Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


30 posts

Geek


Topic # 12502 20-Mar-2007 16:33
Send private message

Hi all,

I signed up with Xnet in January after the disaster that was GoLarge. Since then I have had impeccable performance until last week, when I started to get incredibly low speeds and high pings (300kbps/750ms to Sydney) at varying times of the day (peak and off peak).

I called Xnet, they said everything checks out on their end, so they blamed it on Telecom and more specifically the exchange. They also informed me that there are exchange upgrades going on everywhere, so it would most likely be that, and that I should wait 2 weeks until all upgrades are complete.

I find this unacceptable, so I called Telecom directly to ask about my exchange, and they couldn't tell me anything because i'm not an Xtra customer.

I was wondering if anyone knows any other places to call, or any other solutions/similar problems?

FYI: All technical specs on my Modem (SNR, Attenuation) all check out, and i have got a capacity of 6800/800 kbps.
I am in Christchurch, Avonhead Exchange.

After typing this post, I did a speedtest.net test to NZDSL:


Thanks for any help!

Create new topic
3594 posts

Uber Geek
+1 received by user: 79

Trusted
WorldxChange

  Reply # 64444 20-Mar-2007 18:19
Send private message

I can confirm that yes a major Telecom upgrades are going at on present which I'm afraid we have no control over , and which most likely is causing issues I can't confirm this yet but the coincidences do point to it, if you PM me your details I will chase up and see if I can get some more details from my support guys




Yes I am a employee of WxC (My Profile) ... but I do have my own opinions as well Wink

             

https://www.facebook.com/wxccommunications

pm

78 posts

Master Geek


  Reply # 64498 21-Mar-2007 09:26
Send private message

So are these "major" telecom upgrades only in christchurch?
I have had the same issue here in Auckland.  Telecom wouldn't help me and xnet says everything on there end is fine.

374 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 47

Trusted

  Reply # 64764 22-Mar-2007 21:29
Send private message

Hi,

Check your speed on another site, preferably your own ISP if they have a speed tester. 

If you do a traceroute on nzdsl.co.nz (the host of speednet) you will be surprised where speedtest.net traffic goes.  It changed recently also.

There has been upgrades in Christchurch, in fact one yesterday morning 0130, take a look on our site for upcoming upgrades.  They have almost completed all upgrades which will be a relief.



Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.