Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

# 17727 9-Dec-2007 08:40
Send private message

Tests showed up for a few minutes on Thursday, but went live on Friday.

All 3 multiplexes are active advertising a total of 12 channels.

I'm capturing most of my tests over on the NZ DTV Forum at http://www.dtvforum.co.nz/forum/showthread.php?t=137.




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 16
394 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 26


  # 99009 9-Dec-2007 10:17
Send private message

thanks for the heads up.

what dvb-t card are you using? time to invest in one.

1091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182


  # 99013 9-Dec-2007 10:35
Send private message

should a UHF amplifer/splitter cause any problems? I can't seem to get a signal using my dvico FusionHDTV PCI card. Prime  pic is clear with very miminal ghosting.




 
 
 
 




2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99020 9-Dec-2007 11:28
Send private message

I'm using some USB tuners at present. I have a freecom and a Hauppauge HVR 900.

Signal strength appears to be quite low at the moment, I'm reasonably close to Waiatarua.

Also make sure your signal is off there and not a local repeater.

Steve




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

324 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  # 99041 9-Dec-2007 14:27
Send private message

Same issue as mcraenz here. Using a HVR4000 and GB PVR. No signal strength even though I get UHF Prime no problems on analog tuned to 775.3125MHz (Waiatarua).

1091 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182


  # 99075 9-Dec-2007 17:51
Send private message

Ok well I re-installed my drivers and it's now scanning in 9 channels :-) What are the specs of the "C4" and "TV3" loops? I can play C4 fine but TV3 is very choppy.

I've also got Reserved 1KSD - Reserved 6KSD
and Reserved 1KHD

Out the 12 you got Steve what am I missing and from which mux?






2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99084 9-Dec-2007 18:18
Send private message

I got 3 Muxes with the following

TVNZ Mux
  • TVONE
  • TV2
  • TVNZ 6
  • TVNZ 7
  • TVNZ SPORTS EXTRA
MediaWorks Mux
  • TV3
  • C4
Kordia Mux
  • Reserved 1KSD
  • Reserved 2KSD
  • Reserved 3KSD
  • Reserved 4KSD
  • Reserved 5KSD
  • Reserved 6KSD
  • Reserved 1KHD
Don't know if it is the weather but my reception for DTT is currently stuffed.

Steve




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

324 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  # 99094 9-Dec-2007 19:03
Send private message

mcraenz: Ok well I re-installed my drivers and it's now scanning in 9 channels :-)


Ok I might start there as well.  Suspect it's the old hybrid card issue for me (given I'm utilising DVB-S as well).




2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99245 10-Dec-2007 13:34
Send private message

Two of the multiplexes appear to be down at the moment, and on 666000000 I can get a signal but no channel scan.

Can anyone else confirm this?

Steve




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

1240 posts

Uber Geek

Trusted

  # 99256 10-Dec-2007 15:42
Send private message

hmm, i'm finding nothing :/



2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99257 10-Dec-2007 15:50
Send private message

I can see all 3 multiplexes again, they came back on about 1:30 ish. Got nothing showing up on a channel scan though.

Steve




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

1240 posts

Uber Geek

Trusted

  # 99260 10-Dec-2007 15:54
Send private message

8Mhz?

1240 posts

Uber Geek

Trusted

  # 99263 10-Dec-2007 16:09
Send private message

woo, got it going.
100% Signal quality
75% signal

tv1 and tv2 1920x1080 same feed? ~6mbps
tv 3 1920x1080 ~6mbps

or is my app misreading things



2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99266 10-Dec-2007 16:11
Send private message

Fossie: woo, got it going.
100% Signal quality
75% signal

tv1 and tv2 1920x1080 same feed? ~6mbps
tv 3 1920x1080 ~6mbps

or is my app misreading things


Sounds about right. Hmm Might have some reception issues, I need to check my cables etc.





Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.



2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99295 10-Dec-2007 17:54
Send private message

Ok Tuned and I've now got playback.

Needed to do a reboot as I have a feeling the DVB-T stick was a bit confused and failing to tune.

Anyhow I've got 3 different streams off the TVNZ multiplex - 2 x 1080i and 1 x 576i

The Kordia multiplex is now advertising real channels and two radio stations.

I'll try and pull some streams off MedaWorks and Kordia multiplexes tonight.




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.



2069 posts

Uber Geek
+1 received by user: 182

Trusted

  # 99362 10-Dec-2007 22:53
Send private message

I've just posted a write up of my progress at http://mythtv.co.nz

Steve




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | ... | 16
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Video game market in New Zealand passes half billion dollar mark
Posted 24-May-2019 16:15


WLG-X festival to celebrate creativity and innovation
Posted 22-May-2019 17:53


HPE to acquire supercomputing leader Cray
Posted 20-May-2019 11:07


Techweek starting around NZ today
Posted 20-May-2019 09:52


Porirua City Council first to adopt new council software solution Datascape
Posted 15-May-2019 12:00


New survey provides insight into schools' technology challenges and plans
Posted 15-May-2019 09:30


Apple Music now available on Alexa devices in Australia and New Zealand
Posted 15-May-2019 09:11


Make a stand against cyberbullying this Pink Shirt Day
Posted 14-May-2019 20:23


Samsung first TV manufacturer to launch the Apple TV App and Airplay 2
Posted 14-May-2019 20:11


Vodafone New Zealand sold
Posted 14-May-2019 07:25


Kordia boosts cloud performance with locally-hosted Microsoft Azure ExpressRoute
Posted 8-May-2019 10:25


Microsoft Azure ExpressRoute in New Zealand opens up faster, more secure internet for Kiwi businesses
Posted 8-May-2019 09:39


Vocus Communications to deliver Microsoft Azure Cloud Solutions through Azure ExpressRoute
Posted 8-May-2019 09:25


Independent NZ feature film #statusPending to premiere during WLG-X
Posted 6-May-2019 22:13


The ultimate dog photoshoot with Nokia 9 PureView #ForgottenDogsofInstagram
Posted 6-May-2019 09:41



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.