Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


368 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


Topic # 23231 23-Jun-2008 08:01
Send private message

Hi all!

did anyone experience reception issues for TV1 on Sunday evening (June 22nd)? All channels working just fine, except TV1. It freezes 20-30 sec after I switch to that channel, and from there on it just plays now and then... Sound goes OK, it just the picture freezing. The cpu load is 12 - 17% on any channel. When the image freezes on TV1, the cpu load DROPS to 1-2%, then spikes up to 30% when the picture is back and stabilizes at 12-15%. Only for 10-20 sec, as it drops again.

This happened on TV1 only. I tried it this morning again (Monday) and it was much better, it had only one glitch in 20 minutes. I can live with that.

Could it be rain related? Did anyone else experience such issues?
I live in Henderson Hts., Auckland, there is clear line-of-sight from my place to the tower on the western hills.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic
1083 posts

Uber Geek
+1 received by user: 176


  Reply # 139845 23-Jun-2008 08:41
Send private message

Yes! I'm not alone! Exact same issue (Mt Wellington) everything on the TV3 mux is perfect, prime is perfect, juice is perfect, everything on the TVNZ mux is doing just as you decribed, I've confirumed with MediaPortal and DVBViewer. I've been breaking my head over this one!




1976 posts

Uber Geek
+1 received by user: 151

Trusted

  Reply # 139852 23-Jun-2008 09:10
Send private message

I recorded the Tudors off TV1 last night. I haven't played my copy yet so I'll have to get back to you tomorrow when i've watched it.




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

1976 posts

Uber Geek
+1 received by user: 151

Trusted

  Reply # 139925 23-Jun-2008 12:54
Send private message

No issues with my recording off DVB-S last night.

Might have been a problem with the bad weather last night.




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.

1083 posts

Uber Geek
+1 received by user: 176


  Reply # 139927 23-Jun-2008 12:58
Send private message

We are talking about DTT not DVB-S (Aren't we?). I failed back to DVB-S lastnight to prevent suudden drop WAF ! ;-) And it was fine.






368 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 140013 23-Jun-2008 19:25
Send private message

yes, the DVB-S was fine, I was asking about the DVB-T, as I could not watch TV1 on Sunday evening...




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.




368 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 140143 24-Jun-2008 12:09
Send private message

same issues on Monday evening as well. TV2 and TV3 working just fine. Any reason for TV1 to have a problem and not TV2? This fault I experience does not occurr on any other channel, except TV1.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


1976 posts

Uber Geek
+1 received by user: 151

Trusted

  Reply # 140156 24-Jun-2008 12:47
Send private message

aucklander: same issues on Monday evening as well. TV2 and TV3 working just fine. Any reason for TV1 to have a problem and not TV2? This fault I experience does not occurr on any other channel, except TV1.


Is anyone seeing this issue with an official STB?




Generally known online as OpenMedia, now working for Red Hat New Zealand as a Solution Architect for all things Linux, Virtual and of course Cloud. Still playing with MythTV and digital media on the side.



368 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 3


  Reply # 140422 25-Jun-2008 12:23
Send private message

Hi all !

I believe I did some changes and now it is working, it might not be signal related at all...

TV1 did not have any problem after enabling "timeshift" in Powercinema. I really do not see the connection and it might be just a coincidence, but it came back to a smooth picture right after I did that. I also replaced the tv cable connection to the pc, which I agree might help, but why did the connection affected only one channel, and not any of the others??

I am still trying to figure out a way to record with the Nova-T 500 HD...
I will start another post regarding this issue.




mobo Intel DH55PJ, RAM: 4GB RAM, Nova-T 500 HD + Avermedia Trinity tuner card, Geforce 520 video, 120GB SSD Sandisk + 640 WD + 1000SG, Win7 Home Prem 64-bit, Media Portal 1.15.0; BTC 9019URF Cordless Keyboard, Panasonic 55" (HDMI cable), HTPC Case Silverstone Grandia GD05B.


Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

N4L helping TAKA Trust bridge the digital divide for Lower Hutt students
Posted 18-Jun-2018 13:08


Winners Announced for 2018 CIO Awards
Posted 18-Jun-2018 13:03


Logitech Rally sets new standard for USB-connected video conference cameras
Posted 18-Jun-2018 09:27


Russell Stanners steps down as Vodafone NZ CEO
Posted 12-Jun-2018 09:13


Intergen recognised as 2018 Microsoft Country Partner of the Year for New Zealand
Posted 12-Jun-2018 08:00


Finalists Announced For Microsoft NZ Partner Awards
Posted 6-Jun-2018 15:12


Vocus Group and Vodafone announce joint venture to accelerate fibre innovation
Posted 5-Jun-2018 10:52


Kogan.com to launch Kogan Mobile in New Zealand
Posted 4-Jun-2018 14:34


Enable doubles fibre broadband speeds for its most popular wholesale service in Christchurch
Posted 2-Jun-2018 20:07


All or Nothing: New Zealand All Blacks arrives on Amazon Prime Video
Posted 2-Jun-2018 16:21


Innovation Grant, High Tech Awards and new USA office for Kiwi tech company SwipedOn
Posted 1-Jun-2018 20:54


Commerce Commission warns Apple for misleading consumers about their rights
Posted 30-May-2018 13:15


IBM leads Call for Code to use cloud, data, AI, blockchain for natural disaster relief
Posted 25-May-2018 14:12


New FUJIFILM X-T100 aims to do better job than smartphones
Posted 24-May-2018 20:17


Stuff takes 100% ownership of Stuff Fibre
Posted 24-May-2018 19:41



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.