Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




222 posts

Master Geek
+1 received by user: 11


Topic # 23348 26-Jun-2008 10:14
Send private message

Hi all, first post here.

I built a HTPC box for the Freeview in CHCH.(see sig for details)

Started with Media Portal and a Hauppage T500 and got signal and images first time, although the strength was about 40%.
Anyway had the HD images coming through ok on the HD test channel at this point, the other channels where a bit flakey with loss of frames and speach problems,need antenna with more gain. BUT I had something. Then I plugged in the Hauppage remote to see if I could use it.

Arrows and so on worked, then I tried standbye.....oh dear. PC shut down, didnt expect that. Now this is where my troubles began.  
On repower the pc did adump....ohdear, and vista gave the "unexpected thing" and asked for safe or normal boot.
Mediaportal did a crash recovery routine, which Im not sure worked very well.

Since then I havent got an image from the T500.

I did a reimage, reinstall from scratch right back to the same point.
Tried GBPVR( didnt like it over MP, alas couldnt get it to work anyway), back to fresh MP install.

I can scan channels, but "NO data" running the mediaportal TV service.
 
I am concerned I have zapped my hauppage card, although no system warnings, cards and drivers all report ok.


Has anyone had a similar experience?

I was thinking about an antenna, just dont want to spend more money if I dont need too. ie I was getting a signal?

Any comments and advice appreciated.




Masterpiece Calibration Ltd, isf certified

 

www.mastercal.co.nz

 

 

"I'm not a robot!"

Create new topic
3033 posts

Uber Geek
+1 received by user: 417

Subscriber

  Reply # 140675 26-Jun-2008 12:20
Send private message

I know it's obvious, but now that you've reloaded everything, are you scanning the frequencies appropriate for your location?




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.



222 posts

Master Geek
+1 received by user: 11


Reply # 140779 26-Jun-2008 20:47
Send private message

It was attempting...alas nothing...

I decided to start again....gotta love acronis true image

I did some reading about vista and noticed some reported issues with hardware and software not installing correctly if not done so as an admin.
So this time I changed the order of install and am also running all software/drivers installs as the admin. ie right click, Run as Administrator.

So Fresh Vista ultimate, SP3 plus updates.
Installed the T500
I didnt let vista install drivers and software.
Manual install running the power Cinema5.1 as admin.

Ran Power Cinema5 and had success again
Could get all channels ok on both tuners, although I did notice dropped/choppy images.

Just downloading the HDtest samples from geekzone since these contain the correct datastream for next stage.

PowerDVD
FFDshow

Then Media Portal last.


Not sure why things got stuck, apart from possible vista effects. I suspect order of install and admin/vista installing issues.
  





Masterpiece Calibration Ltd, isf certified

 

www.mastercal.co.nz

 

 

"I'm not a robot!"

 
 
 
 




222 posts

Master Geek
+1 received by user: 11


Reply # 140793 26-Jun-2008 23:29
Send private message


All going again

One of the test samples wouldnt play, could be bad download.( I have a terrible ADSL line) But the other ran fine.

Reception though might be a little weak. I get broken signal, missed data and so on, so I suspect I need an antenna upgrade now.

What is the minimum signal strength that gets good reception?





Masterpiece Calibration Ltd, isf certified

 

www.mastercal.co.nz

 

 

"I'm not a robot!"

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Phone prices rising as users move upmarket
Posted 24-Nov-2017 17:16


Talking net neutrality on RNZ Nine-to-Noon
Posted 24-Nov-2017 12:11


Air New Zealand experiments with blockchain technology
Posted 23-Nov-2017 15:39


Symantec selects Amazon Web Services to deliver cloud security
Posted 23-Nov-2017 10:40


New Zealand Ministry of Education chooses Unisys for cloud-based education resourcing management system
Posted 22-Nov-2017 22:00


Business analytics software powers profits for NZ wine producers
Posted 22-Nov-2017 21:52


Pyrios strikes up alliance with Microsoft integrator UC Logiq
Posted 22-Nov-2017 21:51


The New Zealand IT services ecosystem - it's all digital down here
Posted 22-Nov-2017 21:49


Volvo to supply tens of thousands of autonomous drive compatible cars to Uber
Posted 22-Nov-2017 21:46


From small to medium and beyond: Navigating the ERP battlefield
Posted 21-Nov-2017 21:12


Business owners: ERP software selection starts (and finishes) with you
Posted 21-Nov-2017 21:11


Why I'm not an early adopter
Posted 21-Nov-2017 10:39


Netatmo launches smart home products in New Zealand
Posted 20-Nov-2017 20:06


Huawei Mate 10: Punchy, long battery life, artificial intelligence
Posted 20-Nov-2017 16:30


Propel launch Disney Star Wars Laser Battle Drones
Posted 19-Nov-2017 21:26



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.