Geekzone: technology news, blogs, forums
Guest
Welcome Guest.
You haven't logged in yet. If you don't have an account you can register now.


BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

Topic # 14701 16-Jul-2007 20:20
Send private message

For the last week or so I have notice small outages in the cable modem service - sometimes just a minute, or like now for up to twenty minutes.

Anyone else in this area seeing this?





View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic
 1 | 2 | 3
4301 posts

Uber Geek
+1 received by user: 84

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 78362 16-Jul-2007 22:02
Send private message

I have not noticed it, but then if it is happening during the day then i will not notice.

Was it happening today?



BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

  Reply # 78363 16-Jul-2007 22:03
Send private message

Yes, from 8pm through 8:20pm (the time I posted). And multiple times before, from five to ten minutes each time.







4301 posts

Uber Geek
+1 received by user: 84

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 78365 16-Jul-2007 22:12
Send private message

I will see if I have got anything that may have logged it.

600 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5

Trusted

  Reply # 78392 17-Jul-2007 09:01
Send private message

I've noticed the network has gone down a couple of times during the day in the past week.

I can tell because my email program starts complaining that it can't retrieve my email. :)

Nothing too unusual though. It's only unusual because it hasn't happened in a couple of months.

Jason




27155 posts

Uber Geek
+1 received by user: 6587

Moderator
Trusted
Biddle Corp
Lifetime subscriber

  Reply # 78393 17-Jul-2007 09:03
Send private message

Maybe they fixed node W31 by swapping parts from your cabinet! :-)




BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

600 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5

Trusted

  Reply # 78404 17-Jul-2007 09:42
Send private message

I'm not seeing those failures here, so either I'm not having them, or the outage is shorter than my email refresh period. :)




600 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5

Trusted

  Reply # 78409 17-Jul-2007 09:56
Send private message

My modem shows the following alarms:

2007-07-17 00:07:40 3-Critical    R005.0 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out
2007-07-16 23:39:15 5-Warning D104.0 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response
2007-07-16 10:18:10 3-Critical    R005.0 Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out
2007-07-16 02:39:15 Warning     D104.0 DHCP REBIND WARNING - Field invalid in response

The modem admin screens are at:

192.168.100.1

You may need to do some interesting things to your firewall/router to allow traffic through to it.








BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

Reply # 78410 17-Jul-2007 09:59
Send private message

Thanks for reminding me of the modem logs. This is what I see when it drops:

2007-07-17 05:59:313-Critical0x04E339ACInit RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
2007-07-17 05:59:313-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:58:093-Critical0x04E339ACInit RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
2007-07-17 05:58:093-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:58:043-Critical0x04E339ACInit RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
2007-07-17 05:58:043-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:57:313-Critical0x04E339ACInit RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
2007-07-17 05:57:313-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:56:103-Critical0x04E339ACInit RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
2007-07-17 05:56:103-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:54:333-Critical0x04E339ACInit RANGING Critical Ranging Request Retries exhausted
2007-07-17 05:54:333-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:52:443-Critical0x040D9AF4TFTP failed - request sent - No Response
2007-07-17 05:51:043-Critical0x04E33B3CUnicast Ranging Received Abort Response - Re- initializing MAC
2007-07-17 05:51:043-Critical0x040D9A2CDHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
2007-07-17 05:50:463-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:50:353-Critical0x04E33B3CUnicast Ranging Received Abort Response - Re- initializing MAC
2007-07-17 05:50:283-Critical0x040D9A2CDHCP WARNING - Non-critical field invalid in response.
2007-07-17 05:50:173-Critical0x04E33948No Ranging Response received - T3 time-out
2007-07-17 05:49:433-Critical0x0501BD64SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2007-07-17 05:49:373-Critical0x0501BDC8SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2007-07-17 05:49:373-Critical0x0501BD64SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2007-07-17 05:49:373-Critical0x0501BDC8SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2007-07-17 05:49:373-Critical0x0501BD64SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2007-07-17 05:49:363-Critical0x0501BDC8SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2007-07-17 05:49:363-Critical0x0501BD64SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing
2007-07-17 05:49:343-Critical0x0501BDC8SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire FEC framing
2007-07-17 05:49:343-Critical0x0501BD64SYNC Timing Synchronization failure - Failed to acquire QAM/QPSK symbol timing




