Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




3 posts

Wannabe Geek


Topic # 12364 13-Mar-2007 18:02
Send private message

I'm on the ICONZ 2.5 Mbps plan and i live in christchurch

Someone please help me this..i have no idea what is wrong with it but this is what Tracertin google shows, everything is running REALLY slowly and it takes about 40 sec to load a website and my connection often dies - the status icon on the router goes out. O and i bet no one has a worse ping then mine.


Tracing route to www.google.com [66.102.7.147]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms mygateway1.ar7 [10.1.1.1]
2 676 ms 688 ms 680 ms loopback4770.core6a-akl.iconz.net.nz [210.48.12.64]
3 845 ms 759 ms 282 ms fe-0-0-3.air02-jcore.iconz.net [202.14.100.253]
4 101 ms 106 ms 96 ms ge-0-3-0.sky01-jcore.iconz.net [210.48.5.22]
5 515 ms 920 ms 818 ms ge-1-1.cat01-sky01.iconz.net [210.48.5.70]
6 1080 ms 1203 ms 1052 ms fe-0-0.anc-sky01.iconz.net [210.48.5.82]
7 892 ms 841 ms 784 ms Gi-1-0-411.gw1.akl1.asianetcom.net [202.147.41.25]
8 875 ms 1000 ms 1204 ms ge-1-1-0-0.gw4.akl1.asianetcom.net [202.147.55.226]
9 1682 ms 1656 ms 1717 ms po7-3.gw2.sjc1.asianetcom.net [202.147.55.158]
10 1642 ms 1466 ms 1753 ms 72.14.197.37
11 1265 ms 1274 ms 1339 ms 66.249.95.65
12 502 ms 736 ms 1357 ms 66.249.94.226
13 1324 ms 1538 ms 1238 ms 72.14.233.129
14 1712 ms 1462 ms * 216.239.49.54
15 1357 ms 1209 ms 1336 ms mc-in-f147.google.com [66.102.7.147]

Trace complete.


speedtest.net shows that i have a

901 ms ping
454 kbps download
40 kbps upload

and this is only to auckland

[Moderator edit (MF): relevant subject]


Create new topic
460 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  Reply # 63615 13-Mar-2007 18:18
Send private message

1 <1 ms <1 ms <1 ms mygateway1.ar7 [10.1.1.1]
2 676 ms 688 ms 680 ms loopback4770.core6a-akl.iconz.net.nz [210.48.12.64]

That is bloody nasty. The delay looks to be between your router and your ISP. Call up your ISP and bleet.




3 posts

Wannabe Geek


  Reply # 63623 13-Mar-2007 18:49
Send private message

I've been wanting to change ISPs for Ages now..since this connection not only IS SLOW it also disconnects once every 10 or so minutes and that annoys the hell out of me..even after i've reset the router and formatted the computer nothing seemed to help..so right now i'm considering Xnet's FS in and 128 Out with 15 Gig allowance per month. SO i'm wondering is Xnet a good ISP and is it stable and how is the ping in games and all that?

 
 
 
 


460 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  Reply # 63624 13-Mar-2007 19:03
Send private message

I've heard good things about Xnet too.

Although remember ADSL is ADSL, and it's still over Telecom's lines. Do you live in a rural area? Do you know how far away you are from the phone exchange (or the nearest DSLAM)?

The issues could either be caused by poopy ISP stuff, or you are just generally too far away to get ADSL going right. I'm sure you could call up your ISP and ask how far away you are. Or you could go for a walk & follow the phone cable. Might be easier to call the ISP.



3 posts

Wannabe Geek


  Reply # 63628 13-Mar-2007 19:16
Send private message

Uh...now that u mention it i don't really know..how do i find out?

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.