Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




129 posts

Master Geek
+1 received by user: 3


# 39465 14-Aug-2009 12:42
Send private message

Hi there.
I have a WAG200G from linksys router modem. My address has been adsl2+ capable since June 2008 but I can't seem to be able to connect to the dsl link apart from under G.dmt. 
Would anyone be able to help me out with this? Could it be a problem with my modem or my connection?


Here are my line stats:






DSL Status:
Connected


DSL Modulation Mode:
G.dmt


DSL Path Mode:
Fast


Downstream Rate:
3296 kbps


Upstream Rate:
672 kbps


Downstream Margin:
11 db


Upstream Margin:
13 db


Downstream Line Attenuation:
37 db


Upstream Line Attenuation:
10.5 db


Downstream Transmit Power:
11 db


Upstream Transmit Power:
14 db






Any help would be kindly appreciated.


Thanks!

Create new topic
8033 posts

Uber Geek
+1 received by user: 390

Trusted

  # 246623 14-Aug-2009 15:34
Send private message

It's probably just the quality of your house wiring and phone line. Is it a old house? Do you have a master splitter installed where the line comes into the house or do you have ADSL filters on all your devices that aren't the modem (sky, phones, monitored alarm)?

Your downstream line attenuation look a bit high but not horrible and your downstream noise margin is a bit low but not terrible either.



129 posts

Master Geek
+1 received by user: 3


  # 246725 14-Aug-2009 17:33
Send private message

Mhm, I live in a newer apartment building in the Auckland CBD. We have had a master splitter installed.
Just called Telecom about it too. The guy on the phone told me I need a newer model modem router to run adsl2+ since I bought it in 2008 and the one's from 2008 had a lot of problems running with adsl2+ from Telecom. Not so sure about this.....Going to call them again later to see if I can get someone more helpful.

 
 
 
 


1819 posts

Uber Geek
+1 received by user: 52

Trusted

  # 246750 14-Aug-2009 19:10
Send private message

http://www.linksysbycisco.com/ANZ/en/support/WAG200G says it's adsl2+

This is strange as this week I heard of a person who had adsl2+ when change plans and now only connects on adsl1 modulation.

33 posts

Geek


  # 246781 14-Aug-2009 21:33
Send private message

OMG!

Finally somebody with the same problem with me lol!

I also have this problem - trust me, I'm pretty sure it's the gateway's problem.

I have done the following:

1) Performed isolation tests
2) Tried other modems (DSL-G604T and Vodafone's MT882) - both worked fine at ADSL2+ sync rates
3) Flashed the firmware to the newest version (1.01.09)
4) Reflashed the firmware
5) Reset the gateway to factory defaults

After about 2 months of looking into this issue, endless hours of googling and such, it seems like the gateway is able to sync on the ADSL2+ modulation just for a few days after each factory reset which is quite annoying.

My one can also sync at T1.413 though - yes, a very funny modulation to be able to sync on hehe.

But yeah, 2 weeks ago, I spent an hour on live support with a Linksys technician and they reached the verdict that my gateway is defective and they have provided me RMA - so this weekend I will take it back to the shop to get it replaced.

Just out of interest, how long have you had your gateway and what store did you buy it from? Oh, and what ISP?

Create new topic



Switch your broadband provider now - compare prices


Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Dunedin selects Telensa to deliver smart street lighting for 15,000 LEDs
Posted 18-Jul-2019 10:21


Sprint announces a connected wallet card with built-in IoT support
Posted 18-Jul-2019 08:36


Educational tool developed at Otago makes international launch
Posted 17-Jul-2019 21:57


Symantec introduces cloud access security solution
Posted 17-Jul-2019 21:48


New Zealand government unveils new digital service to make business easier
Posted 16-Jul-2019 17:35


Scientists unveil image of quantum entanglement
Posted 13-Jul-2019 06:00


Hackers to be challenged at University of Waikato
Posted 12-Jul-2019 21:34


OPPO Reno Z now available in New Zealand
Posted 12-Jul-2019 21:28


Sony introduces WF-1000XM3 wireless headphones with noise cancellation
Posted 8-Jul-2019 16:56


Xero announces new smarter tools, push into the North American market
Posted 19-Jun-2019 17:20


New report by Unisys shows New Zealanders want action by social platform companies and police to monitor social media sites
Posted 19-Jun-2019 17:09


ASB adds Google Pay option to contactless payments
Posted 19-Jun-2019 17:05


New Zealand PC Market declines on the back of high channel inventory, IDC reports
Posted 18-Jun-2019 17:35


Air New Zealand uses drones to inspect aircraft
Posted 17-Jun-2019 15:39


TCL Electronics launches its first-ever 8K TV
Posted 17-Jun-2019 15:18



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.