Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


1244 posts

Uber Geek
+1 received by user: 62


Topic # 151688 1-Sep-2014 22:40
Send private message

I'm not sure how long this has been the case for (as I just noticed this tonight), but the cache settings available via the "My Account" section of the Slingshot website no longer has any effect (for my connection at least.) Regardless of the status on that page, the cache definitely still seems to be enabled. frown

I tried the following, to no effect:

 

     

  1. toggling the setting "on" then "off" again, waiting 10 minutes, then rebooting my router
  2. changing it to "on", waiting 10 minutes, then rebooting my router
  3. changing it back to "off", waiting 20+ minutes, then rebooting my router
  4. disabling Global Mode in case that forced the cache on (or itself acted like one)

 


The "Internet Cache Settings" page currently states "You currently have caching OFF", but this cache test indicates a cache is still present, as does tcping:

> tcping bbc.co.uk

Probing 212.58.246.103:80/tcp - Port is open - time=20.411ms
Probing 212.58.246.103:80/tcp - Port is open - time=20.625ms
Probing 212.58.246.103:80/tcp - Port is open - time=19.503ms
Probing 212.58.246.103:80/tcp - Port is open - time=96.258ms

Ping statistics for 212.58.246.103:80
     4 probes sent.
     4 successful, 0 failed.
Approximate trip times in milli-seconds:
     Minimum = 19.503ms, Maximum = 96.258ms, Average = 39.199ms

> tcping bbc.co.uk 443

Probing 212.58.246.103:443/tcp - Port is open - time=327.677ms
Probing 212.58.246.103:443/tcp - Port is open - time=288.066ms
Probing 212.58.246.103:443/tcp - Port is open - time=288.123ms
Probing 212.58.246.103:443/tcp - Port is open - time=286.196ms

Ping statistics for 212.58.246.103:443
     4 probes sent.
     4 successful, 0 failed.
Approximate trip times in milli-seconds:
     Minimum = 286.196ms, Maximum = 327.677ms, Average = 297.516ms


 

>tcping internode.on.net

Probing 150.101.140.197:80/tcp - Port is open - time=28.053ms
Probing 150.101.140.197:80/tcp - Port is open - time=19.405ms
Probing 150.101.140.197:80/tcp - Port is open - time=19.715ms
Probing 150.101.140.197:80/tcp - Port is open - time=19.551ms

Ping statistics for 150.101.140.197:80
     4 probes sent.
     4 successful, 0 failed.
Approximate trip times in milli-seconds:
     Minimum = 19.405ms, Maximum = 28.053ms, Average = 21.681ms

>tcping internode.on.net 443

Probing 150.101.140.197:443/tcp - Port is open - time=68.325ms
Probing 150.101.140.197:443/tcp - Port is open - time=68.501ms
Probing 150.101.140.197:443/tcp - Port is open - time=68.166ms
Probing 150.101.140.197:443/tcp - Port is open - time=66.203ms

Ping statistics for 150.101.140.197:443
     4 probes sent.
     4 successful, 0 failed.
Approximate trip times in milli-seconds:
     Minimum = 66.203ms, Maximum = 68.501ms, Average = 67.799ms

 




Is anyone else here seeing the same thing? If so (or if not), what plan/connection type are you on?




rm *


Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic
994 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 53

Trusted
Slingshot

  Reply # 1120346 2-Sep-2014 11:00
Send private message

Hey Detruire, thanks for the heads up. Looks like a bug with UFB customers. The guys are working on it now so should hopefully have a solution soon.




4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  Reply # 1120633 2-Sep-2014 17:47
Send private message

Time to fix the iRules then? :D

911 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 402

Trusted
Subscriber

  Reply # 1120663 2-Sep-2014 18:09
Send private message

Very interesting. I had this issue a while ago when trying to get WIldstar to patch (eventually fixed by Nebbie bypassing the cache for everyone to get to the Wildstar patch server adresses).

Will be interesting to see what this affects since I have never been back in to turn the cache back on on may account.

As an aside, does anyone else get DNS issues on Slingshot? I often have to flush my DNS cache because sites stop working properly.

Brumfondl







1244 posts

Uber Geek
+1 received by user: 62


  Reply # 1120824 2-Sep-2014 21:01
Send private message

Brumfondl: Very interesting. I had this issue a while ago when trying to get WIldstar to patch (eventually fixed by Nebbie bypassing the cache for everyone to get to the Wildstar patch server adresses).


I've had it disabled on my account (and my parents' before that) since it was possible to do so. Back then I used to run into sites that wouldn't update, downloads that would crawl, and a bunch of other weird annoying problems that all went away without the cache.

