Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




12 posts

Geek


# 259940 31-Oct-2019 22:23
Send private message quote this post

Hi Guys, newbie here seeking for help.

 

I'm owner of web-shop www.skodaparts.co.nz established nearly 6 years ago, running on PRESTASHOP 1.6 platform.

 

Last month we received few complains from NZ customers that the website cannot be open- redirected to australiansawarded.com.au or warning about "insecure connection" shows instead our website.

 

The problem grooving, many customers are affected by now especially Orcon, Vodafone, 2 degrees customers. Spark is absolutely fine..... Home broadband users are affected- if only data used all works fine. This issue is only for NZ customers, rest of the world can access our website without problem. I called Orcon and Vodafone tech support they cannot ID the issue, but they confirmed that no one blocking our IP address .

 

We use godaddy VPS  and crazy domains for hosting and SSL- those two companies cannot ID the issue as well.

 

Any ideas how to solve the mystery will be really appreciated.

 

Cheers

 

Vic 

 

 

 

 


Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
2657 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 2346989 31-Oct-2019 22:27
One person supports this post
Send private message quote this post

Does a PING or TRACERT show the correct/same IP address when the problem is occurring?

 

Is it possible the domain hosting was moved in the past, and the old hosting provider failed to delete the DNS records?  I've had that happen before when a client bought a domain name off a scalper.





"4 wheels move the body.  2 wheels move the soul."

“Don't believe anything you read on the net. Except this. Well, including this, I suppose.” Douglas Adams



12 posts

Geek


  # 2346991 31-Oct-2019 22:46
Send private message quote this post

We started wit Crazy Domains on shared server, but shop got big and we're forced to go VPS - we change just the server (godaddy, because 2 years ago godaddy refused hosting co.nz domains.

 

So the hosting/domains are with CD all the time.

 

Another weird thing is that when I do "why not padlock"  from my end, I see some issues, but if our webmaster does the same thing from overseas he has all green thicks and he's saying that once I do my test from here completely different domain is tested!!

 

Can this be related some how? 

 

BTW I'm not a geek, so be easy on me with tech talk, please... :)

 

Cheers

 

Vic


 
 
 
 


2657 posts

Uber Geek

Trusted
Lifetime subscriber

  # 2346993 31-Oct-2019 23:02
One person supports this post
Send private message quote this post

From my home Vodafone connection, I see the following...

 

Click to see full size Web site error and certificate information

 

Click to see full size Tracert using IPv6 and IPv4

 

If I test from my work computer, it works fine.  Work does not have IPv6 enabled.  If I disable IPv6 on my home computer, I can access your web site just fine.

 

So.....  I think the IPv6 address for your web site is wrong.  More and more broadband routers and connections are using IPv6, which may explain why the issue is growing, as the most common IPv4 address space has been running low for years.

 

I appreciate this is tech speak.  Who helped you set up the site?  Can they get involved to resolve this?

 

Just by chance, I am local to you, but any hands-on assistance with this would be as a commercial service via my IT Support company.

 

Cheers
Mike





"4 wheels move the body.  2 wheels move the soul."

“Don't believe anything you read on the net. Except this. Well, including this, I suppose.” Douglas Adams

Mr Snotty
8909 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 2346995 31-Oct-2019 23:08
3 people support this post
Send private message quote this post

For starters - your website is incredibly slow... It took 15 seconds to load for me. You should seriously consider shifting it to Sitehost here in NZ who are great.

 

But your problem is due to an "AAAA" (IPv6) record on your domain that is likely not for your server, this is the same AAAA record on "australiansawarded.com.au":

 

;; ANSWER SECTION:
skodaparts.co.nz.       86148   IN      AAAA    2404:8280:a222:bbbb:bba1:62:ffff:ffff

 

Remove this from your domain (via Crazydomains) and things should work fine going forward. I'd also recommend not using GoDaddy as they're an absolute terrible company and also expensive. Since your main site traffic is clearly aimed at NZ you're best to have the hosting in NZ also.





BDFL - Memuneh
64803 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 2346996 31-Oct-2019 23:11
Send private message quote this post

This sounds similar to another problem reported here recently. Someone had an AAAA record pointing to wrong server (or shared server incorrectly configured to not listen on IPv6 despite correct address).

I will have a look tomorrow when in front of a computer, unless someone does it first.




Webhead
2307 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 2347000 31-Oct-2019 23:24
Send private message quote this post

Tested with a DNS propagation tool and it looks like its ok.

 

But the SSL test shows an ip6 address that your site doesn't appear to be on. And there is a problem with the certificate as well.

 

Look at the test: https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=www.skodaparts.co.nz

 

 

 

You should also look at what happens if you go to https://www.skodaparts.co.nz - it shows a redirect to http://skodaparts.co.nz and then from there to https://skodeparts.co.nz

 

You should fix that.

