,000 people claim credits from Spark
Posted 29-Jun-2018 10:40


Cove sells NZ's first insurance policy via chatbot
Posted 25-Jun-2018 10:04


N4L helping TAKA Trust bridge the digital divide for Lower Hutt students
Posted 18-Jun-2018 13:08


Winners Announced for 2018 CIO Awards
Posted 18-Jun-2018 13:03


Logitech Rally sets new standard for USB-connected video conference cameras
Posted 18-Jun-2018 09:27


Russell Stanners steps down as Vodafone NZ CEO
Posted 12-Jun-2018 09:13


Intergen recognised as 2018 Microsoft Country Partner of the Year for New Zealand
Posted 12-Jun-2018 08:00


Finalists Announced For Microsoft NZ Partner Awards
Posted 6-Jun-2018 15:12


Vocus Group and Vodafone announce joint venture to accelerate fibre innovation
Posted 5-Jun-2018 10:52


Kogan.com to launch Kogan Mobile in New Zealand
Posted 4-Jun-2018 14:34


Enable doubles fibre broadband speeds for its most popular wholesale service in Christchurch
Posted 2-Jun-2018 20:07



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.