Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


134 posts

Master Geek


Topic # 87325 26-Jul-2011 00:18
Send private message

I know, I know, Reddit is often down. But this time it's not. Everyone I know can access it except me.

I usually get odd PHP errors which seem to be on their server ("ZERO SIZE OBJECT" and "The proxy server did not receive a timely response from the upstream server.") after a long period of "waiting for www.reddit.com" but sometimes it's simply a Chrome error (net::ERR_EMPTY_RESPONSE): The server closed the connection without sending any data.)

I'm on Telstra Cable in Christchurch. Also, it seems to happen mostly at night from about 10pm. During the day I rarely ever get any errors.

Any ideas?

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
304 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 28


  Reply # 497842 26-Jul-2011 02:35
Send private message

Sounds like a caching issue...?
What happens if you try using different DNS servers, like Google's 8.8.8.8 ?
Or even a different web browser?




Creator of Tallowmere.

2010 posts

Uber Geek
+1 received by user: 768

Trusted

  Reply # 497844 26-Jul-2011 06:31
Send private message

Yes, I notice this every morning when I get up (~6am) that reddit is inaccessible directly.

As soon as I pop myself through a SSH Tunnel (traffic still comes from New Zealand) it works fine.

TelstraClear's proxies are obviously pretty broken once again.




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.


202 posts

Master Geek
+1 received by user: 28


  Reply # 497851 26-Jul-2011 08:01
Send private message

Yeah exact same issue for me too on TCL ADSL. Havent actually tried a change in DNS as I wasnt too fussed at the time - was starting to notice the same pattern though.



134 posts

Master Geek


  Reply # 497984 26-Jul-2011 12:52
Send private message

ChrisNZL: Sounds like a caching issue...?
What happens if you try using different DNS servers, like Google's 8.8.8.8 ?
Or even a different web browser?


I changed to Google's DNS servers and it was still broken. I also tried changing browsers, clearing cache and flushing DNS cache. Didn't help.

It works fine now that it's morning but it will probably break again tonight...

218 posts

Master Geek
+1 received by user: 35


  Reply # 498773 28-Jul-2011 07:16
Send private message

Gosh, I had joined geekzone just to post this problem, thinking I was the only one.

I have had the same issues with reddit.com as well. However this morning I pinged it to find that its goes through OK, therefore it has to be a cache issue. I tried to contact the help guys, but they have been no help at all. I guess we can only wait......

2010 posts

Uber Geek
+1 received by user: 768

Trusted

  Reply # 498776 28-Jul-2011 07:32
Send private message

It's definitely the proxy cache(s), bypassing TelstraClear International makes it work fine, which I do at home in the morning now.

I know of a few inroads to TCL, I'll try asking down those paths.




It looks like I'm using an adblocker. I should consider whitelisting Geekzone in my adblocker or a subscription. The Quick Reply box will appear for me when Geekzone is whitelisted. Hooray for me! If I want to reply to this topic I should click on Compose Reply.




134 posts

Master Geek


  Reply # 498894 28-Jul-2011 12:22
Send private message

That'd be great. It's pretty damn annoying. Late at night is when I need Reddit the most.

58 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 498924 28-Jul-2011 13:24
Send private message

Hi everyone,

We're aware of this reported issue. Once we can replicate it we'll be able to resolve.

Gary

jb5

20 posts

Geek
+1 received by user: 5


  Reply # 498935 28-Jul-2011 13:48
Send private message

Same problem here, early in the morning when I get up (6 - 7 am) and very early if I haven't gone to bed yet (2 am ish). TCL cable in Christchurch.

218 posts

Master Geek
+1 received by user: 35


  Reply # 499092 28-Jul-2011 19:43
Send private message

Gary, is there an easy way to report this?

Historically I have had the issue of sites not loading like this for years, with different sites. There doesn't seem to be any way to make the people on the help desk, probably ensconced somewhere in India, understand what the problem is.

Can we bypass the cache, or flush it?

58 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 499366 29-Jul-2011 11:57
Send private message

netspanner: Gary, is there an easy way to report this?


Hi Netspanner. I'll ask the team and see what they say.

58 posts

Master Geek
Inactive user


  Reply # 499391 29-Jul-2011 12:52
Send private message

Hi again. This is from the tech team:

We apologise that you have not been able to log a fault for the particular cases you raise.

 

To ensure that your case is logged we recommend:

-          The faults team need traceroutes and also ping tests to the domain when you’re having problems.

-          Also dates and times when it was unavailable.

-          Ask the agent for a Case number. TelstraClear references are T(7) digits.

 

Normally with these types of issues you will be given an email addresses to send the information to. The email should have the reference number T(7) in the subject field and the results from the traceroutes etc in the email body.

218 posts

Master Geek
+1 received by user: 35


  Reply # 499945 31-Jul-2011 09:25
Send private message

Still no change, its really easy to find the problem, its every morning, up to 9am+. All I am getting is an old cached page, and it fails totally when you try to access any subpage.

On one hand its annoying, on the other its a cold turkey cure for your reddit addiction.

BDFL - Memuneh
61323 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12066

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

BDFL - Memuneh
61323 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12066

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 499947 31-Jul-2011 09:30
Send private message

Also, as usual, I'd like people to report these things in our faults page as well (www.geekzone.co.nz/fault.asp)... Even though that reporting is not an official ISP log, I'm pretty sure the more we load there, the better for the community...





 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.