 

That is to say. The https://www url should redirect to https://domain and not to http://domain

 

 

 

 







12 posts

Geek


  # 2347004 1-Nov-2019 00:00
3 people support this post
Send private message quote this post

Hey guys!

 

You're all stars here, that's for sure. After so many sleepless nights we finally moved somewhere thanks to all your knowledge. CD agreed that IPv6 (after they were pointed there by me- thanks to all of you)  is the issue and finally working on it.

 

I'll keep you updated.

 

Have a great rest of the night!

 

Regards

 

Vic


 
 
 
 


Mr Snotty
8909 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 2351536 11-Nov-2019 12:23
Send private message quote this post

Please post in this thread - there is no need to start another thread.

 

You've still got IPv6 AAAA records on your site DNS:

 

;; ANSWER SECTION:
www.skodaparts.co.nz. 14400 IN CNAME skodaparts.co.nz.
skodaparts.co.nz. 86400 IN AAAA 2404:8280:a222:bbbb:bba1:62:ffff:ffff

 

;; ANSWER SECTION:
skodaparts.co.nz. 86343 IN AAAA 2404:8280:a222:bbbb:bba1:62:ffff:ffff







12 posts

Geek


  # 2351542 11-Nov-2019 12:34
Send private message quote this post

Thank you for your response- I'm sorry for duplicating...

 

Deleting those records will solve it?

 

Thanks again

 

Vic




12 posts

Geek


  # 2351554 11-Nov-2019 12:58
Send private message quote this post

thx, deleted those 2

 

;; ANSWER SECTION:
www.skodaparts.co.nz. 14400 IN CNAME skodaparts.co.nz.
skodaparts.co.nz. 86400 IN AAAA 2404:8280:a222:bbbb:bba1:62:ffff:ffff

 

but I'M unable to found the last one....

 

 

skodaparts.co.nz. 86343 IN AAAA 2404:8280:a222:bbbb:bba1:62:ffff:ffff

 

Sorry for being pain in arse... :)  I can give you access to CD if you're interested and will pay for your time?

 

Cheers

 

Vic

 


BDFL - Memuneh
64803 posts

Uber Geek

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  # 2351561 11-Nov-2019 13:15
Send private message quote this post

The problem is that there's a long TTL on your records. Google 8.8.8.8 and Cloudflare 1.1.1.1 already reply with IPv4 only - my ISP is still replying with the old one and this will continue until that TTL expires.

 

Patience now.







12 posts

Geek


  # 2351564 11-Nov-2019 13:20
Send private message quote this post

Actually look like it all works now- fingers crossed.

 

Thank you heaps!

 

Vic


130 posts

Master Geek

Lifetime subscriber

  # 2351565 11-Nov-2019 13:20
Send private message quote this post

You'll probably want to re-add the CNAME for www.skodaparts.co.nz to skodaparts.co.nz. That'll cause issues for anyone trying to use www to get to the site once propagated.


2391 posts

Uber Geek

Trusted

  # 2351567 11-Nov-2019 13:23
Send private message quote this post

You can easily use

 

https://developers.google.com/speed/public-dns/cache to flush Google DNS.

 

https://cloudflare-dns.com/purge-cache/ to flush Cloudflare DNS

 

https://cachecheck.opendns.com/ to flush openDNS

 

 

 

 


 1 | 2
Filter this topic showing only the reply marked as answer View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft launches first Experience Center worldwide for Asia Pacific in Singapore
Posted 13-Nov-2019 13:08


Disney+ comes to LG Smart TVs
Posted 13-Nov-2019 12:55


Spark launches new wireless broadband "Unplan Metro"
Posted 11-Nov-2019 08:19


Malwarebytes overhauls flagship product with new UI, faster engine and lighter footprint
Posted 6-Nov-2019 11:48


CarbonClick launches into Digital Marketplaces
Posted 6-Nov-2019 11:42


Kordia offers Microsoft Azure Peering Service
Posted 6-Nov-2019 11:41


Spark 5G live on Auckland Harbour for Emirates Team New Zealand
Posted 4-Nov-2019 17:30


BNZ and Vodafone partner to boost NZ Tech for SME
Posted 31-Oct-2019 17:14


Nokia 7.2 available in New Zealand
Posted 31-Oct-2019 16:24


2talk launches Microsoft Teams Direct Routing product
Posted 29-Oct-2019 10:35


New Breast Cancer Foundation app puts power in Kiwi women's hands
Posted 25-Oct-2019 16:13


OPPO Reno2 Series lands, alongside hybrid noise-cancelling Wireless Headphones
Posted 24-Oct-2019 15:32


Waikato Data Scientists awarded $13 million from the Government
Posted 24-Oct-2019 15:27


D-Link launches Wave 2 Unified Access Points
Posted 24-Oct-2019 15:07


LG Electronics begins distributing the G8X THINQ
Posted 24-Oct-2019 10:58



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.