Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


Topic # 166105 2-Mar-2015 22:08
Send private message

Hi,

I am on a Bigpipe 200/200 UFB connection using WXC MP264 router. 

I just bought a Tenda W1800R wireless AC1750 gigabit router and want to use the AC wireless.

I have the routers plugged in as follow: ONT -> WAN on MP264 then LAN on MP264 -> WAN on W1800R.

The issue is that there is no internet traffic going from the MP264 LAN to the W1800R WAN. I have selected DHCP under the WAN setting for W1800R but still doesn't work.

Please let me know what other info you need to help with my issue.

TIA

Create new topic
1935 posts

Uber Geek
+1 received by user: 383

Subscriber

  Reply # 1249923 2-Mar-2015 22:54
Send private message

Hook the mp264 to the LAN port of the 1800r and don't enable DHCP on the 1800r. Leave DHCP to the mp264 - you don't want two DHCP servers. 

What address is on the mp264 and what did you set in the 1800r? 



589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1249983 3-Mar-2015 08:20
Send private message

linw: Hook the mp264 to the LAN port of the 1800r and don't enable DHCP on the 1800r. Leave DHCP to the mp264 - you don't want two DHCP servers. 

What address is on the mp264 and what did you set in the 1800r? 


Thanks, I will take a look when I get home from work today.



 
 
 
 




589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1250451 3-Mar-2015 17:56
Send private message

Sorry forgot to mention I got a static IP address from Bigpipe to fix the VoIP incoming call issue on the MP264.

The IP address on the MP264 is 192.168.2.1 and I have no idea what IP address to set on the 1800r.

I tried plugging the MP264 into the 1800r LAN, it comes up with cable not plugged in correctly or something like that.

7847 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2588

Subscriber

  Reply # 1250460 3-Mar-2015 18:04
Send private message

set the ip address on the 1800r to 192.168.2.2 but anything on that subnet is fine



589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1250643 3-Mar-2015 22:52
Send private message

Still no joy....frown

I also have a gigabit switch and a PC running off the LANs on the MP264.

 

I've tried disabling DHCP on the 1800R and have the MP264 plugged into 1800R's LAN, it worked but that means the internet on my PC doesn't.

I even spent about an hour on the to Tenda tech support but still unable to resolve the issue.

I wonder if the fact that I have a static IP from Bigpipe, my internet connection type is not dhcp but a static IP one?

2196 posts

Uber Geek
+1 received by user: 671

Subscriber

  Reply # 1250656 3-Mar-2015 23:45
Send private message

Static IP on your WAN (Internet) has nothing to do with DHCP on your LAN. 

1935 posts

Uber Geek
+1 received by user: 383

Subscriber

  Reply # 1250903 4-Mar-2015 11:39
Send private message

What is the GB switch for? What is plugged into it?

What IP no. and gateway is on the PC (command prompt then  ipconfig /all)? Pretty hard to see what would knock the PC off.



589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1251099 4-Mar-2015 15:40
Send private message

lxsw20: Static IP on your WAN (Internet) has nothing to do with DHCP on your LAN. 


Thanks for clearing that up.



589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1251103 4-Mar-2015 15:43
Send private message

linw: What is the GB switch for? What is plugged into it?


I have got 3 smart TVs plugged into the gb switch

What IP no. and gateway is on the PC (command prompt then  ipconfig /all)? Pretty hard to see what would knock the PC off.


I will check when I get home.





589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1251331 4-Mar-2015 20:40
Send private message

Update:

I have a little progress, managed to get the WAN on the W1800R connected to MP264 by selecting static IP as internet connection type and entering IP address, default gateway and primary & secondary DNS server details (got these details from MP264).

Issues now are when I tried to connect my HTC M8 to the wireless on W1800R, it either takes ages to connect/assign an IP address and once it is connected to wireless, no internet access on it.



2096 posts

Uber Geek
+1 received by user: 358

Lifetime subscriber

  Reply # 1251370 4-Mar-2015 21:38
Send private message

Instruction above was to connect to 1800R LAN interface not the WAN interface. Given the lack of details re: your last attempt really impossible for anyone to assist but no routing would occur if both 1800R interfaces are on the same subnet.

If you continue to post please advise what addresses are on each interface.




Ross

 

Spark FibreMAX using Mikrotik CCR1009-8G-1S-1S+

 


Speed Test




589 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 21


  Reply # 1252077 6-Mar-2015 09:06
Send private message

Thanks for all the help.

Have managed to get wireless working on the W1800R, using the method suggested as above by disabling DHCP on W1800R and hooking MP264 up to the LAN.

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.