Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


RickW

270 posts

Ultimate Geek


#198087 25-Jun-2016 20:36
Send private message

Hey guys I'm having trouble getting the ap ac pro up and running. I'm running the latest server software and firmware but for the life of me I can't get it up and running.

It's configured with everything set to auto pretty much. The ssid is the same as the ap lr that is in the garage. The cat 6 cables are known to be good.

When the unit is plugged in it eventually boots up with the solid blue light but no network is being broadcast from it. I've unplugged the ap lr in the garage to check.

I've done multiple resets on it, created a new wan and tried enabling the new wan on the apacpro with the old wan disabled while at the same time enabling and disabling the reverse on the ap lr and the ap lr had been fine but still nothing from the ap ac pro.

I've also tried upgrading to beta firmware with no luck either.

Does anyone have any suggestions?

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
Sideface
6267 posts

Uber Geek

Trusted
DR
Lifetime subscriber

  #1580324 25-Jun-2016 20:44
Send private message

Do you have a fixed IP address on your controller PC?  It matters.





Sideface


RickW

270 posts

Ultimate Geek


  #1580325 25-Jun-2016 20:45
Send private message

Yes I do. It's running on my file server 192.168.178.25

 
 
 
 


Sideface
6267 posts

Uber Geek

Trusted
DR
Lifetime subscriber

  #1580334 25-Jun-2016 21:14
Send private message

Try temporarily disabling your firewall when running the controller/setup software.





Sideface


RickW

270 posts

Ultimate Geek


  #1580335 25-Jun-2016 21:17
Send private message

No luck with that, also no luck setting up from the iOS app either

Sideface
6267 posts

Uber Geek

Trusted
DR
Lifetime subscriber

  #1580338 25-Jun-2016 21:22
Send private message

Factory reset the WAP.

 

Try connecting a PC (with a fixed IP) directly to the WAP (ethernet via the power injector).

 

Disable the PCs firewall.

 

Run the installer/controller software on the PC.





Sideface


RickW

270 posts

Ultimate Geek


  #1580342 25-Jun-2016 21:46
Send private message

Just tried that. completely reset the wap again. removed it from the controller and connected directly to the file server it found the wap and configured it correctly but still no luck with it broadcasting anything

Sideface
6267 posts

Uber Geek

Trusted
DR
Lifetime subscriber

  #1580346 25-Jun-2016 22:12
Send private message

In the controller software, under Devices, does Status show "Connected"?





Sideface


 
 
 
 


RickW

270 posts

Ultimate Geek


  #1580347 25-Jun-2016 22:14
Send private message

Yes it does

Sideface
6267 posts

Uber Geek

Trusted
DR
Lifetime subscriber

  #1580351 25-Jun-2016 22:22
Send private message

Do your Connected settings look like this? :

  

If so you should be broadcasting with both wireless n and wireless ac.





Sideface


RickW

270 posts

Ultimate Geek


  #1580352 25-Jun-2016 22:25
Send private message

Yup that's exactly what I have except for the ssid

RickW

270 posts

Ultimate Geek


  #1580425 26-Jun-2016 09:29
Send private message

I'll try and return it this morning and get it swapped over. Anyone have any experience returning stuff to pbtech?

richms
23681 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #1580426 26-Jun-2016 09:32
Send private message

Return to PB tech is a piece of cake IMO, compared to some of the other computer retailers.

 

Just be sure to take _everything_ that came in the box back to them.





Richard rich.ms

Sideface
6267 posts

Uber Geek

Trusted
DR
Lifetime subscriber

  #1580438 26-Jun-2016 10:31
Send private message

RickW: I'll try and return it this morning and get it swapped over. Anyone have any experience returning stuff to pbtech?

 

I have recently swapped Ubiquiti gear (in mint condition in original packaging) at PBTech (Wellington) with no problems or push-back.





Sideface


richms
23681 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #1580442 26-Jun-2016 10:54
Send private message

Actually that reminds me I need to get onto them about 1 of the AC pro's I got that will not power from a standard gigabit poe switch and only works with an old 100 megabit one.





Richard rich.ms

Dynamic
2894 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #1580705 26-Jun-2016 21:54
Send private message

richms:

 

Actually that reminds me I need to get onto them about 1 of the AC pro's I got that will not power from a standard gigabit poe switch and only works with an old 100 megabit one.

 

 

"The nice thing about standards is there are so many to choose from."  You'll likely need to read the fine print on the PoE standards involved on each of the 3 PoE devices you have.





"4 wheels move the body.  2 wheels move the soul."

“Don't believe anything you read on the net. Except this. Well, including this, I suppose.” Douglas Adams

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News »

Huawei launches IdeaHub Pro in New Zealand
Posted 27-Oct-2020 16:41


Southland-based IT specialist providing virtual services worldwide
Posted 27-Oct-2020 15:55


NASA discovers water on sunlit surface of Moon
Posted 27-Oct-2020 08:30


Huawei introduces new features to Petal Search, Maps and Docs
Posted 26-Oct-2020 18:05


Nokia selected by NASA to build first ever cellular network on the Moon
Posted 21-Oct-2020 08:34


Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS16211+
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.