Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


moulinette

73 posts

Master Geek


#157105 19-Nov-2014 20:00
Send private message

I recently got Spark's Fibre internet installed and got given their Huawei HG630B Gateway modem. Ever since then I have no longer been able to stream most videos online (from websites such as vodlocker etc). They all give me an error saying 'file not found' on every computer in my house. However, when I give the links to anyone else not using a Spark ISP to check or I load it tethering from the Vodafone internet on my phone, the video loads just fine and we can watch it.

I really have no idea what can be causing this. Could it be related to the modem (such as a setting I'm not aware of?) or Spark? This is all I can think of considering it works when I try using another internet provider. However, if I try using a VPN it still doesn't work so I don't think it's an IP address issue. My flash player is up to date (if that is even related). I really can't find anywhere mentioning this problem online (the few people who do, never seem to have found a resolution), so I have no idea where to begin when it comes to troubleshooting this...

Sorry if this is the wrong place to post, I just figured it most likely would be a Spark issue, as it works when I try other ISP's... Or could it be a modem issue? Any ideas? Thank you :)

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3 | 4
bcourtney
652 posts

Ultimate Geek

Trusted

  #1179817 19-Nov-2014 20:13
Send private message

Not entirely sure what the issue is but thought I'd offer up my results. I got Spark Fibre installed yesterday and am using the same supplied router. I'd not heard of vodlocker before but just went there and was able to play videos just fine on my iPad.

Are your computers all getting their DNS settings automatically from the new router or are there settings in there that have been manually entered? Is it just videos that don't play since your fibre install or are there other browsing issues too? Tried clearing out your browser cache etc?

moulinette

73 posts

Master Geek


  #1179818 19-Nov-2014 20:16
Send private message

Hmm, I just tried using some other proxies and they work, so it must be my IP address on all computers being blocked on multiple sites. Any idea why this is?

 
 
 
 


sbiddle
29282 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  #1179833 19-Nov-2014 21:17
Send private message

As mentioned in the first reply above, are your DNS settings on your computer(s) correct? If your computers are set to DHCP the DNS should also be set to auto for DNS.


moulinette

73 posts

Master Geek


  #1179844 19-Nov-2014 21:57
Send private message

It's just a video streaming issue. I have DHCP enabled and the DNS settings are on auto.

1101
2318 posts

Uber Geek


  #1180001 20-Nov-2014 10:56
Send private message

moulinette: It's just a video streaming issue. I have DHCP enabled and the DNS settings are on auto.


Try changing the DNS , enter some manually on the PC. Try googles (8.8.8.8), opendns . I doubt thats the issuse.
Perhaps Spark are using some proxy/ cache and thats screwing things up.

edit : disable any proxies in your PC/router setup
Check here to see if Telecom are forcing  a hidden proxy/cache
http://www.lagado.com/proxy-test
http://www.lagado.com/tools/cache-test



moulinette

73 posts

Master Geek


  #1180005 20-Nov-2014 11:01
Send private message

I tried changing it to Google's after checking it was on auto last night and still no luck.

And when I use a proxy it seems that about 1/2 the streaming sites become accessible, but the other half still don't work.



moulinette

73 posts

Master Geek


  #1180184 20-Nov-2014 15:22
Send private message

So I just tested it at my workplace who also have Spark fibre out of curiosity, and I have the same problem with video streams all giving an error saying they are not found. But if I test it using a different ISP they load.

 
 
 
 


matisyahu
1502 posts

Uber Geek

Subscriber

  #1180503 21-Nov-2014 02:06
Send private message

moulinette: So I just tested it at my workplace who also have Spark fibre out of curiosity, and I have the same problem with video streams all giving an error saying they are not found. But if I test it using a different ISP they load.


Last night at work we had a horrible connection - certain websites wouldn't load; SkyTV for example wouldn't load but funny enough it would load on my smartphone (which is also on Spark). Everything seems to be going ok at home though - what streaming sites are you viewing? are they located in the United States or somewhere else?




"When the people are being beaten with a stick, they are not much happier if it is called 'the People's Stick'"

 


moulinette

73 posts

Master Geek


  #1180519 21-Nov-2014 06:34
Send private message

Last night at work we had a horrible connection - certain websites wouldn't load; SkyTV for example wouldn't load but funny enough it would load on my smartphone (which is also on Spark). Everything seems to be going ok at home though - what streaming sites are you viewing? are they located in the United States or somewhere else?


The main ones that aren't working are vodlocker/vidbull (I think they might technically be the same site). I'm not sure if they are US sites? Even if I just click a random video on their homepage they all say 'file not found'. Other streaming sites I have got working using a VPN now, but if I turn it off they say file not found too, but for some reason vodlocker/vidbull still won't work when I use it. It's just super frustrating not being able to work out exactly what this problem is. I've tried changing my DNS multiple times now and still no luck ugh.

Naithin
34 posts

Geek


  #1181045 21-Nov-2014 21:59
Send private message

Experiencing this issue as well -- it was gone for quite a while after the last Netflix/Geoblocking DNS saga when Spark said any IPs they detected using Unotelly (or others) would not go through their caching servers.

Appears that may have changed today/tonight. :(

My IP changed, set it up in Unotelly again, cleared dns cache from ipconfig (admin console) and within browser - but same issues afterward with video streams (which load fine on other conns, even certain other Spark IP ranges) stating they cannot be found. :(

I was on the verge of finally changing ISPs when this was last fixed (albeit inadvertently) during the Netflix issues, don't want to have to go down that road again!

