Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


23 posts

Geek


Topic # 67077 27-Aug-2010 17:04
Send private message

I have just converted one of my VFX numbers to Open VFX and am trying to get X-Lite to work.

X-Lite registers and I can make outgoing calls.  Incoming calls however go straight to voicemail so I assume there is a problem with incoming communications.

My router/modem is a AG310 (which is also running another VFX line) and I have tried turning off SIP ALG and port forwarding 5060/5061 but it does not seem to help.

In the X-Lite debug log it does seem to create an entry when the incoming call occurs but no useful info (just a warning  RESIP:STATS .....)

Any ideas on where to go next to debug/fix the problem ?

Thanks ! 

Create new topic
3594 posts

Uber Geek
+1 received by user: 79

Trusted
WorldxChange

  Reply # 373675 27-Aug-2010 17:11
Send private message

Most likely a nating issue as your details will be correct since your making outbound calls, the inbound calls will probably getting blocked at the SIP level, do you have stun enabled ?

If not try using this setting, stun.wxnz.net and see how you go, send me a PM with your details if still an issue and I will take a look and see hat is happening





Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

3594 posts

Uber Geek
+1 received by user: 79

Trusted
WorldxChange

  Reply # 373691 27-Aug-2010 18:06
Send private message

You have a 922 as well trying to register with the same Phone number, did a quick update for you , inbound calls are all working okay now, but best to turn the spa922 off




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

BDFL - Memuneh
61477 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12203

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

Reply # 373693 27-Aug-2010 18:16
Send private message

maverick: You have a 922 as well trying to register with the same Phone number, did a quick update for you , inbound calls are all working okay now, but best to turn the spa922 off


Ok, I might be a bit blunt, perhaps being Friday evening and all, but... Seriously folks, if you ask for an open configuration make sure you know what you are doing, or at least make sure you eliminate all possibilities of things going wrong...

That's why until now VFX was "closed".

</end blunt comment>







23 posts

Geek


  Reply # 373697 27-Aug-2010 18:23
Send private message

Thanks for that, the SPA was the old device I converted from which appeared dead, obviously not.  

I will allow blunt comments just this once since it is Friday and all, and an embarrassing oversight :)

BDFL - Memuneh
61477 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12203

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.