Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


bigal_nz

635 posts

Ultimate Geek
Inactive user


#119070 19-May-2013 15:53
Send private message

I have to admit I am a bit of a fan of Office 365.

When the new portal got launched it looked ok and I heard that you can create shared mailboxes without using PowerShell. Oh cool I thought!

So why in gods name did they not create a link to the web page where you create shared mailboxes?

You have to apparently know to go to http://pod51012.outlook.com/ecp

Presumably ECP stands for Exchange Control Panel - but I just cant fathom why you cant click to this link but seem to have to just "know" it ?

Or am I missing something?

-Al

Create new topic
Regs
4062 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake

  #822143 19-May-2013 21:55
Send private message

you could just use the Admin/Exchange link from the toolbar to get you there....




bigal_nz

635 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  #822188 20-May-2013 02:55
Send private message

Regs: you could just use the Admin/Exchange link from the toolbar to get you there....


I know what you are talking about but that takes you here:



and the "hidden link" I am talking about takes you here (these screens are from same customer):



Only the second one I think allows adding a shared mailbox via the web portal?

-AL

 
 
 
 


bigal_nz

635 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  #822189 20-May-2013 02:57
Send private message

Regs: you could just use the Admin/Exchange link from the toolbar to get you there....


A similar question here:

http://community.office365.com/en-us/wikis/exchange/4077.aspx

Why hidden?

-Al



CYaBro
3343 posts

Uber Geek

Subscriber

  #822195 20-May-2013 07:20
Send private message

If those screenshots are from the same customer it looks like their account is still going through the upgrade to the new office 365.
You shouldn't see any screens like your first one any more (yellow colour)

bigal_nz

635 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  #822224 20-May-2013 08:46
Send private message

Well only if they have been in upgrade for the last 3 weeks!

Yes they are from same customer, but more to the point you cant get to the /ecp as far as I can see from the new (blue) admin interface - ADMIN > EXCHANGE > takes you to the old (yellow) screen.

-Al

CYaBro
3343 posts

Uber Geek

Subscriber

  #822263 20-May-2013 10:06
Send private message

bigal_nz: Well only if they have been in upgrade for the last 3 weeks!

Yes they are from same customer, but more to the point you cant get to the /ecp as far as I can see from the new (blue) admin interface - ADMIN > EXCHANGE > takes you to the old (yellow) screen.

-Al


Not on my upgraded office 365 clients it doesn't, I get the new blue / white screen.

bigal_nz

635 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  #822341 20-May-2013 11:53
Send private message

CYaBro:
bigal_nz: Well only if they have been in upgrade for the last 3 weeks!

Yes they are from same customer, but more to the point you cant get to the /ecp as far as I can see from the new (blue) admin interface - ADMIN > EXCHANGE > takes you to the old (yellow) screen.

-Al


Not on my upgraded office 365 clients it doesn't, I get the new blue / white screen.


Maybe its a bug? Will put a SR in.

-Al

 
 
 
 


Klathman
229 posts

Master Geek


  #822377 20-May-2013 12:48
Send private message

Would second an incomplete migration. For me if I go to admin and then users on the main portal page there's an option to add a shared mailbox.

bigal_nz

635 posts

Ultimate Geek
Inactive user


  #822395 20-May-2013 13:26
Send private message

Klathman: Would second an incomplete migration. For me if I go to admin and then users on the main portal page there's an option to add a shared mailbox.


Thats +1 - thanks.

Regs
4062 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake

  #822667 20-May-2013 20:52
Send private message

this is what my page looks like directly off that link:


Question: is this an Office 365 "P" Plan (small business plan)?  (maybe the control panels for the 'shared' P service are yet to be migrated properly)

Question: have you cleared your browser cache, or tried opening site in "In Private" mode? (maybe a cache/css issue)






Create new topic





News »

Huawei launches IdeaHub Pro in New Zealand
Posted 27-Oct-2020 16:41


Southland-based IT specialist providing virtual services worldwide
Posted 27-Oct-2020 15:55


NASA discovers water on sunlit surface of Moon
Posted 27-Oct-2020 08:30


Huawei introduces new features to Petal Search, Maps and Docs
Posted 26-Oct-2020 18:05


Nokia selected by NASA to build first ever cellular network on the Moon
Posted 21-Oct-2020 08:34


Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS16211+
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.