Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

Topic # 240811 27-Sep-2018 10:15
Send private message quote this post

Is anyone else here using Huisman's IPTV Freeview guide on Android? I have PVR IPTV Simple Client set for NZ and Oz with the Huisman EPG XML. This has always worked perfectly. Two days ago something went wrong and now most of the Guide entries are blank or only show one programme (incorrectly), although a few streams have the normal information. If I click on a good stream in the Guide, I see correct date and programme information. If I click on a bad one, the entry is incorrect with nonsense playing time info. It always says 11.59 pm - 2 pm with different duration settings. The date always appears as Thursday, 1 January 1970.

 

I have checked this on three different Android devices and they all behave the same. On Windows Kodi everything appears normal. I have contacted Huisman about this but he say he can't find anything wrong. Can someone with this set-up on Android check this and let me know if it is working correctly for them? As an example of the problem, if I look at the Guide for TV1, I see only one entry, which is People on Bikes. That is always the same. TV2 shows the normal correct schedule. TV3 says Red Bull Air Race, Bravo has Hoarders, Duke is correct, and so on. With the Oz listings most have the problem but NITV is correct. Does anyone know what has happened here? Am I the only one or is something else going on? Thanks for any help.

 

  





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


Create new topic
1277 posts

Uber Geek
+1 received by user: 22


  Reply # 2097289 27-Sep-2018 10:31
Send private message quote this post

I just checked and I am seeing the same problem as you describe, TV2 and Duke seem OK, the rest are not. This on a Nvidia Shield TV.




Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

  Reply # 2097297 27-Sep-2018 10:41
Send private message quote this post

Thank you very much for that! At least I now know it is not something at my end. This gives me something to take back to Huisman.

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


 
 
 
 


1933 posts

Uber Geek
+1 received by user: 130


  Reply # 2097540 27-Sep-2018 14:23
One person supports this post
Send private message quote this post

Just checked mine out too. Same problem. And sound way out of sync on some channels.


4305 posts

Uber Geek
+1 received by user: 85

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 2097561 27-Sep-2018 15:03
Send private message quote this post

I've got the same problem on my Mibox3, running Kodi. I'm about to do a update and see if that makes any difference.

My OSMC Vero 4k does not show this problem.

Edit: Updated to Android 8.0, checked/cleared epg app data date time etc, still broken on certain channels.



Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

  Reply # 2097633 27-Sep-2018 17:02
Send private message quote this post

I just had a reply that the problem may be specific to Kodi 17. According to that Kodi 18 has been tested and works. Can anyone verify this? I don't want to upgrade because I have a tweak that only works on 17.6. 

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


4305 posts

Uber Geek
+1 received by user: 85

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 2097640 27-Sep-2018 17:24
Send private message quote this post

Kodi 18 is still in beta, so it is not really a solution. It would be interesting to know what has changed in the feed that has caused it to stop working. There is no time frame for final release yet.

 

 

 

EDIT: I have installed Leia beta 2, and the epg problem is still there. 




Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

  Reply # 2097648 27-Sep-2018 17:49
Send private message quote this post

Just relaying what was said. I agree with you but this service is also being provided by someone free of charge out of the goodness of his heart so I don't want to be too pushy but I will relay your information, for which I thank you.

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


4305 posts

Uber Geek
+1 received by user: 85

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 2097653 27-Sep-2018 17:56
Send private message quote this post

I have now installed the nightly, cleared the epg/channel cache, still no change.




Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

  Reply # 2097659 27-Sep-2018 17:58
Send private message quote this post

Ok, I have relayed your info. I wonder if @apsattv could come up with an alternative?

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


29 posts

Geek
+1 received by user: 13


  Reply # 2097666 27-Sep-2018 18:05
Send private message quote this post

I've got an alternative guide that I create myself (complete with thumbnails, episode numbers etc.). Its designed for plex - but it should work fine with Kodi. I'm not certain of the geekzone policy regarding posting EPG links, so I won't post it on here publicly, but if you're interested flick me a PM.




Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

  Reply # 2098109 28-Sep-2018 12:48
Send private message quote this post

I have an update on this. The problem turns out to be related to Daylight Savings Time. The guide has now been fixed for NZ by changing to local time sources. Oz should also start working after the time change on the 30th. Kodi will have to be restarted and the guide data in PVR settings may have to be cleared.

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


1277 posts

Uber Geek
+1 received by user: 22


  Reply # 2098342 28-Sep-2018 18:37
Send private message quote this post

Still not working for me.

 

 




Glurp
8741 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4025

Subscriber

  Reply # 2098345 28-Sep-2018 18:46
Send private message quote this post

It only worked for me after I cleared the data in PVR Services. Did you do that?

 

 





I reject your reality and substitute my own. - Adam Savage
 


1277 posts

Uber Geek
+1 received by user: 22


  Reply # 2098363 28-Sep-2018 19:44
One person supports this post
Send private message quote this post

Thanks, working now.


Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Geekzone Live »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.