Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.




51 posts

Master Geek


Topic # 23056 16-Jun-2008 17:15
Send private message

I just signed up with the Telecom Broadband package, free self-install, free modem, free connection. The issue I have is that, when I connect my modem up D-Link G604T, my computer connects to the router (via Ethernet port), but the router does not connect to the outside world. This also happened with a USB router I tested (Thompson SpeedTouch 330). Both routers report everything as fine, and I spent an hour on the phone with a call centre chick trying to sort this out, going through all the settings etc.

Both routers refuse to ping google.com/yahoo.com/xtra.co.nz.

If it is related, when I had the D-Link installed, and was talking to the call centre chick, it was "Connected" under WAN settings, but later when I looked at it, it was "Not connected" and whenever I pressed the Connect button it didn't do anything except reload the page.

I'm inclined to blame this on Telecom, though I'm inclined to blame global warming on them too.

Any help?

Create new topic
6060 posts

Uber Geek
+1 received by user: 177

Trusted
Subscriber

  Reply # 138472 16-Jun-2008 17:31
Send private message

Hi, there are two phases to being connected, one is layer1, getting a DSL connection, on the DLink modems this normally is indicated by the ADSL led changing from off to steady green. If flashing then it indicates data passing over the link. This first stage is a basic connection level between you and the DSLAM port at your local exchange.

The 2nd stage is PPPoA, this is when your password is authenticated and if accepted you gain are given an IP and routing access onward to the internet at large.

Do think you make it to stage2 or is there still an issue with connection. If you go to the STATUS tab in the web interface, and look at the details in Device Info, LOG and most importantly ADSL what do you see.

Cyril




51 posts

Master Geek


  Reply # 138488 16-Jun-2008 18:08
Send private message

Uhhhmmm, yeah. I'm passing authetication (at least with the SpeedTouch). Its reporting speeds of around 5mbs (I'm not sure if this is unusual, the house is over 100 years old, and it got rewired in the '60's, I live about a kilometer and a half from the exchange too).

Anywho, yes, I am getting authetication, the connection is active, bytes are being sent frequently, though Bytes recieved is static at  2756. Sounds like  I'm just not getting the  information back.

 
 
 
 


Nate wants an iphone
3895 posts

Uber Geek
+1 received by user: 26

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 138505 16-Jun-2008 18:40
Send private message

Did you get an username when you signed up? If you didn't you may wish to use the self-install CD or call the helpdesk.
You'll need to enter it into your modem, simply using the default username isn't enough.

Once you've done that, ensure that you are getting an IP address and is connecting correctly. failing that, you'll need to contact the helpdesk.




webhosting |New Zealand connectionsgeekzone IRC chat
Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!




51 posts

Master Geek


  Reply # 138512 16-Jun-2008 18:48
Send private message

No worries with the user/name password. Though, when I tried to sign in the first time with *******.xadsl@xtra.co.nz, it didn't autheticate. However when I added bb to the xtra domain (as in *******.xadsl@xtrabb.co.nz) it did autheticate. I got this from the default settings for the D-Link set-up (it said under username "Username: username.xadsl@xtrabb.co.nz).

6060 posts

Uber Geek
+1 received by user: 177

Trusted
Subscriber

  Reply # 138517 16-Jun-2008 18:55
Send private message

I could be wrong but that bb extention is a bum steer, try it again without.

Cyril

Nate wants an iphone
3895 posts

Uber Geek
+1 received by user: 26

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 138519 16-Jun-2008 18:58
Send private message

hachi: Though, when I tried to sign in the first time with *******.xadsl@xtra.co.nz, it didn't autheticate. However when I added bb to the xtra domain (as in *******.xadsl@xtrabb.co.nz) it did autheticate.


That could be your issue there. Usernames should be in the format <username>.xadsl@xtra.co.nz. For example alice.bob becomes alice.bob.xadsl@xtra.co.nz

You may want to consider getting the password reset by the helpdesk and retyping it into your modem.




webhosting |New Zealand connectionsgeekzone IRC chat
Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!




