Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


:)
2885 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Subscriber

Topic # 59857 13-Apr-2010 17:52
Send private message

I tried my XT SIM in my iphone then put my Vodafone one back in. "Telecom NZ" was stuck there, instead of having VodaNZ there.

So, I restored the iPhone (3gs) and installed the carrier bundle from iPhoneNewZealand.co.nz - still the same problem.


Has anyone worked out a solution for this? (Other than restoring the iPhone).

I realize its just a little thing, but it bugs the hell out of me, I don't really want to have to restore my iPhone each time I use my XT SIM.





Create new topic
178 posts

Master Geek
+1 received by user: 7


  Reply # 317961 13-Apr-2010 18:15
Send private message

One of my customers just had this happen to her today. I'm searching for a fix now. I'll let you know if I find one. I asked her to put her XT sim back in temporarily, go to network settings and change the carrier to Vodafone. It should display "no service". Put the Voda sim back in. I haven't heard a response back yet, so let me know if it works. I've sent a message to John asking if he knows anything about it.

2355 posts

Uber Geek
+1 received by user: 374

Trusted

  Reply # 317963 13-Apr-2010 18:21
Send private message

Try this...

http://bugreport.apple.com/




:)
2885 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Subscriber

  Reply # 317965 13-Apr-2010 18:21
Send private message

LennonNZ: Try this...

http://bugreport.apple.com/



I'll take a look, but I think it would be unlikely Apple would do much since Telecom is actually an unsupported Carrier in the first place.





2355 posts

Uber Geek
+1 received by user: 374

Trusted

  Reply # 317969 13-Apr-2010 18:32
Send private message

Its a bug.. maybe its already been fixed in 4.0. I personally have reported about 20 3.1.3 bugs and 20 4.0 bugs and most of the 3.1.3 bugs have been fixed and the 4.0 bugs are being looked into.

Thanks

84 posts

Master Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 317974 13-Apr-2010 18:45
Send private message

Try this:

To fix it, I would first suggest trying putting the XT sim back in, (while the phone is off) boot up, and see if you can manually change the network to Vodafone, if you can, let it connect to Vodafone, shut down the phone, swap the Vodafone sim back in and boot up and all should be good.

This is from the vodafone forum.



:)
2885 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Subscriber

  Reply # 317980 13-Apr-2010 19:01
Send private message

firewire: Try this:

To fix it, I would first suggest trying putting the XT sim back in, (while the phone is off) boot up, and see if you can manually change the network to Vodafone, if you can, let it connect to Vodafone, shut down the phone, swap the Vodafone sim back in and boot up and all should be good.

This is from the vodafone forum.


Nope, doesn't work.





503 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 114

Subscriber

  Reply # 317985 13-Apr-2010 19:11
Send private message

Have You Tried Entering Airplane Mode for some reason this works for me

Geoff 




Geoff E



:)
2885 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Subscriber

  Reply # 317987 13-Apr-2010 19:12
Send private message

geocom: Have You Tried Entering Airplane Mode for some reason this works for me

Geoff 


damnm I just finished restoring my iPhone.


I will try it again in a second and let you know..

I think I ahve tried it and it didn't work, but will do it again to confirm.





178 posts

Master Geek
+1 received by user: 7


  Reply # 318032 13-Apr-2010 20:29
Send private message

My customer tried inserting her XT sim, choosing Vodafone under settings, then reinserting the Voda sim. No luck. I've asked her to do a restore, as per John R's instructions.

2082 posts

Uber Geek
+1 received by user: 218

Trusted
Subscriber

  Reply # 318038 13-Apr-2010 20:41
Send private message

Nice haircut mate!



:)
2885 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Subscriber

  Reply # 318046 13-Apr-2010 21:09
Send private message

corksta: Nice haircut mate!


Thanks :P

Raised almost $1,000 - about 4 times my original target. =D





232 posts

Master Geek


  Reply # 318049 13-Apr-2010 21:14
Send private message

i think you need to plug your iphone into the itunes application and do a reset i think it is to fix the issue



:)
2885 posts

Uber Geek
+1 received by user: 90

Subscriber

  Reply # 318051 13-Apr-2010 21:15
Send private message

guyz: i think you need to plug your iphone into the itunes application and do a reset i think it is to fix the issue


We're aware of that, but this shouldn't need to be the case.





2082 posts

Uber Geek
+1 received by user: 218

Trusted
Subscriber

  Reply # 318067 13-Apr-2010 21:26
Send private message

Aaroona:
corksta: Nice haircut mate!


Thanks :P

Raised almost $1,000 - about 4 times my original target. =D


Good stuff, that's awesome!!

I'll stop hijacking the thread now... 

178 posts

Master Geek
+1 received by user: 7


  Reply # 319466 16-Apr-2010 17:29
Send private message

Just an update. "Restore" in iTunes didn't work. We had to replace the customer's iPhone and send the phone away for repair/replacement.

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.