Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


Topic # 94011 4-Dec-2011 12:08
Send private message

Hi All, I'm having internet problems with a TP-Link WR941 router connected to a CPE to Compass wireless.
The PPPoE connection seems to connect alright, but after about 10 minutes, we experience major problems  loading websites, also speedtests will quite often time out and won't complete. In general it becomes unusable.  If I connect the computer direct to CPE and use Windows to login, I have no problems.
 I have tried another router and experienced the same issues. 
So apart from User Login and password are there any other settings for PPPoE I need to change to get this to work? The MTU is set to default which I think was 1492.
 Cheers 


 


Create new topic
70 posts

Master Geek
+1 received by user: 11

Trusted
PrimoWireless Ltd
Lifetime subscriber

  Reply # 553459 4-Dec-2011 12:53
Send private message

Check with compass to make sure that is the MTU you should be using, it could be different and what your explaining sounds like an MTU issue, do you have another router you can try? to eliminate the TPLINK?




PrimoWireless - Connecting Taranaki
www.primowireless.co.nz




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 553468 4-Dec-2011 13:26
Send private message

Yep tried another router, same.
Will ring Compass Monday to see what MTU setting should be. 

 
 
 
 


5288 posts

Uber Geek
+1 received by user: 2314

Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 553563 4-Dec-2011 16:31
Send private message

Try MTU 1462




Chorus has spent $1.4 billion on making their xDSL broadband network faster. If your still stuck on ADSL or VDSL, why not spend from $150 on a master filter install to make sure you are getting the most out of your connection?
I install - Naked DSL, DSL Master Splitters, VoIP, data cabling and general computer support for home and small business.
Rural Broadband RBI installer for Ultimate Broadband and Full Flavour

 

Need help in Auckland, Waikato or BoP? Click my email button, or email me direct: [my user name] at geekzonemail dot com




11 posts

Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 554333 6-Dec-2011 09:22
Send private message

Just to update, wireless link completely died Sunday night. Waiting for Compass Tech to come out to check aerial and CPE. So hoping issue is related with the wireless link. Cheers 

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.