Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


137 posts

Master Geek
Inactive user


Topic # 60303 23-Apr-2010 22:00
Send private message

Further to my earlier post regarding Slingshot
support

http://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=81&topicid=58932

I was forceably disconnected tonight, and when I reconnected (router
automatically reconnected - I didn't need to reboot) about 10 mins later
I find I can no longer receive SMTP traffic again.  Damn this is
getting stupid.  Interestingly my account anniversary is the 23rd...
coincidence.... <g>

Copy of email sent to Slingshot Support - replied to the last one, then
had to login to their website to send it cause they don't accept emails
directly to their support addy....

===

Further to this issue I was forceably disconnected tonight :

2010-04-23 20:19:43,Local0.Error,dslrtr-1,"""%LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access2, changed state to down"""

2010-04-23 20:19:44,Local0.Info,dslrtr-1,%DIALER-6-UNBIND: Interface Vi2 unbound from profile Di0
2010-04-23 20:19:44,Local0.Notice,dslrtr-1,"""%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Virtual-Access2, changed state to down"""
2010-04-23 20:19:45,Local0.Error,dslrtr-1,"""%LINK-3-UPDOWN: Interface ATM0, changed state to down"""
2010-04-23 20:19:45,Local0.Notice,dslrtr-1,"""%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface ATM0, changed state to down"""

2010-04-23 20:21:33,Local0.Error,dslrtr-
1,"""%LINK-3-UPDOWN: Interface ATM0, changed state to up"""
2010-04-23 20:21:33,Local0.Error,dslrtr-1,"""%LINK-3-UPDOWN: Interface Virtual-Access2, changed state to up"""
2010-04-23 20:21:34,Local0.Info,dslrtr-1,%DIALER-6-BIND: Interface Vi2 bound to profile Di0
2010-04-23 20:21:35,Local0.Notice,dslrtr-
1,"""%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface ATM0, changed state to up"""
2010-04-23 20:21:39,Local0.Notice,dslrtr-1,"""%LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Virtual-Access2, changed state to up"""

Can you please explain why (at least) SMTP is being blocked at the moment.  If this is not being blocked by Slingshot can you please advise who is blocking incoming connections to my IP address.

Thanks,

I phoned Slingshot and managed to get through to a CSR in under 10 mins so at least that has improved, or maybe it was just the time/day.  Anyways... CSR was polite and tried to help but basically couldn't and
reiterated that Slingshot do not block any ports.  Yay, thanks for that.  It must be the boogieman then. He suggested I call back tomorrow when someone more technical might be around.  Not holding my breath in that regard.

Has anyone had to deal with anything like this before?  It absolutely amazes me that an ISP would carry on like this.  What are my options here if they keep telling me they don't support *this*... surely they have other customer's running their own mail servers...


Create new topic


137 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 322232 23-Apr-2010 22:03
Send private message

Tracert from work to home.megacityone.net.nz

7 <1 ms <1 ms <1 ms ge-2-0-0-906.ie2.telstraclear.net [203.98.18.65]
8 1 ms 1 ms 1 ms ggis-gige-v906.telstraclear.net [203.98.18.67]
9 1 ms 1 ms 1 ms ae2-4.akcr10.global-gateway.net.nz [210.55.202.53]
10 1 ms 1 ms 2 ms call-plus-dom.akcr10.global-gateway.net.nz [202.50.236.226]
11 2 ms 2 ms 2 ms vlan7-cpcak3-e1.tranzpeer.net [202.180.81.51]
12 2 ms 2 ms 2 ms cpiak3-l8.tranzpeer.net [202.180.82.81]
13 * * * Request timed out.
14 * * * Request timed out.

Stops at the same hop again... :/

Tracert from home to www.google.co.nz
  1     1 ms     1 ms     1 ms  dslrtr-1.megacityone.net.nz [192.168.1.1]
  2    45 ms    44 ms    44 ms  202.180.81.31
  3    43 ms    45 ms    44 ms  vlan94-cpcak3-e1.tranzpeer.net [202.180.82.82]
  4    43 ms    44 ms    44 ms  vlan7-cpcak3-s1.tranzpeer.net [202.180.81.49]
  5    48 ms    46 ms    44 ms  Gi10-0-0-405.gw1.akl1.asianetcom.net [203.192.167.29]
  6   101 ms    46 ms    45 ms  ge-3-3-0-0.gw4.akl1.asianetcom.net [202.147.55.210]
  7    71 ms    70 ms    68 ms  po2-0.cr4.syd1.asianetcom.net [202.147.55.254]
  8    69 ms    71 ms    68 ms  gi1-0-1.gw1.syd2.asianetcom.net [202.147.40.194]
  9    72 ms    70 ms    70 ms  202.167.228.73
 10    69 ms    69 ms    68 ms  66.249.95.232
 11    80 ms    82 ms    79 ms  64.233.174.242
 12    71 ms    69 ms    70 ms  syd01s01-in-f104.1e100.net [66.102.11.104]

Any suggestions on how I can resolve this (other than switching ISPs - I'd rather sort this out) as I doubt the fix is going to be as easy as last time (i.e. posting on Geekzone :P)



137 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 322274 24-Apr-2010 00:20
Send private message

Ok, stupid me, should been more careful about checking my external smtp. Turns out the site I was using (www.mxtoolbox.com) must have updated their scripts as their SMTP test fails (always passed before) with a timeout error, but other mail test sites work fine. Doh.

Sorry Slingshot, my bad :/

Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.