Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


silverbirch

272 posts

Ultimate Geek


#255705 24-Aug-2019 17:40
Send private message

Hi

 

 

 

I was away for the weekend.  Used HP laptop to upload and process photos, and connected using mobile hotspot, as no Wifi.  Had difficut doing this, so another tried bluetooth.  Got the photos up loaded, but wireless USB mouse stopped working, and now both USB ports and SC card port not working.

 

 

 

Have read some tutorials about the mouse which didn't work, but it is the USB ports.

 

 

 

Any help much appreciated.  The laptop is only about two months old, so still under warranty, but it might something I did, I suppose.

 

 

 

SOLVED!

 

 

 

Remembered that I had changed default browser to Firefox, and changed some defults, so went back and changed to Edge, remembering that M$ doesn't like us using other software.  I'll still use Firefow, just won't change the deafults :-)





"Dance among the moonbeams, feel the magic in the air".

Registered Linux user #386597 http://counter.li.org/

Create new topic
freitasm
BDFL - Memuneh
68811 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  #2305439 24-Aug-2019 18:02
Send private message

Do the USB ports appear in Device Manager? 

 

If they do have unplugged everything and restarted the computer?

 

Have you tried turning Bluetooth off?





 

 

These links are referral codes

 

Geekzone broadband switch | Eletricity comparison and switch | Hatch investment (NZ$ 10 bonus if NZ$100 deposited within 30 days) | Sharesies | Mighty Ape | Backblaze | Coinbase | TheMarket | My technology disclosure


silverbirch

272 posts

Ultimate Geek


  #2305446 24-Aug-2019 18:42
Send private message

freitasm:

 

Do the USB ports appear in Device Manager? 

 

If they do have unplugged everything and restarted the computer?

 

Have you tried turning Bluetooth off?

 

 

 

 

I looked at those sorts of solutions, then remembered I had changed default browser to Firefox, and altered some defaults.  Changed it back, and voila!  Everything works again :-)





"Dance among the moonbeams, feel the magic in the air".

Registered Linux user #386597 http://counter.li.org/

 
 
 
 


freitasm
BDFL - Memuneh
68811 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  #2305447 24-Aug-2019 19:02
Send private message

You are saying you changed the default browser and USB stopped working?




 

 

These links are referral codes

 

Geekzone broadband switch | Eletricity comparison and switch | Hatch investment (NZ$ 10 bonus if NZ$100 deposited within 30 days) | Sharesies | Mighty Ape | Backblaze | Coinbase | TheMarket | My technology disclosure


silverbirch

272 posts

Ultimate Geek


  #2305450 24-Aug-2019 19:14
Send private message

freitasm: You are saying you changed the default browser and USB stopped working?

 

 

 

That's how it seems.  I originally thought it might because I attempted, and eventually suceeded in connecting hot spot via cell, or connecting via bluetooth.

 

 

 

But restoring defaults in browser fixed it ........

 

 

 

Seems very weird, but I am no geek, but it worked.  I don't know what to think,





"Dance among the moonbeams, feel the magic in the air".

Registered Linux user #386597 http://counter.li.org/

  #2305466 24-Aug-2019 20:19
Send private message

cant see how that would cause it, seems very coincidental. something else is likely the issue


silverbirch

272 posts

Ultimate Geek


  #2305467 24-Aug-2019 20:22
Send private message

Jase2985:

 

cant see how that would cause it, seems very coincidental. something else is likely the issue

 

 

Agree, but restoring Edge and defaults worked. So ??????





"Dance among the moonbeams, feel the magic in the air".

Registered Linux user #386597 http://counter.li.org/

Create new topic





News »

Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS1621+ 
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32


NordVPN starts deploying colocated servers
Posted 7-Oct-2020 09:00


Google introduces Nest Wifi routers in New Zealand
Posted 7-Oct-2020 05:00


Orcon to bundle Google Nest Wifi router with new accounts
Posted 7-Oct-2020 05:00


Epay and Centrapay partner to create digital gift cards
Posted 2-Oct-2020 17:34


Inseego launches 5G MiFi M2000 mobile hotspot
Posted 2-Oct-2020 14:53









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.