Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




BDFL - Memuneh
58719 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10116

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

Topic # 53759 13-Dec-2009 15:29
Send private message

Is anyone else seeing excessive YouTube buffering on TelstraClear cable modem network these last few days? There's no clip, short or not, that won't play the first few seconds and then start a routine of buffering, few seconds play, buffering, few seconds play, repeat ad infinitum...

Interesting it seems to be the only affected site/service for me. Everything else seems to be quite fast as usual.





View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
25336 posts

Uber Geek
+1 received by user: 5183

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Subscriber

  Reply # 281959 13-Dec-2009 15:40
Send private message

You're not the only one. Youtube is simply unusable.

The issue is apparently under investigation.

778 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 66

Trusted
Subscriber

  Reply # 281966 13-Dec-2009 15:54
Send private message

Same here. Youtube is bad. Youtube HD is even worse - unwatchable in that it hardly plays at all. Never used to be as bad as it is lately. I'm on TCL Cable 10GB plan. Other sites are ok. I'm in Trentham, Upper Hutt.

 
 
 
 


4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  Reply # 281984 13-Dec-2009 17:51
Send private message

See the 6 page thread below "YouTube performance".
Pretty much everyone on telstra is getting it. Several minutes of buffering for a 30s video.

I iz your trusted friend
5758 posts

Uber Geek
+1 received by user: 134

Mod Emeritus
Trusted
Subscriber

  Reply # 281992 13-Dec-2009 19:03
Send private message

You all won't happen to be in Wellington only? I haven't had the experience like you guys had, I'm in Christchurch.




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


4025 posts

Uber Geek
+1 received by user: 1076

Trusted

  Reply # 282001 13-Dec-2009 19:45
Send private message

Hamilton here.

1831 posts

Uber Geek
+1 received by user: 583

Trusted

  Reply # 282044 13-Dec-2009 22:09
Send private message

Happening to us, Auckland ADSL2+ connection.




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.


5757 posts

Uber Geek
+1 received by user: 815

Trusted
Subscriber

  Reply # 282085 14-Dec-2009 07:30
Send private message

Having the issue here in Whakatane too. Interesting that you're not having problems in ChCh!

612 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 71

Subscriber

  Reply # 282109 14-Dec-2009 08:49
Send private message

I'm in Christchurch and experience this problem constantly. (10Mbps/20GB plan).

I iz your trusted friend
5758 posts

Uber Geek
+1 received by user: 134

Mod Emeritus
Trusted
Subscriber

  Reply # 282121 14-Dec-2009 09:22
Send private message

Now that's rather interesting... Lurker, I'm in Christchurch as well on 10Mbps/40GB plan and of all the YouTube clips that I have seen, they've been pretty good and stream quite well. Even PS3's video clips stream quite nicely as well, no buffering.

Could it be the DNS? Cos I think I'm still using the old Paradise.net DNS.




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


3001 posts

Uber Geek

Trusted

  Reply # 282123 14-Dec-2009 09:28
Send private message

Did youtube ever not buffer endlessly on Telstra cable!


I had cable for a period of time and international performance was utterly terrible.



BDFL - Memuneh
58719 posts

Uber Geek
+1 received by user: 10116

Administrator
Trusted
Geekzone
Subscriber

  Reply # 282128 14-Dec-2009 09:32
Send private message

Never had a problem with International traffic before, and certainly not with YouTube. It seems it started a few week ago.





6 posts

Wannabe Geek


  Reply # 282147 14-Dec-2009 09:59
Send private message

I'm in Christchurch and have not experienced this problem yet, have been watching a few "how to" clips over the weekend.

Watched other clips last week as well and could get through most of those without any buffering.

10Mbps/40GB plan

612 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 71

Subscriber

  Reply # 282154 14-Dec-2009 10:04
Send private message

I was on 203.96.152.4/12 (DNS) and I always pause my videos when they start until they have fully loaded. As for HD clips, forget it. I do have other friends in other areas (within Christchurch) who say they don't notice any problem.

20 posts

Geek


  Reply # 282160 14-Dec-2009 10:10
Send private message

another chch user here. Always have had buffering issues with youtube. I tend to pause and wait for any clips to build before viewing. Not great really

53 posts

Master Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 282442 14-Dec-2009 19:09
Send private message

It is interesting how some people seem to have had no problems, while others have been experiencing slowdown problems for some time.

And slowly, it seems as if more and more people are having problems.

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

FUJIFILM introduces X-E3 mirrorless camera with wireless connectivity
Posted 18-Sep-2017 13:53


Vodafone announces new plans with bigger data bundles
Posted 15-Sep-2017 10:51


Skinny launches phone with support for te reo Maori
Posted 14-Sep-2017 08:39


If Vodafone dropping mail worries you, you’re doing online wrong
Posted 11-Sep-2017 13:54


Vodafone New Zealand deploy live 400 gigabit system
Posted 11-Sep-2017 11:07


OPPO camera phones now available at PB Tech
Posted 11-Sep-2017 09:56


Norton Wi-Fi Privacy — Easy, flawed VPN
Posted 11-Sep-2017 09:48


Lenovo reveals new ThinkPad A Series
Posted 8-Sep-2017 14:37


Huawei passes Apple for the first time to capture the second spot globally
Posted 8-Sep-2017 10:45


Vodafone initiative enhances te reo Maori pronunciation on Google Maps
Posted 8-Sep-2017 10:40


Voyager Internet expand local internet phone services company with Conversant acquisition
Posted 6-Sep-2017 18:27


NOW Expands in to Tauranga
Posted 5-Sep-2017 18:16


Windows 10 Fall Creators Update coming Oct. 17
Posted 4-Sep-2017 14:10


Garmin introduce Garmin vivoactive 3
Posted 1-Sep-2017 18:38


Kiwibank wastes $90 million on software – Reseller News
Posted 1-Sep-2017 13:45



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.