Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




403 posts

Ultimate Geek


#27781 6-Nov-2008 16:41
Send private message

Hi all!

I upgraded (some time ago) to RC3 and I am using the Blue3 skin.
When in Home section of the menu and press "tv" or "videos" or anything else, all the items on the screen "shrink" towards the center of the screen, like a "zoom out". I know this is the intended animation for the skin, but the items do not dissapear, they go smaller, but still visible on the screen. You cannot read the text on the buttons, but they are there. And they sit there for approx 5 sec (or longer), until the live tv picture shows up on the screen.

Does anyone else get the same behaviour of the home screen in RC3?




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic
138 posts

Master Geek


  #176329 6-Nov-2008 17:08
Send private message

aucklander: Hi all!

I upgraded (some time ago) to RC3 and I am using the Blue3 skin.
When in Home section of the menu and press "tv" or "videos" or anything else, all the items on the screen "shrink" towards the center of the screen, like a "zoom out". I know this is the intended animation for the skin, but the items do not dissapear, they go smaller, but still visible on the screen. You cannot read the text on the buttons, but they are there. And they sit there for approx 5 sec (or longer), until the live tv picture shows up on the screen.

Does anyone else get the same behaviour of the home screen in RC3?


I get the same thing, I assume it supposed to be smooth but the animation isn't fully optimised yet.

1091 posts

Uber Geek


  #176336 6-Nov-2008 17:28
Send private message

Hey, I had some real strange problem in MP RC3 after applying the latest SVN, I tried rolling back but it didn't help. e.g. When ever I stopped a video or a channel the screen would go blank for a send then come back. Sometimes it didn't come back and I had to kill MP.  Also longer than usual delays on the zoom in/out. Although it seems that when going to My Videos the dely occurs when it's reading the file sytem. It's only very quick for me now.

In the end I deleted (renamed) my mediaportal.xml config file and let MP re-create it. of course I had to go and re-configure all my codes, options etc but after that everything was back to normal!




 
 
 
 


61 posts

Master Geek


  #177113 10-Nov-2008 13:49
Send private message

My MP is doing the same - exit out of movies and sometimes screen goes black and nothin else happens until Ictrl+alt+del.

I note that the CPU is running very high as well when this happens.

69 posts

Master Geek


  #177136 10-Nov-2008 14:44
Send private message

mcraenz: Hey, I had some real strange problem in MP RC3 after applying the latest SVN, I tried rolling back but it didn't help. e.g. When ever I stopped a video or a channel the screen would go blank for a send then come back. Sometimes it didn't come back and I had to kill MP.  Also longer than usual delays on the zoom in/out. Although it seems that when going to My Videos the dely occurs when it's reading the file sytem. It's only very quick for me now.

In the end I deleted (renamed) my mediaportal.xml config file and let MP re-create it. of course I had to go and re-configure all my codes, options etc but after that everything was back to normal!


I had a similar problem except it would minimize MP and display the desktop. This would happen whenever stopping or switching filters. A clean reinstall of the MP client fixed it and improved the WAF.
Guess I will just have to live with the zoom out then stall animation.



403 posts

Ultimate Geek


  #177151 10-Nov-2008 15:37
Send private message

Sometimes, when I play shows from "Recorded tv" and the show ends or I press "stop", I get back to the "recorded tv" list but I cannot select another show for playing. Whatever I select from the list, it does not play. I switch to live tv, and IF it works, then I can go back to "recorded tv" and play another show. I said "if" because sometimes it does not start live tv, it just does nothing whatever I press, until I restart MP.

Other times when I switch to live tv, I get "no audio/video - unable to start graph" error. Some days it is really bad, other times it works smooth for a week. I used to do t/shift on a ram disk and I thought this causes the problem, so I switched t/shifting back onto HDD but it still does it from time to time. It does not appear to be related to the ram disk.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


1091 posts

Uber Geek


  #177167 10-Nov-2008 16:56
Send private message

Ramjet99: My MP is doing the same - exit out of movies and sometimes screen goes black and nothin else happens until Ictrl+alt+del.

I note that the CPU is running very high as well when this happens.

Yea Exactly what I was getting. Have you tried to delete you MediaPortal.xml?




Create new topic




News »

New Zealand software Rfider tracks coffee from Colombia all the way to New Zealand businesses
Posted 3-Aug-2020 10:35


Logitech G launches Pro X Wireless gaming headset
Posted 3-Aug-2020 10:21


Sony Alpha 7S III provides supreme imaging performance
Posted 3-Aug-2020 10:11


Sony introduces first CFexpress Type A memory card
Posted 3-Aug-2020 10:05


Marsello acquires Goody consolidating online and in-store marketing position
Posted 30-Jul-2020 16:26


Fonterra first major customer for Microsoft's New Zealand datacentre
Posted 30-Jul-2020 08:07


Everything we learnt at the IBM Cloud Forum 2020
Posted 29-Jul-2020 14:45


Dropbox launches native HelloSign workflow and data residency in Australia
Posted 29-Jul-2020 12:48


Spark launches 5G in Palmerston North
Posted 29-Jul-2020 09:50


Lenovo brings speed and smarter features to new 5G mobile gaming phone
Posted 28-Jul-2020 22:00


Withings raises $60 million to enable bridge between patients and healthcare
Posted 28-Jul-2020 21:51


QNAP integrates Catalyst Cloud Object Storage into Hybrid Backup solution
Posted 28-Jul-2020 21:40


Vector and AWS join forces to accelerate the future of energy
Posted 28-Jul-2020 21:35


JBL launches new mobile earbuds and PC speakers
Posted 22-Jul-2020 16:04


Ingram Micro brings virtualisation intelligence to market
Posted 21-Jul-2020 13:25



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.