Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




7 posts

Wannabe Geek


Topic # 7099 19-Mar-2006 19:09
Send private message

I have a K-jam about 2mths old. Normally use it with bluetooth device. Today tried to use without & found the speaker in the handset not working. Set "incall" volume to high but nothing.  Looked for additional settings but can't find any.
Any suggestions?????


Create new topic
BDFL - Memuneh
59180 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10414

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 31034 19-Mar-2006 19:17
Send private message

Do you have any third party software for ring tones, or similar?

Try a soft reset and check that both in-call and device volume are "on" and "high". Then try playing a mp3 or wav file on your Pocket PC to check if the speaker is working when not in a call. If it won't work then it might be a hardware problem and need servicing.







7 posts

Wannabe Geek


Reply # 31040 19-Mar-2006 19:57
Send private message

On an in-coming call the ph rings no problem. When I answer I can't hear a thing.
I have tried calling my wife's phone. Wife's phone rings & connects but I hear nothing on my ph. No ring, nothing.
If I use the Bluetooth or the standard corded headset it works no problem.   Seems to be just the internal speaker on the handset.
Have also just found that the handset external speaker is not working.
Have just looked & the external speaker seems to be turned on. Tried to turn it off but it won't recognise the tap.
Maybe this is the problem.
Ext is on & not working & so int is automatically off.


 
 
 
 




7 posts

Wannabe Geek


Reply # 31041 19-Mar-2006 20:16
Send private message

Obviously this forum is the best.
Not only do you answer questions but you remotely fix problems.

Just picked up my K-jam to try to figure out the problem. Have not done a thing to it since problem began & now it works.........
AMAAAAAZING.............

BDFL - Memuneh
59180 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10414

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 31042 19-Mar-2006 20:24
Send private message

Wow! We need to create a 0900-psychic fix-your-phone line...

Good to know it's working again.







7 posts

Wannabe Geek


Reply # 31045 19-Mar-2006 20:32
Send private message

Maybe you can fix another issue.
Whenever I do a sync I get a msg.
It syncs OK but when finished I get the msg  "Unable to obtain server assigned IP address"

Any ideas???
I also can't get it to WiFi connect to my wireless network....

Let's see you work magic on those 2..........

BDFL - Memuneh
59180 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10414

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 31048 19-Mar-2006 20:40
Send private message

There are a few posts around the Internet on this issue, and it has to do with manually changing the IP address in one of the network adapter configurations. You can use your preferred search engine to find about this - I know it involves changing one of the adapters to use a specific IP address which is used by ActiveSync.

As for your Wi-Fi network connection, it's better to fix the other problem first - perhaps they are related.






7 posts

Wannabe Geek


Reply # 31049 19-Mar-2006 20:45
Send private message

No worries........   I'll just go back to it now & expect it to work..............
Have had my IT guy here setting up my secured network. (Problem was also before this)
I also have a static ip & remote desktop set up.......... That might have something to do with it.......

Thanks for your input........

B


BDFL - Memuneh
59180 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10414

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 31218 21-Mar-2006 21:37
Send private message

Found the fix for this problem while looking for something else: tap Settings|Connections|Configure Network adapters and set
the Remote-NDIS Host settings to use a specific IP address of 169.254.2.1, subnet 255.255.0.0, default gateway 169.254.2.2.








7 posts

Wannabe Geek


Reply # 31219 21-Mar-2006 21:42
Send private message

Thanks for that.    It went in to be fixed today.  The non-working spaeker happened again today.  Took it back to the retailer.
Will keep your info here for when I get it back.

Cheers,   Bryan



7 posts

Wannabe Geek


Reply # 31220 21-Mar-2006 21:52
Send private message

Regrding the IP address.   I have a static IP address which runs into a modem, which runs into a wireless router,     does that make any difference????   
I've also been trying to get this PDA to connect to my wi-fi but it always wants do dial out instead.  It sees the network but won't connect to it.  That was before I had security network enabled. Haven't tried since.......
B

BDFL - Memuneh
59180 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10414

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Reply # 31222 21-Mar-2006 21:54
Send private message

No, the static IP address on the WAN doesn't affect the connection - I have a static IP address at home and I have two Pocket PCs connecting fine on my internal network.





Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26


The Warehouse Group to adopt IBM Cloud to support digital transformation
Posted 11-Dec-2017 11:22


Dimension Data peeks into digital business 2018
Posted 11-Dec-2017 10:55


2018 Cyber Security Predictions
Posted 7-Dec-2017 14:55


Global Govtech Accelerator to drive public sector innovation in Wellington
Posted 7-Dec-2017 11:21


Stuff Pix media strategy a new direction
Posted 7-Dec-2017 09:37


Digital transformation is dead
Posted 7-Dec-2017 09:31


Fake news and cyber security
Posted 7-Dec-2017 09:27


Dimension Data New Zealand strengthens cybersecurity practice
Posted 5-Dec-2017 20:27


Epson NZ launches new Expression Premium Photo range
Posted 5-Dec-2017 20:26


Eventbrite and Twickets launch integration partnership in Australia and New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:23


New Fujifilm macro lens lands in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:16


Cyber security not being taken seriously enough
Posted 5-Dec-2017 20:13


Sony commences Android 8.0 Oreo rollout in New Zealand
Posted 5-Dec-2017 20:08



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.