Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




5385 posts

Uber Geek


# 165878 23-Feb-2015 15:24
Send private message

I have a Harmony 525.  I haven't used it for couple of years but decided to start using it again. It still works, after some batteries.   But I have changed a few components so I need to re-programme it.

I installed harmony software 7.7 on my Surface Pro (Windows 8.1) as recommended by the Harmony website.

The software installed no problem.  But during set up the software can't connect with the remote via USB.  The  LCD screen on the remote display US connected, butt he software keeps looking for the remote without success.

The trouble-shooter told me to check device manager for an HID device with an exclamation mark symbol, uninstall and scan for new hardware.  I did this but it didn't help. Other USB devices are functioning no problem.

Any suggestions welcome. I didn't find anything useful on Logitech's forums.  A coupe, of people describe the same issue but no solutions. and I put in an email request for support a few days ago, but no response yet.

I did have the software installed on a netbook I no longer have. 

Is it possible that the remote is somehow registered to this software installation and this is the problem?




Mike

View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2
15231 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  # 1244927 23-Feb-2015 15:28
Send private message

https://setup.myharmony.com/

Set this up this last night on W10, worked fine.

I iz your trusted friend
5846 posts

Uber Geek

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  # 1244950 23-Feb-2015 15:53
Send private message

I use Harmony software 7.7 on Win 8.1 system and it connects fine - H880 and H785.




Internet is my backyard...

 

«Geekzone blog: Tech 'n Chips Takeaway» «Personal blog: And then...»

 

Please read the Geekzone's FUG

 


 
 
 
 


15163 posts

Uber Geek


  # 1244955 23-Feb-2015 15:57
Send private message

timmmay: https://setup.myharmony.com/

Set this up this last night on W10, worked fine.


That software only works with the newer models, so I don't think it works with the OPs model. I have tried the new software with my harmony one, and the new software is nowhere near as good as the old software, which I use instead. But I am using it on windows 7, not 8, and it is older software that is showing it's age.

15231 posts

Uber Geek

Trusted
Subscriber

  # 1245007 23-Feb-2015 17:07
Send private message

mattwnz:
timmmay: https://setup.myharmony.com/

Set this up this last night on W10, worked fine.


That software only works with the newer models, so I don't think it works with the OPs model. I have tried the new software with my harmony one, and the new software is nowhere near as good as the old software, which I use instead. But I am using it on windows 7, not 8, and it is older software that is showing it's age.


Agreed - the older software was bad, but less bad than the new software. Do you happen to have a link to the version that works before this latest setup?

Cloud Guru
4060 posts

Uber Geek

Trusted
Snowflake
Subscriber

  # 1245132 23-Feb-2015 20:28
Send private message

I had no problems with mine - needs the older software, try using a different cable or try 'run as administrator'.  From memory I had to use the 'lost password' routine each time I connected, the change password never seemed to stick.

NB: the buttons were getting well worn on mine, so I replaced it with a harmony 650 for around $60 at PBTech




15163 posts

Uber Geek


  # 1245137 23-Feb-2015 20:36
Send private message

timmmay:
mattwnz:
timmmay: https://setup.myharmony.com/

Set this up this last night on W10, worked fine.


That software only works with the newer models, so I don't think it works with the OPs model. I have tried the new software with my harmony one, and the new software is nowhere near as good as the old software, which I use instead. But I am using it on windows 7, not 8, and it is older software that is showing it's age.


Agreed - the older software was bad, but less bad than the new software. Do you happen to have a link to the version that works before this latest setup?


This is the link I use. The harmony one though works with both the new and old software, although Logitech only gives the option of the old software for it.

http://support.logitech.com/product/harmony-one-advanced-universal-remote



5385 posts

Uber Geek


  # 1245430 24-Feb-2015 10:17
Send private message

Thanks for your posts.  As other have no issues, it seems likely this is an issue particular to my computer/cord/remote.

Is it possible that the USB cord is defective even though the remote display USB connected?

The quoted link fro is the software version I have installed as recommended by Harmony for 525 and W8.  I should also add that I initially installed the My_Harmony software by mistake.  It didn't detect the remote either.

I've downloaded harmony v7.7.0 onto my work laptop (W7) and I have bought a new USB cord.  Hopefully this works.


mattwnz:

This is the link I use. The harmony one though works with both the new and old software, although Logitech only gives the option of the old software for it.

http://support.logitech.com/product/harmony-one-advanced-universal-remote




Mike

 
 
 
 


Banana?
4855 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 1245431 24-Feb-2015 10:24
Send private message

I have had that happen, changing cables fixed it. (H785).
I lost the cable that came with it and used a generic mini USB cable I had, it didn't work. I found a better cable and it did work.



