Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




48 posts

Geek


Topic # 110373 8-Oct-2012 15:13
Send private message

Does anyone know where you can download the latest firmware for this freeview DVR? i emailed the address on http://www.jcmatthew.co.nz/support/service.html and it just bounced back...

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
105 posts

Master Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 698107 8-Oct-2012 19:48
Send private message

I have had one of these for ages and have not seen anywhere to get an update. I have it for the TVB-01 but not the DVR320t.
There used to be a JC Matthew site in Taiwan or somewhere, but that looks like it is down and only the non functioning NZ site left.
Good luck

4 posts

Wannabe Geek
+1 received by user: 1


  Reply # 698150 8-Oct-2012 21:05
Send private message
 
 
 
 


3251 posts

Uber Geek
+1 received by user: 207

Trusted

  Reply # 698389 9-Oct-2012 13:44
Send private message

I don't think it ever had an official firmware update.

Can I ask why you want an update, is there a problem with your current box? I just ask because mine's started playing up lately. I won't hijack your thread but let me know what the deal is and I'll either contribute or start another thread.



48 posts

Geek


  Reply # 698402 9-Oct-2012 13:58
Send private message

bazzer: I don't think it ever had an official firmware update.

Can I ask why you want an update, is there a problem with your current box? I just ask because mine's started playing up lately. I won't hijack your thread but let me know what the deal is and I'll either contribute or start another thread.


i do remember running an update about two years ago but nothing since.

the problem is a remote thats slow to respond (and yes i have recharged the batteries in the remote and there doesnt appear to be any nearby devices that would be interfering with the IR signal) as in you press FF and it doesnt work so you press it again. You know it got the first request because all of a sudden it will start FF at 16x! any ideas? similar to your problem?

3251 posts

Uber Geek
+1 received by user: 207

Trusted

  Reply # 698423 9-Oct-2012 14:20
Send private message

pogostickconz:
bazzer: I don't think it ever had an official firmware update.

Can I ask why you want an update, is there a problem with your current box? I just ask because mine's started playing up lately. I won't hijack your thread but let me know what the deal is and I'll either contribute or start another thread.


i do remember running an update about two years ago but nothing since.

the problem is a remote thats slow to respond (and yes i have recharged the batteries in the remote and there doesnt appear to be any nearby devices that would be interfering with the IR signal) as in you press FF and it doesnt work so you press it again. You know it got the first request because all of a sudden it will start FF at 16x! any ideas? similar to your problem?

Yep, exactly the same. I've found if I unplug the aerial all my problems go away! Of course that means I can't watch anything while something is recording, defeating the purpose of a PVR somewhat. I wasn't sure if it was a problem with the aerial or a problem with the box.

Seems strange that you're having the same problems. I've updated the firmware to something from September 2010 (it was an experimental update not official that I never got around to installing, it's mentioned in one of the other JCMatthew threads on here) and done a factory reset but neither of those fixed my problem.



48 posts

Geek


  Reply # 698428 9-Oct-2012 14:27
Send private message

ok well good to know im not the only one but bad we havent found a solution. if i come across anything ill update this thread...

246 posts

Master Geek
+1 received by user: 103

Subscriber

  Reply # 698812 10-Oct-2012 00:29
Send private message

I have the same problem with mine.
Basically it is really slow to respond to the remote. Record list and play lists are slow to navigate through. EPG is very slow to load and to exit. When it does exit from EPG it does it half the screen at a time. It's like the entire box is just running slow.
As far as I can remember, problems started about the same time as MediaWorks did their change to EPG. (Sept 21).


3251 posts

Uber Geek
+1 received by user: 207

Trusted

  Reply # 698865 10-Oct-2012 09:06
Send private message

djtOtago: I have the same problem with mine.
Basically it is really slow to respond to the remote. Record list and play lists are slow to navigate through. EPG is very slow to load and to exit. When it does exit from EPG it does it half the screen at a time. It's like the entire box is just running slow.
As far as I can remember, problems started about the same time as MediaWorks did their change to EPG. (Sept 21).


Wow! It's great to know the problem is not just my box. Your symptoms are exactly the same as me, timing sounds about right too. It did run OK recently though which was weird.

The fact that it works flawlessly with the aerial unplugged leads me to think it's not handling something in the signal, something that changed fairly recently. Time to contact Freeview I guess. Since JCMatthew are not contactable and this is a Freeview approved box, they should hopefully give us some feedback. Last time a bunch of us had issues we contacted tim.diprose@freeviewnz.tv. I might try that again.

406 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 30


  Reply # 698882 10-Oct-2012 09:27
Send private message

bazzer:
djtOtago: I have the same problem with mine.
Basically it is really slow to respond to the remote. Record list and play lists are slow to navigate through. EPG is very slow to load and to exit. When it does exit from EPG it does it half the screen at a time. It's like the entire box is just running slow.
As far as I can remember, problems started about the same time as MediaWorks did their change to EPG. (Sept 21).


Wow! It's great to know the problem is not just my box. Your symptoms are exactly the same as me, timing sounds about right too. It did run OK recently though which was weird.

