Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


nzkc

900 posts

Ultimate Geek


#237980 27-Jun-2018 19:19
Send private message

Saw on XDA Developers that Android 8 is rolling out OTA for the MiBox.  Just went to the system settings and did a manual check for upgrade and up it has popped (last auto check was June 25).  Installing now - painless so far though has done quite a few reboots.


View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
Handle9
4753 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  #2044942 27-Jun-2018 19:22
Send private message

Thanks, downloading now :)


nzkc

900 posts

Ultimate Geek


  #2045006 27-Jun-2018 20:55
Send private message

Hmmm...dont seem to be able to find it to chromecast to anymore. Anyone else having that issue? Just trying to cast from Youtube on Chrome.


 
 
 
 


gbwelly
949 posts

Ultimate Geek

Subscriber

  #2045141 28-Jun-2018 08:01
Send private message

Nvidia seem to have resumed deployment of update 7 (Oreo) for the Shield too, I've just received the prompt.

 

It will be good to have the MiBox and Shield on a consistent interface.

 

 

 

 








macuser
2120 posts

Uber Geek


  #2045148 28-Jun-2018 08:27
Send private message

Great, this thing was in a drawer.  Time to pull it out and see how it is.


driller2000
808 posts

Ultimate Geek


  #2045149 28-Jun-2018 08:33
Send private message

cheers for the heads up


tanivula
766 posts

Ultimate Geek

Subscriber

  #2045157 28-Jun-2018 08:53
Send private message

Working great here. Haven't tried chromecasting. A few sideloaded apps aren't working (but that's an app issue it seems as they didn't work on the shield either).

 

Learnt something on reddit, the MiBox will do youtube 4k60 where the shield wont? 


woodson
203 posts

Master Geek


  #2045290 28-Jun-2018 10:57
Send private message

Attempting to dl it it now. Are there many interesting changes?


 
 
 
 


woodson
203 posts

Master Geek


  #2045348 28-Jun-2018 11:51
Send private message

"New" UI layout seems quite after spending 2 mins with it. I like how it picks up the last few things being played on Netflix for example - saves a few clicks into the app etc.


nzkc

900 posts

Ultimate Geek


  #2045451 28-Jun-2018 12:34
Send private message

nzkc:

 

Hmmm...dont seem to be able to find it to chromecast to anymore. Anyone else having that issue? Just trying to cast from Youtube on Chrome.

 

 

I think this may be an issue with my home network. Not sure where. Recently implemented Pi Hole (on a Raspberry Pi)...but I dont think its that.  I pulled out an old Chromecast 1 and set that up (successfully).  But then it wouldnt show to cast to either.  I do have 2 WiFi networks (2.4GHz and 5GHz). They use the same SSID and are not isolated which I know can be a problem.  Have been running this set up for years and never had an issue till now.


tanivula
766 posts

Ultimate Geek

Subscriber

  #2045526 28-Jun-2018 14:07
Send private message

nzkc:


nzkc:


Hmmm...dont seem to be able to find it to chromecast to anymore. Anyone else having that issue? Just trying to cast from Youtube on Chrome.



I think this may be an issue with my home network. Not sure where. Recently implemented Pi Hole (on a Raspberry Pi)...but I dont think its that.  I pulled out an old Chromecast 1 and set that up (successfully).  But then it wouldnt show to cast to either.  I do have 2 WiFi networks (2.4GHz and 5GHz). They use the same SSID and are not isolated which I know can be a problem.  Have been running this set up for years and never had an issue till now.



I'm wondering if it's a recent google thing... Reason being, the chromecast ultra at work stopped showing up as a casting device this morning. Resetting it seemed to have worked for the utlra, and also, the previous install allowed special characters, which wasn't allowed 2nd time round. Possibly unrelated, but timing made me suspicious.



/Edit

Seems like my suspicions were fair!
https://techcrunch.com/2018/06/27/google-home-and-chromecast-are-down-affecting-users-worldwide/

dt

dt
726 posts

Ultimate Geek


  #2045571 28-Jun-2018 15:07
Send private message

Thanks! will update my mibox tonight

 

I also noticed I couldn't cast from youtube or netflix to my chromecast ultra last night either..


allan
1314 posts

Uber Geek

Subscriber

  #2045628 28-Jun-2018 16:15
Send private message

tanivula:

 

nzkc:

 

nzkc:

 

Hmmm...dont seem to be able to find it to chromecast to anymore. Anyone else having that issue? Just trying to cast from Youtube on Chrome. 

 

I think this may be an issue with my home network. Not sure where. Recently implemented Pi Hole (on a Raspberry Pi)...but I dont think its that.  I pulled out an old Chromecast 1 and set that up (successfully).  But then it wouldnt show to cast to either.  I do have 2 WiFi networks (2.4GHz and 5GHz). They use the same SSID and are not isolated which I know can be a problem.  Have been running this set up for years and never had an issue till now. 

 

I'm wondering if it's a recent google thing... Reason being, the chromecast ultra at work stopped showing up as a casting device this morning. Resetting it seemed to have worked for the utlra, and also, the previous install allowed special characters, which wasn't allowed 2nd time round. Possibly unrelated, but timing made me suspicious.

 

/Edit

Seems like my suspicions were fair!
https://techcrunch.com/2018/06/27/google-home-and-chromecast-are-down-affecting-users-worldwide/ 

 

See also https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=34&topicid=237984 


kingjj
Baby Get Shaky!
1678 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  #2045694 28-Jun-2018 17:37
Send private message

Updated this afternoon - went without a hitch. Had a few issues getting the remote to pair again after the upgrade but that sorted itself. Took a few minutes to customise the home screen and it was all go. All apps have continued to work. 


nzkc

900 posts

Ultimate Geek


  #2045768 28-Jun-2018 20:56
Send private message

allan:

 

tanivula:

 

...snip...

 

I'm wondering if it's a recent google thing... Reason being, the chromecast ultra at work stopped showing up as a casting device this morning. Resetting it seemed to have worked for the utlra, and also, the previous install allowed special characters, which wasn't allowed 2nd time round. Possibly unrelated, but timing made me suspicious.

 

/Edit

Seems like my suspicions were fair!
https://techcrunch.com/2018/06/27/google-home-and-chromecast-are-down-affecting-users-worldwide/ 

 

See also https://www.geekzone.co.nz/forums.asp?forumid=34&topicid=237984 

 

 

Yep - all good today.


dt

dt
726 posts

Ultimate Geek


  #2045854 29-Jun-2018 08:26
Send private message

updated last night, had the same weird problem as @kingjj but I reckon its a flaw in the upgrade process as the remote repairs after clicking on an OK button and well.. how are you expected to click on OK without a remote... luckily I had one of those i8 wireless keyboards handy.

 

Other than that everything works flawlessly.. I really like the new home screen and so far seems nice n quick :) 


 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News »

Huawei launches IdeaHub Pro in New Zealand
Posted 27-Oct-2020 16:41


Southland-based IT specialist providing virtual services worldwide
Posted 27-Oct-2020 15:55


NASA discovers water on sunlit surface of Moon
Posted 27-Oct-2020 08:30


Huawei introduces new features to Petal Search, Maps and Docs
Posted 26-Oct-2020 18:05


Nokia selected by NASA to build first ever cellular network on the Moon
Posted 21-Oct-2020 08:34


Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS16211+
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.