Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




479 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


# 18690 19-Jan-2008 21:40
Send private message

Dont know whats happened but my laptop has stopped playing video, it used to work no problems, dont think anything changed, but when I play a WMV or mpeg I get sound and the position slider moves but there is no picture, tried using media centre and same thing, tryed and aftermaket dvd player and worked a little but but the picture was green. Any ideas

Create new topic
BDFL - Memuneh
63609 posts

Uber Geek
+1 received by user: 14085

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber



479 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  # 105723 19-Jan-2008 22:07
Send private message

WMV files mainly, I seached for codec that I could download but as it used to work I thought it might be something else.

 
 
 
 


2483 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4

Trusted

  # 105725 19-Jan-2008 22:13
Send private message

If you installed software (or anything similar, even drivers sometimes!) they could install new codecs which could confuse Windows Media Player, which could lead to your problem.




Find me on Twitter!

I posted 1, 2 x 10^3 times!



479 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  # 105726 19-Jan-2008 22:16
Send private message

I was just going through a seires of clips and noticed that some home made video clips do play but not very smooth, very stop start / jerky?


2483 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4

Trusted

  # 105727 19-Jan-2008 22:17
Send private message

Is your system alright with Vista (speed, reliablility...etc?)




Find me on Twitter!

I posted 1, 2 x 10^3 times!



479 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  # 105728 19-Jan-2008 22:21
Send private message

yep, sure is, as said before, only recently ( last week ) that this has happened, previous nice smooth video no problems at all.



479 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  # 105735 19-Jan-2008 22:49
Send private message

managed to get videos to play smooth using divx but the colours are all out??

 
 
 
 


63 posts

Master Geek


  # 106933 26-Jan-2008 20:25
Send private message

Hi
 Have You Tried To change your video acceleration settings as your video card could have sped up/slow down I had same problem with vista and this worked have now gone back to xp.

113 posts

Master Geek


  # 107375 29-Jan-2008 12:54
Send private message

from memory in windows media player you can adjust the colour settings yourself ie the amount of blue green red etc, if you goto view->enhancements->video settings orsomething like that, worth a fiddle anyway.

also try a mediaplayer like vlc or media player classic, these take very little system resources so if you've only got 512mb ram and you're trying to play big video files then its desireable to have a mediaplayer thats not ram hungry.

also if they are massive res vids, try setting the zoom to 50%.


Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Xero announces new smarter tools, push into the North American market
Posted 19-Jun-2019 17:20


New report by Unisys shows New Zealanders want action by social platform companies and police to monitor social media sites
Posted 19-Jun-2019 17:09


ASB adds Google Pay option to contactless payments
Posted 19-Jun-2019 17:05


New Zealand PC Market declines on the back of high channel inventory, IDC reports
Posted 18-Jun-2019 17:35


Air New Zealand uses drones to inspect aircraft
Posted 17-Jun-2019 15:39


TCL Electronics launches its first-ever 8K TV
Posted 17-Jun-2019 15:18


E-scooter share scheme launches in Wellington
Posted 17-Jun-2019 12:34


Anyone can broadcast with Kordia Pop Up TV
Posted 13-Jun-2019 10:51


Volvo and Uber present production vehicle ready for self-driving
Posted 13-Jun-2019 10:47


100,000 customers connected to fibre broadband network through Enable
Posted 13-Jun-2019 10:35


5G uptake even faster than expected
Posted 12-Jun-2019 10:01


Xbox showcases 60 anticipated games
Posted 10-Jun-2019 20:24


Trend Micro Turns Public Hotspots into Secure Networks with WiFi Protection for Mobile Devices
Posted 5-Jun-2019 13:24


Bold UK spinoff for beauty software company Flossie
Posted 2-Jun-2019 14:10


Amazon Introduces Echo Show 5
Posted 1-Jun-2019 15:32



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.