Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


4 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


Topic # 150334 18-Jul-2014 20:38
Send private message

Hi
I'm not sure if this is the right place for my question but here goes.  I have 2 Nokia Lumia 925 phones purchased from overseas and they are both unable to send and receive MMS messages.  There seems to be a lot of blogging from USA, UK about the same issue with the same phone and the work around is to turn wireless off.  The SIMs are Telecom and I have check the MMS settings and WAP to confirm they are correct. I have updated both phones to the latest Cyan update and have turned off all wireless but still having the same issue.

Any help would be greatly appreciated.
Thanks!

Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
BDFL - Memuneh
61303 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12043

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 1091827 18-Jul-2014 22:32
One person supports this post
Send private message


4 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1091828 18-Jul-2014 22:43
Send private message

Hi
thanks for your reply. Yes, they are set correctly.

BDFL - Memuneh
61303 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12043

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

BDFL - Memuneh
61303 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12043

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 1091832 18-Jul-2014 22:51
Send private message

Have you ever sent MMS from this same number before on another handset? If not, have you tried it in another phone to check MMS works on this account?








4 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1092954 21-Jul-2014 12:29
Send private message

Hi

I have re added them manually after the automatic ones didn't seem to work.

I have also tried swapping sim cards with a phone that does work and the issue doesn't transfer with the SIM which to me would mean that there is an issue with both the 925 phones.

Thanks so much for your input so far.



4 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 1093091 21-Jul-2014 15:05
One person supports this post
Send private message

It seems the MMS settings that are on my Nokia Lumia 1020 (which are also automatically selected) are not the settings (just the APN name) that telecom are providing on their site.  Putting in Telecom websites setting on both Lumia 925's make them work nicely. 

The difference between the name being wap.telecom.co.nz and what they have now which is just 'internet'.

The million dollar question is why does my Lumia 1020 work with the wrong settings....

Oh well.. not too fussed they all work now!

Thanks for your help again!

Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.