---

Edit: Checked Lagado's cache test again as linked earlier in thread - confirmed Proxy on this IP again. Same serial number - 46 hour page age. :(

Example of Errors:
Video not found: http://vs027.vshare.eu:182/d/mmebbmzu7hnroluvywcqko7rlrchy2uzp5gtwkyhoxhuy5hkqshkdcrp/vid.mp4

Video not found: http://50.7.161.34:182/d/7nsg42scljrwuximzi7xh7yux4tjnllkkb6hlfamga55wlofbt4ic5tw/video.mp4

Certain other sites will simply stream a 1 minute clip of 'Wrong IP!' text on screen instead. Presumably due to assymetrical connection detected due to the proxy. 

moulinette

73 posts

Master Geek


  #1181063 21-Nov-2014 22:22
Send private message

Edit: Checked Lagado's cache test again as linked earlier in thread - confirmed Proxy on this IP again. Same serial number - 46 hour page age. :(

Example of Errors:
Video not found: http://vs027.vshare.eu:182/d/mmebbmzu7hnroluvywcqko7rlrchy2uzp5gtwkyhoxhuy5hkqshkdcrp/vid.mp4

Video not found: http://50.7.161.34:182/d/7nsg42scljrwuximzi7xh7yux4tjnllkkb6hlfamga55wlofbt4ic5tw/video.mp4

Certain other sites will simply stream a 1 minute clip of 'Wrong IP!' text on screen instead. Presumably due to assymetrical connection detected due to the proxy. 


This is exactly the type of error I am getting too. I also just tried Lagado's tests and it seems I do have a caching proxy somehow... any idea how to disable this?

matisyahu
1502 posts

Uber Geek

Subscriber

  #1181070 21-Nov-2014 22:55
Send private message

Naithin: Experiencing this issue as well -- it was gone for quite a while after the last Netflix/Geoblocking DNS saga when Spark said any IPs they detected using Unotelly (or others) would not go through their caching servers.

Appears that may have changed today/tonight. :(

My IP changed, set it up in Unotelly again, cleared dns cache from ipconfig (admin console) and within browser - but same issues afterward with video streams (which load fine on other conns, even certain other Spark IP ranges) stating they cannot be found. :(

I was on the verge of finally changing ISPs when this was last fixed (albeit inadvertently) during the Netflix issues, don't want to have to go down that road again!

---

Edit: Checked Lagado's cache test again as linked earlier in thread - confirmed Proxy on this IP again. Same serial number - 46 hour page age. :(

Example of Errors:
Video not found: http://vs027.vshare.eu:182/d/mmebbmzu7hnroluvywcqko7rlrchy2uzp5gtwkyhoxhuy5hkqshkdcrp/vid.mp4

Video not found: http://50.7.161.34:182/d/7nsg42scljrwuximzi7xh7yux4tjnllkkb6hlfamga55wlofbt4ic5tw/video.mp4

Certain other sites will simply stream a 1 minute clip of 'Wrong IP!' text on screen instead. Presumably due to assymetrical connection detected due to the proxy. 


Interesting, I haven't been experiencing those issues AllMyV, VSpot, Played, TheVid, Vidto, Vidbul or VodLR. Maybe it is something to do with their end - I've some times tripped over situations where a file cannot be found but the mirrors have always worked.




"When the people are being beaten with a stick, they are not much happier if it is called 'the People's Stick'"

 


Naithin
34 posts

Geek


  #1181089 21-Nov-2014 23:30
Send private message

gorillavid.in is my best bet for a stream to work when these issues are around - the others are fairly consistent in their refusal to load beyond an error for the most part. When my traffic was not being passed through the proxy, essentially any would work provided hadn't actually been removed etc. For the ones tonight I've tested since issue came back, exact same links will work if I source the net via mobile wifi tether (which is also currently with Spark) and also work for a few friends on other ISPs, but not whilst on this proxied IP.

moulinette

73 posts

Master Geek


  #1181413 22-Nov-2014 19:27
Send private message

I contacted Spark about it today and they have opened a case for it, so I will see if anything comes from it.

Naithin
34 posts

Geek


  #1182073 24-Nov-2014 12:20
Send private message

moulinette: I contacted Spark about it today and they have opened a case for it, so I will see if anything comes from it.


For what it's worth - my issues seemed to be gone again the following day, but I would suspect that is down to the Unotelly solution implemented earlier in the year being fixed again, possibly updated the new IP to sit in that pool as well or somesuch.

 1 | 2 | 3 | 4
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic





News »

Huawei launches IdeaHub Pro in New Zealand
Posted 27-Oct-2020 16:41


Southland-based IT specialist providing virtual services worldwide
Posted 27-Oct-2020 15:55


NASA discovers water on sunlit surface of Moon
Posted 27-Oct-2020 08:30


Huawei introduces new features to Petal Search, Maps and Docs
Posted 26-Oct-2020 18:05


Nokia selected by NASA to build first ever cellular network on the Moon
Posted 21-Oct-2020 08:34


Nanoleaf enhances lighting line with launch of Triangles and Mini Triangles
Posted 17-Oct-2020 20:18


Synology unveils DS16211+
Posted 17-Oct-2020 20:12


Ingram Micro introduces FootfallCam to New Zealand channel
Posted 17-Oct-2020 20:06


Dropbox adopts Virtual First working policy
Posted 17-Oct-2020 19:47


OPPO announces Reno4 Series 5G line-up in NZ
Posted 16-Oct-2020 08:52


Microsoft Highway to a Hundred expands to Asia Pacific
Posted 14-Oct-2020 09:34


Spark turns on 5G in Auckland
Posted 14-Oct-2020 09:29


AMD Launches AMD Ryzen 5000 Series Desktop Processors
Posted 9-Oct-2020 10:13


Teletrac Navman launches integrated multi-camera solution for transport and logistics industry
Posted 8-Oct-2020 10:57


Farmside hits 10,000 RBI customers
Posted 7-Oct-2020 15:32









Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.