The fact that it took me almost a month to notice (rather than a couple of days last time it had been left on) goes to show that there's been an improvement in that area.

Brumfondl: As an aside, does anyone else get DNS issues on Slingshot? I often have to flush my DNS cache because sites stop working properly.


Yes. I assumed it was something up with the UFB router under load, but I haven't looked into it.




rm *




1244 posts

Uber Geek
+1 received by user: 62


  Reply # 1130507 17-Sep-2014 11:00
Send private message

Any update on this?




rm *


282 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 23

Lifetime subscriber

  Reply # 1154005 14-Oct-2014 22:40
Send private message

Yes, please provide an update on this. Turning off the cache via the management portal doesn't have any effect. We'd like to see if turning it off fixes the problems we've been having.

On all PCs in the house, pages are not loading intermittently. More often than not, it is CDN hosted content that won't load and makes sites like eBay and stuff completely unusable. e.g.*.ebaystatic.com, staticx.stuff.co.nz. Sometimes Google searches will fail with connection reset errors

I might install Fiddler or similar to try and work out what's going on. We're a new UFB customer using Slingshot supplied router. These issues didn't happen with naked ADSL

Edit (from work PC via VPN) - Each Geekzone page is now taking ~10 secs to load on my home connection as pages are blocked waiting on resources from Google to load


282 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 23

Lifetime subscriber

  Reply # 1154026 14-Oct-2014 23:11
Send private message

Possibly related - We can ping machines on the local network with an MTU of 1472. Anything behind the router fragments above 1372. I can't see where to change MTU settings on the device..

Compare this to my working connection @ the office - we can ping anything local or on the Internet with an MTU of 1472

Edit: And something else - ping to the first hop after the router is highly variable. Fair enough if they deprioritise it but the range is higher than what I'd expect:




1244 posts

Uber Geek
+1 received by user: 62


  Reply # 1161815 24-Oct-2014 22:46
Send private message

Any news on this front?




rm *


282 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 23

Lifetime subscriber

  Reply # 1162928 27-Oct-2014 13:05
Send private message

+1

If no clear resolution in sight, we'd like to exit our contract without penalty

994 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 53

Trusted
Slingshot

  Reply # 1163315 28-Oct-2014 09:24
Send private message

Hey guys,

I know this is a pain, I was hoping this would be sorted a while ago. Can everyone in here having issues send me a message with your account numbers? If I've got a bunch of examples I can try and bump it up the urgency list.

Cheers,
Chris






1244 posts

Uber Geek
+1 received by user: 62


  Reply # 1217802 19-Jan-2015 19:02
Send private message

I see this still hasn't been fixed. frown




rm *


16 posts

Geek


  Reply # 1219174 21-Jan-2015 14:50
Send private message

starting to completely lose faith in slingshot

Filter this topic showing only the reply marked as answer Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

N4L helping TAKA Trust bridge the digital divide for Lower Hutt students
Posted 18-Jun-2018 13:08


Winners Announced for 2018 CIO Awards
Posted 18-Jun-2018 13:03


Logitech Rally sets new standard for USB-connected video conference cameras
Posted 18-Jun-2018 09:27


Russell Stanners steps down as Vodafone NZ CEO
Posted 12-Jun-2018 09:13


Intergen recognised as 2018 Microsoft Country Partner of the Year for New Zealand
Posted 12-Jun-2018 08:00


Finalists Announced For Microsoft NZ Partner Awards
Posted 6-Jun-2018 15:12


Vocus Group and Vodafone announce joint venture to accelerate fibre innovation
Posted 5-Jun-2018 10:52


Kogan.com to launch Kogan Mobile in New Zealand
Posted 4-Jun-2018 14:34


Enable doubles fibre broadband speeds for its most popular wholesale service in Christchurch
Posted 2-Jun-2018 20:07


All or Nothing: New Zealand All Blacks arrives on Amazon Prime Video
Posted 2-Jun-2018 16:21


Innovation Grant, High Tech Awards and new USA office for Kiwi tech company SwipedOn
Posted 1-Jun-2018 20:54


Commerce Commission warns Apple for misleading consumers about their rights
Posted 30-May-2018 13:15


IBM leads Call for Code to use cloud, data, AI, blockchain for natural disaster relief
Posted 25-May-2018 14:12


New FUJIFILM X-T100 aims to do better job than smartphones
Posted 24-May-2018 20:17


Stuff takes 100% ownership of Stuff Fibre
Posted 24-May-2018 19:41



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.