Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


12 posts

Geek


Topic # 12325 11-Mar-2007 10:53
Send private message

Hi there
I've just upgraded my old imate jam to a jasjam.  Nice unit.  The only problem is I am struggling to get my vista machine to recognise it so I can load apps, sync files etc.   It comes up "usb device not recognised".  It has only seen it once, recognised the device name and let me drop some files on it.  Every other attempt to plug it in results in the "usb device not recognised" message.  Don't ask me what was different the time I got it to work because I have absolutely no idea.  :-0


It is also set up to sync with my email contacts and tasks with a remote exchange server over the vodafone network if that makes a difference.


Any advice?


Create new topic


12 posts

Geek


  Reply # 63366 11-Mar-2007 11:21
Send private message

ok, it turns out I've got the same problem with my windows xp laptop so it's not vista that's the problem...

BDFL - Memuneh
61310 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12046

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 63386 11-Mar-2007 16:25
Send private message

If you are using a USB Hub try connecting the device directly on a USB port. Also try creating the parnership after a fresh hard reset.

On Windows Vista, make sure you have installed the Windows Mobile Device Center (WMDC). There's no ActiveSync on Windows Vista.








12 posts

Geek


  Reply # 63390 11-Mar-2007 16:35
Send private message

thanks for that. I did try a direct connection with no luck. Vista does have the mobile device manager installed. I guess that leaves me with the hard reset which I am reluctant to do as the unit was sent over from our australian office with all the exchange stuff setup. so I don't want to lose that except as a last resort. Any other ideas before I reset the thing?

2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 65702 31-Mar-2007 12:21
Send private message

Thank god someone else is having the same problem. I've never had a problem with XP and sync-ing but now trying to get the same mobile to sync on Vista is proving to be a real problem. Same issues, the computer recogmized it the first time, now all i get is USB device not recognized. If you have managed to overcome this problem please let me know.



12 posts

Geek


  Reply # 65814 1-Apr-2007 09:33
Send private message

yep problem all solved. Iny my case it was a firewall issue, once I disconnected from the net and switched of the firewall it recognised fine and kept doing so after I turned the firewall on again.

club imate has some stuff on this.

2 posts

Wannabe Geek


  Reply # 65818 1-Apr-2007 09:45
Send private message

Thanks a lot. I'll give it a go and let you know.

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.