Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




418 posts

Ultimate Geek


# 40569 31-Aug-2009 16:44
Send private message

Just installed Windows 7 ultimate 64bit, without installing any drivers what so ever i managed to pickup freeview on media center, the reception was very stable. i was very shocked to see this. because

"orginally i had xp pro and i use to error messages like "no signal" or massive green patches in the picture. this started happening recently. so i gave up freeview  as i have sky"

back to windows 7, i then sucessfully installed MP 1.0.2 but while tunning in my channels i noticed it didnt pickup any channels on both tuners. it said 538000 no signal.....same for all the other freq.

what could be the cause of this?

i have hvr2200 and xfx9600gt card.

Create new topic
28358 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  # 251997 31-Aug-2009 17:02
Send private message

What sort of aerial do you have? Sounds like a possible signal problem which would explain both problems.



418 posts

Ultimate Geek


  # 252016 31-Aug-2009 18:06
Send private message

sbiddle: What sort of aerial do you have? Sounds like a possible signal problem which would explain both problems.

I got a aerial guy to put the booster in. there was a siginificant improvement after that, tested on the uhf meter too. but as i have said WMC is working fine on freeview, that means there are no aerial issues.

 
 
 
 


28358 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  # 252022 31-Aug-2009 18:20
Send private message

Ahh sorry didn't realise you were getting it fine on Media Center and not on Media Portal at the same time.


4104 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 252131 1-Sep-2009 09:53
Send private message

Just be aware that MP 1.0.2 is not supported for Windows 7.

http://www.team-mediaportal.com/blogs/team_blog/mediaportal_and_windows_7.html

I have got MP 1.1.0A working after a fashion on Windows7 RC.  There is a good possiblity that the UAC is interfering with the operation.  It certainly did with Vista when I was trying to get MP operating.

At the moment I am considering trying MP with Windows7 XP Mode.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

28358 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  # 252142 1-Sep-2009 10:26
Send private message

Dingbatt: Just be aware that MP 1.0.2 is not supported for Windows 7.

http://www.team-mediaportal.com/blogs/team_blog/mediaportal_and_windows_7.html

I have got MP 1.1.0A working after a fashion on Windows7 RC.  There is a good possiblity that the UAC is interfering with the operation.  It certainly did with Vista when I was trying to get MP operating.

At the moment I am considering trying MP with Windows7 XP Mode.


The only issue with that would probably be a lack of hardware accleration which would make it a waste of time if it's being used as a front end.


4104 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 252275 1-Sep-2009 15:49
Send private message

sbiddle:
Dingbatt: Just be aware that MP 1.0.2 is not supported for Windows 7.

http://www.team-mediaportal.com/blogs/team_blog/mediaportal_and_windows_7.html

I have got MP 1.1.0A working after a fashion on Windows7 RC.  There is a good possiblity that the UAC is interfering with the operation.  It certainly did with Vista when I was trying to get MP operating.

At the moment I am considering trying MP with Windows7 XP Mode.


The only issue with that would probably be a lack of hardware accleration which would make it a waste of time if it's being used as a front end.



True.  I have just downloaded MP (edit: wrong version quoted)1.1.0 beta and installed it on my Windows 7 partition.  It works so far but not all that smoothly.  Still a bit of tweaking I think.




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

77 posts

Master Geek


  # 252556 2-Sep-2009 13:18
Send private message

I just got mp 1.1.0 beta working last night.. codec that came with windows 7 didn't work, also tried shark codec which was rubbish.. so at the end go back to powerDVD codec used in XP which work great as did in XP!!

 
 
 
 


5 posts

Wannabe Geek


  # 252597 2-Sep-2009 15:00
Send private message

Hi Gumdigger


I have the same software combination working on my MediaCenter.  Initially I had the same issue as you but I picked up a tip off the MediaPortal site, you need to install MediaPortal in XP Compatibility mode then all runs fine from there. 


I now use 3 DVB-T tuners for WMC and 1 tuner reserved for MP TV Server which enables me to stream TV to other PC's in the house. I'm not running the MP front end on my mediacenter though.


Hope this helps.


Cheers
Russ..



418 posts

Ultimate Geek


  # 252602 2-Sep-2009 15:08
Send private message

couchman75: Hi Gumdigger


I have the same software combination working on my MediaCenter.  Initially I had the same issue as you but I picked up a tip off the MediaPortal site, you need to install MediaPortal in XP Compatibility mode then all runs fine from there. 


I now use 3 DVB-T tuners for WMC and 1 tuner reserved for MP TV Server which enables me to stream TV to other PC's in the house. I'm not running the MP front end on my mediacenter though.


Hope this helps.


Cheers
Russ..


thank you

4104 posts

Uber Geek

Lifetime subscriber

  # 252680 2-Sep-2009 17:48
Send private message

couchman75: Hi Gumdigger


I have the same software combination working on my MediaCenter.  Initially I had the same issue as you but I picked up a tip off the MediaPortal site, you need to install MediaPortal in XP Compatibility mode then all runs fine from there. 


I now use 3 DVB-T tuners for WMC and 1 tuner reserved for MP TV Server which enables me to stream TV to other PC's in the house. I'm not running the MP front end on my mediacenter though.


Hope this helps.


Cheers
Russ..


Are you just talking about XP compatibility or the the full XP Mode (using a virtual machine)?  And did the compatibility start right from install or just when you try to run MP?




Areas of Geek interest: Home Theatre, HTPC, Android Tablets & Phones, iProducts.

5 posts

Wannabe Geek


  # 252763 2-Sep-2009 22:00
Send private message

Yeah just the compatibility mode during install. So go to the properties of the install file and to the compatibility tab, choose "Run this program in compatibility mode for:" Windows XP SP3. Then run the install. I didn't need to do anything extra when running TV Server itself.

Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Chorus to launch Hyperfibre service
Posted 18-Nov-2019 15:00


Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48


CarbonClick launches into Digital Marketplaces
Posted 6-Nov-2019 11:42


Kordia offers Microsoft Azure Peering Service
Posted 6-Nov-2019 11:41


Spark 5G live on Auckland Harbour for Emirates Team New Zealand
Posted 4-Nov-2019 17:30


BNZ and Vodafone partner to boost NZ Tech for SME
Posted 31-Oct-2019 17:14


Nokia 7.2 available in New Zealand
Posted 31-Oct-2019 16:24


2talk launches Microsoft Teams Direct Routing product
Posted 29-Oct-2019 10:35


New Breast Cancer Foundation app puts power in Kiwi women's hands
Posted 25-Oct-2019 16:13


OPPO Reno2 Series lands, alongside hybrid noise-cancelling Wireless Headphones
Posted 24-Oct-2019 15:32


Waikato Data Scientists awarded $13 million from the Government
Posted 24-Oct-2019 15:27


D-Link launches Wave 2 Unified Access Points
Posted 24-Oct-2019 15:07



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.