51 posts

Master Geek


  Reply # 138524 16-Jun-2008 19:05
Send private message

I think the last suggestion would probably be the best. Over three different phone calls, I've had three different passwords. All three of them seem not to work when I try and connect without the bb add-on.

I'll give helpdesk a call and get back to you to see how it turns out.



51 posts

Master Geek


  Reply # 139019 18-Jun-2008 18:10
Send private message

Errgg, got off the phone with a password reset. Reinstalled D-Link as well.

No luck.

Nate wants an iphone
3895 posts

Uber Geek
+1 received by user: 26

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 139020 18-Jun-2008 18:16
Send private message

You've got mail :)




webhosting |New Zealand connectionsgeekzone IRC chat
Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!


Hawkes Bay
8477 posts

Uber Geek
+1 received by user: 4

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 139025 18-Jun-2008 18:39
Send private message

I had big problems with my 604-Ts with Firefox. It didn't seem to respond to me click buttons to save changes to things.




Visit http://www.thecloud.net.nz for New Zealand based Hosted Exchange, Virtual Servers, Web Hosting, FTP Backup & more.
(1GB free FTP storage, or larger plans from $5.75)
 
 - Setup your own mailserver at home on Ubuntu Server - full step by step howto here.
 - Have you seen this: Nathan "KFC4LIFE" Dunn.


13 posts

Geek


  Reply # 139082 18-Jun-2008 22:43
Send private message

Anyone else have issues with Xtra today?  Was told after 60+ minutes on the phone that the problem was with all Go Large customer..

Working now obviously but was down for 5 hours.

Nate wants an iphone
3895 posts

Uber Geek
+1 received by user: 26

Mod Emeritus
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 139083 18-Jun-2008 22:47
Send private message

When was this? I've got a go large connection and haven't had any drop outs or loss in connectivity.

May be a unrelated issue, I think.




webhosting |New Zealand connectionsgeekzone IRC chat
Loose lips may sink ships - Be smart - Don't post internal/commercially sensitive or confidential information!


13 posts

Geek


  Reply # 139085 18-Jun-2008 22:56
Send private message

Today, came back online close to 930pm.  Interesting. 



51 posts

Master Geek


  Reply # 139159 19-Jun-2008 12:50
Send private message

Thanks to Cokemaster for getting me in touch with the Telecom guy.

It's all good, it seems no one from Telecom Helpdesk told me that my username was all in Capitals.

All working well now, thanks for your help.Smile

Create new topic



Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:





News »

$3.74 million for new electric vehicles in New Zealand
Posted 17-Jan-2018 11:27


Nova 2i: Value, not excitement from Huawei
Posted 17-Jan-2018 09:02


Less news in Facebook News Feed revamp
Posted 15-Jan-2018 13:15


Australian Government contract awarded to Datacom Connect
Posted 11-Jan-2018 08:37


Why New Zealand needs a chief technology officer
Posted 6-Jan-2018 13:59


Amazon release Silk Browser and Firefox for Fire TV
Posted 21-Dec-2017 13:42


New Chief Technology Officer role created
Posted 19-Dec-2017 22:18


All I want for Christmas is a new EV
Posted 19-Dec-2017 19:54


How clever is this: AI will create 2.3 million jobs by 2020
Posted 19-Dec-2017 19:52


NOW to deploy SD-WAN to regional councils
Posted 19-Dec-2017 19:46


Mobile market competition issues ComCom should watch
Posted 18-Dec-2017 10:52


New Zealand government to create digital advisory group
Posted 16-Dec-2017 08:47


Australia datum changes means whole country moving 1.8 metres north-east
Posted 16-Dec-2017 08:39


UAV Traffic Management Trial launching today in New Zealand
Posted 12-Dec-2017 16:06


UFB connections pass 460,000
Posted 11-Dec-2017 11:26



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.