Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




22 posts

Geek
+1 received by user: 4


Topic # 68697 26-Sep-2010 18:21
Send private message

I've just gotten an iPhone 4, and have upgraded it to 4.1, but for some reason if I'm off Wi-Fi, I cannot access the internet. All the APN settings are correct, I've tried resetting and restoring the phone, but nothing seems to work. 

I'm on XT and I'm on a $1 a Day plan (I think)

And should the 3G symbol show up next to 'Telecom NZ' in the corner? Because mine doesn't , and isn't XT a 3G-only network?

Create new topic
243 posts

Master Geek
+1 received by user: 29


  Reply # 384608 26-Sep-2010 18:28
Send private message

you should see a '3G' symbol next to the Telco name yes.

Does it work on Edge data ? (turn on network data but not 3G so you see an 'E')

Sounds like a network issue maybe. I am on 2 Degrees and have no problems here.



22 posts

Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 384611 26-Sep-2010 18:40
Send private message

Nope no symbol 

 

 
 
 
 


2688 posts

Uber Geek
+1 received by user: 225

Trusted

  Reply # 384613 26-Sep-2010 18:41
Send private message

I've had similar. Intermittent data over 3G. Resolved by turning
3G off (will.benefit too from less battery usage) :-)

Data is slower but benefit from no data issues and better battery life.




Check out my LPFM Radio Station at www.thecheese.co.nz cool




22 posts

Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 384614 26-Sep-2010 18:43
Send private message

Tried that, but XT is 100% 3G so I end up with 'No Service'



22 posts

Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 384617 26-Sep-2010 18:45
Send private message

Yes

2089 posts

Uber Geek
+1 received by user: 220

Trusted
Subscriber

  Reply # 384629 26-Sep-2010 19:08
Send private message

Have you done a full restore, not just from the backup?




MacBook Pro 13" w/ Touch Bar (2017) | iPad Pro 10.5 Wi-Fi 128GB (Space Grey) | iPhone 8 Plus 64GB (Product RED) | HomePod (Space Grey) | Apple TV 4K | Apple TV (4th Generation) | Apple Watch Series 4 44mm (Space Grey)


923 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 76


  Reply # 384638 26-Sep-2010 19:27
Send private message

Out of interest what do you have as the APN settings?



22 posts

Geek
+1 received by user: 4


  Reply # 384639 26-Sep-2010 19:43
Send private message

corksta: Have you done a full restore, not just from the backup?


Yep but still nothing.

My APN settings are:

APN: internet.telecom.co.nz

MMS:

APN: wap.telecom.co.nz
MMSC: http://lsmmsc.xtra.co.nz
MMS Proxy: 210.55.11.73:8080
MMS Max Message Size: 614400 

97 posts

Master Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 384713 27-Sep-2010 01:47
Send private message

have you checked iphonenewzealnds web app carrier settings
www.iphonewzealand.co.nz/nz-carriers

might also play to call telecom and check data in enabled on your account

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.