The fact that it works flawlessly with the aerial unplugged leads me to think it's not handling something in the signal, something that changed fairly recently. Time to contact Freeview I guess. Since JCMatthew are not contactable and this is a Freeview approved box, they should hopefully give us some feedback. Last time a bunch of us had issues we contacted tim.diprose@freeviewnz.tv. I might try that again.

nice to know other people are having the same problem. my mother has one in her lounge and i've got one in the bedroom, both are having these exact same issues. i've got a magic tv recorder in the lounge and it hasn't had any issues sine mediaworks played around with their mux.

3251 posts

Uber Geek
+1 received by user: 207

Trusted

  Reply # 699089 10-Oct-2012 13:56
Send private message

Update from Tim from Freeview:
"Yes, I?m aware of this issue and the factory is looking into why this is happening. Hopefully something can be changed on the platform to resolve the issue which could be done immediately once we hear back from them otherwise they will need to work on a new software release."

So at least it's being looked at. Being a Freeview approved box, I can't imagine they'll just let it slide so hopefully it will get fixed ASAP. There must be a bunch of these out there, all with the same issue. To think I almost got someone in to look at my aerial since I thought it was to blame!



48 posts

Geek


  Reply # 699094 10-Oct-2012 14:00
Send private message

bazzer: Update from Tim from Freeview:
"Yes, I?m aware of this issue and the factory is looking into why this is happening. Hopefully something can be changed on the platform to resolve the issue which could be done immediately once we hear back from them otherwise they will need to work on a new software release."

So at least it's being looked at. Being a Freeview approved box, I can't imagine they'll just let it slide so hopefully it will get fixed ASAP. There must be a bunch of these out there, all with the same issue. To think I almost got someone in to look at my aerial since I thought it was to blame!


thanks for the update. hopefully hes aware theres a whole lot of us depending on him (and cursing the oompah loompahs in the meantime) - i wonder if it will be an OTA update or firmware install?

should we all email him, would that help?? :)

3251 posts

Uber Geek
+1 received by user: 207

Trusted

  Reply # 699096 10-Oct-2012 14:03
Send private message

pogostickconz:
bazzer: Update from Tim from Freeview:
"Yes, I?m aware of this issue and the factory is looking into why this is happening. Hopefully something can be changed on the platform to resolve the issue which could be done immediately once we hear back from them otherwise they will need to work on a new software release."

So at least it's being looked at. Being a Freeview approved box, I can't imagine they'll just let it slide so hopefully it will get fixed ASAP. There must be a bunch of these out there, all with the same issue. To think I almost got someone in to look at my aerial since I thought it was to blame!


thanks for the update. hopefully hes aware theres a whole lot of us depending on him (and cursing the oompah loompahs in the meantime) - i wonder if it will be an OTA update or firmware install?

should we all email him, would that help?? :)

I sent him the link to this thread, he knows it's widespread I thnk but emailing couldn't hurt. Hopefully it will be a change at the Freeview end, otherwise they'll have to do OTA updates because there's no chance most people will download an update to USB etc.

261 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 2


  Reply # 699186 10-Oct-2012 16:19
Send private message

Has this problem been occurring in the Zinwell PVR boxes?

I understand the hardware is pretty much identical.

My Zinwell's been in bits for a while now, ever since its feet turned skywards. (Dead fly syndrome).

1 post

Wannabe Geek


  Reply # 699336 10-Oct-2012 21:29
Send private message

Same problem here with the JC Matthews DVR320t.
Very slow response to commands - from remote or directly via the buttons on the unit
Just thought I'd add my voice to the crowd.

105 posts

Master Geek
+1 received by user: 6


  Reply # 699730 11-Oct-2012 15:10
Send private message

All these sound like identical issues that I am getting also. Sluggish response etc and it seems to keep updating channels often.

 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Talking net neutrality on RNZ Nine-to-Noon
Posted 24-Nov-2017 12:11


Air New Zealand experiments with blockchain technology
Posted 23-Nov-2017 15:39


Symantec selects Amazon Web Services to deliver cloud security
Posted 23-Nov-2017 10:40


New Zealand Ministry of Education chooses Unisys for cloud-based education resourcing management system
Posted 22-Nov-2017 22:00


Business analytics software powers profits for NZ wine producers
Posted 22-Nov-2017 21:52


Pyrios strikes up alliance with Microsoft integrator UC Logiq
Posted 22-Nov-2017 21:51


The New Zealand IT services ecosystem - it's all digital down here
Posted 22-Nov-2017 21:49


Volvo to supply tens of thousands of autonomous drive compatible cars to Uber
Posted 22-Nov-2017 21:46


From small to medium and beyond: Navigating the ERP battlefield
Posted 21-Nov-2017 21:12


Business owners: ERP software selection starts (and finishes) with you
Posted 21-Nov-2017 21:11


Why I'm not an early adopter
Posted 21-Nov-2017 10:39


Netatmo launches smart home products in New Zealand
Posted 20-Nov-2017 20:06


Huawei Mate 10: Punchy, long battery life, artificial intelligence
Posted 20-Nov-2017 16:30


Propel launch Disney Star Wars Laser Battle Drones
Posted 19-Nov-2017 21:26


UFB killer app: Speed
Posted 17-Nov-2017 17:01



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.