600 posts

Ultimate Geek
+1 received by user: 5

Trusted

  Reply # 78428 17-Jul-2007 11:37
Send private message

Well, that's expended my knowledge on the subject. :)

When I searched for the T3 timeout error on Google, it seemed that people reporting that error were also noticing a signal power/noise issue.

It seems that it's hard to find what the valid values for the modem are, but google should have some out there. :)  I didn't search long.

It seems that they are often resolved by replacing sockets, and removing splitters.  One guy did mention that water had gotten into his cable somehow, so he was seeing rusty coax shielding.  With the recent wet weather, that might be a reason?  I know that my cable is strung along the ground under the house, not tacked up.

Jason

http://www.google.co.nz/search?hl=en&q=R005.0+Started+Unicast+Maintenance+Ranging+-+No+Response+received+-+T3+time-out&btnG=Google+Search&meta=






BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

Reply # 78430 17-Jul-2007 11:39
Send private message

Yes, that could be it... I have no splitters that I am aware of, and don't use the phone line anymore.

I've lodged a fault with TCL through their e-mail system - let's see if it works.





4301 posts

Uber Geek
+1 received by user: 84

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 78584 18-Jul-2007 12:40
Send private message

ENDING LOGGING AT Mon Jul 16 12:52:37 2007
BEGIN LOGGING AT Mon Jul 16 12:53:46 2007


ENDING LOGGING AT Tue Jul 17 16:09:50 2007
BEGIN LOGGING AT Tue Jul 17 18:53:27 2007


ENDING LOGGING AT Wed Jul 18 06:50:30 2007
BEGIN LOGGING AT Wed Jul 18 06:51:11 2007


ENDING LOGGING AT Wed Jul 18 09:21:17 2007
BEGIN LOGGING AT Wed Jul 18 09:28:56 2007


ENDING LOGGING AT Wed Jul 18 10:39:20 2007
BEGIN LOGGING AT Wed Jul 18 10:42:34 2007

These are my outages as per my Xchat logs, most of them are small and may not have been caused by the cable, inless they are at the same time as Mauricio's? However there is a big outage on Tuesday (the cable may have gone down there, but that was Fossie kicking me from the chat room :D)




BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

Reply # 78586 18-Jul-2007 12:53
Send private message

My TelstraClear cable connection went down at 9 am today. It still down. After 90 minutes on hold I was told someone will call me *tomorrow* This is not good enough.




4301 posts

Uber Geek
+1 received by user: 84

Moderator
Trusted
Lifetime subscriber

  Reply # 78587 18-Jul-2007 12:57
Send private message

freitasm: My TelstraClear cable connection went down at 9 am today. It still down. After 90 minutes on hold I was told someone will call me *tomorrow* This is not good enough.


That is not good at all!

I wonder what may be causing it? As there seems to be some connection, yet I am connected ATM, so it cannot be the exact same fault.



BDFL - Memuneh
61515 posts

Uber Geek
+1 received by user: 12235

Administrator
Trusted
Geekzone
Lifetime subscriber

 1 | 2 | 3
View this topic in a long page with up to 500 replies per page Create new topic

Twitter »

Follow us to receive Twitter updates when new discussions are posted in our forums:



Follow us to receive Twitter updates when news items and blogs are posted in our frontpage:



Follow us to receive Twitter updates when tech item prices are listed in our price comparison site:



Geekzone Live »

Try automatic live updates from Geekzone directly in your browser, without refreshing the page, with Geekzone Live now.



Are you subscribed to our RSS feed? You can download the latest headlines and summaries from our stories directly to your computer or smartphone by using a feed reader.

Alternatively, you can receive a daily email with Geekzone updates.