5385 posts

Uber Geek


  # 1245886 24-Feb-2015 20:38
Send private message

Doesn't work on my W8.1 tablet with new cord.

Working on my W7 laptop with new cord.  As soon as I plugged it in W7 found and installed the drivers.

Does anyone know if it is possible to change the name of a "Generic Activity" on the 525?




Mike

Stu

Hammered
5286 posts

Uber Geek

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  # 1245925 24-Feb-2015 21:14
Send private message

Maybe the tablet doesn't have enough power for the remote? Just a thought. Maybe try going through a powered USB hub?




Keep calm, and carry on posting.

 

 

 

Click to see full size Click to see full size


2078 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 1245932 24-Feb-2015 21:21
Send private message

MikeAqua: Does anyone know if it is possible to change the name of a "Generic Activity" on the 525?


Yes.

On the activities tab you click on "Settings" for the "Generic Activity" and the last option on the list is to rename it.  It took me a few minutes to find that earlier today when I made some changes to my setup after about 7 years.

The software works fine on my Windows 8.1 laptop so it looks like it is definitely a tablet problem rather than a Windows 8.1 problem.



5385 posts

Uber Geek


  # 1245946 24-Feb-2015 21:33
Send private message

Thanks, worked a treat.  Not sure what the problem with my tablet is.  I'll revisit after W10 become available.

graemeh:
MikeAqua: Does anyone know if it is possible to change the name of a "Generic Activity" on the 525?

....
On the activities tab you click on "Settings" for the "Generic Activity" and the last option on the list is to rename it.  
....
The software works fine on my Windows 8.1 laptop so it looks like it is definitely a tablet problem rather than a Windows 8.1 problem.




Mike

2078 posts

Uber Geek

Subscriber

  # 1245955 24-Feb-2015 21:44
Send private message

MikeAqua: Thanks, worked a treat.  Not sure what the problem with my tablet is.  I'll revisit after W10 become available.

graemeh:
MikeAqua: Does anyone know if it is possible to change the name of a "Generic Activity" on the 525?

....
On the activities tab you click on "Settings" for the "Generic Activity" and the last option on the list is to rename it.  
....
The software works fine on my Windows 8.1 laptop so it looks like it is definitely a tablet problem rather than a Windows 8.1 problem.


Good to hear it.  They are still great remotes, the only reason I'll be upgrading at some point is I now have a device to control that has a wifi remote.



5385 posts

Uber Geek


  # 1246218 25-Feb-2015 10:48
Send private message

The only issue I have with Harmony remotes is training the rest of the family to keep it pointed roughly at components until it has gone through the cycle of turning everything on, selecting channels etc.




Mike

3594 posts

Uber Geek


  # 1246233 25-Feb-2015 11:12
Send private message

MikeAqua: The only issue I have with Harmony remotes is training the rest of the family to keep it pointed roughly at components until it has gone through the cycle of turning everything on, selecting channels etc.


The Harmony Ultimate fixes that :-)

 1 | 2
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic



Twitter and LinkedIn »



Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

Microsoft New Zealand Partner Awards results
Posted 18-Oct-2019 10:18


Logitech introduces new Made for Google keyboard and mouse devices
Posted 16-Oct-2019 13:36


MATTR launches to accelerate decentralised identity
Posted 16-Oct-2019 10:28


Vodafone X-Squad powers up for customers
Posted 16-Oct-2019 08:15


D Link ANZ launches EXO Smart Mesh Wi Fi Routers with McAfee protection
Posted 15-Oct-2019 11:31


Major Japanese retailer partners with smart New Zealand technology IMAGR
Posted 14-Oct-2019 10:29


Ola pioneers one-time passcode feature to fight rideshare fraud
Posted 14-Oct-2019 10:24


Spark Sport new home of NZC matches from 2020
Posted 10-Oct-2019 09:59


Meet Nola, Noel Leeming's new digital employee
Posted 4-Oct-2019 08:07


Registrations for Sprout Accelerator open for 2020 season
Posted 4-Oct-2019 08:02


Teletrac Navman welcomes AI tech leader Jens Meggers as new President
Posted 4-Oct-2019 07:41


Vodafone makes voice of 4G (VoLTE) official
Posted 4-Oct-2019 07:36


2degrees Reaches Milestone of 100,000 Broadband Customers
Posted 1-Oct-2019 09:17


Nokia 1 Plus available in New Zealand from 2nd October
Posted 30-Sep-2019 17:46


Ola integrates Apple Pay as payment method in New Zealand
Posted 25-Sep-2019 09:51



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.


Support Geekzone »

Our community of supporters help make Geekzone possible. Click the button below to join them.

Support Geezone on PressPatron



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.